Horeca

Prosecco. De cand dateaza? Cum se obtine? Din ce pahare se serveste? Cu ce il poti asocia? Raspunsurile sunt mai jos!

De Mihai Voicila la 22-02-2022

Prosecco este o bautura ce dateaza, in ciuda aparentelor, de peste 2000 de ani! Desi istoricii nu se pot pronunta concret, acestia sunt de parere ca soiul Glera, din care este realizat Prosecco, era cultivat in viile ce inconjurau satul cu aceeasi denumire, o zona candva cunoscuta ca Puccino.

Incepand cu secolul al XVIII-lea, producatorii de vin au reinceput sa cultive soiul Glera, iar popularitatea acestuia s-a raspandit in toata regiunea.

Metoda folosita pentru a obtine Prosecco este Charmat, cunoscuta de altfel si drept Metodo Charmat-Martinotti. Procesul de productie folosit este cel italienesc. Pe scurt, dupa prima fermentare, vinul este transferat in vase de otel inoxidabil care sunt acoperite cu smalturi de sticla, pentru o a doua fermentare, vinul fiind pus in sticle sub presiune.

In cea mai mare parte a timpului, Prosecco este produs in doua varietati, mai exact Spumante (acidulat) si Frizzante (mai slab acidulat). Desigur, varianta Spumante este mai scumpa si este comercializata in sticle de vin traditionale, pe cand cel Frizzante se vinde atat in sticle, cat si in doze.

set-6-pahare-sampanie-pasabahce-allegra-190-ml

Pentru toate variantele, Setul de 6 pahare Pasabahce Allegra 190 ml este alegerea perfecta de prezentare a bauturii. Il gasesti chiar aici.

Prosecco, precum si sampania, in mod traditional este servit ca aperitiv. Pentru a-i descoperi toate calitatile, acesta trebuie sa fie bine racit inainte, ideal intr-un frigider de vinuri. Expertii din domeniu spun ca un prosecco de calitate poate fi maturat pana la 7 ani, pe cand altii sunt de parere ca maximum 2 ani.

set-6-pahare-sampanie-pasabahce-amber-golden-touch-200-ml

Venim in intampinarea ta cu o super oferta la Setul de 6 pahare Pasabahce Amber Golden Touch 200 ml. Pasabache se numara printre cei mai mari producatori de sticla din lume, furnizand articole de sticla in peste 140 de tari in ultimii 80 de ani. Daca te-am convins, gasesti setul aici.

Prosecco este ideal pentru persoanele care doresc sa serveasca un vin fructat, cu note de fructe proaspete. Acesta este perfect pentru a fi folosit in diverse cocktailuri, amintind de: Mimosa (Prosecco + Suc de portocale), Bellini (Prosecco + Piure de piersica) sau Hugo.

pahar-libbey-bolla-grande-518-ml

Un pahar ideal pentru a servi cocktailurile mentionate mai sus este Paharul de la Libbey Bolla Grande 518 ml. Il gasesti chiar aici.

Aceasta bautura se combina perfect cu mancaruri mai sarate precum: fructe de mare prajite, omleta sau quiche, branza parmezan sau felii de pepene imbractate in prosciutto.

In functie de sortiment, Prosecco Extra Dry merge perfect cu bucataria thailandeza, pe cand Prosecco-urile dulci sunt combinatia perfect pentru deserturi.

Daca ti-am facut pofta cu acest articol, vreau sa stii ca avem in portofoliu o gama larga de pahare perfecte pentru servirea Proseccoului! Le gasesti chiar aici.