Horeca

Pregatiri de Halloween: 10 idei pentru o seara speciala

De Doinita Stanciu la 24-10-2023

Pregatiri de Halloween: 10 idei pentru o seara speciala

Halloween reprezinta o ocazie speciala pentru a-ti impresiona clientii cu bucate, stiluri si decoruri tematice, astfel incat sa aduci zambetul pe buze prin lucruri simple, dar de mare efect.

Ce este Halloween?

Stim deja ca ziua de 31 octombrie marcheaza sarbatoarea de Halloween. Dar ce este? Ce simbolizeaza? Halloween este o sarbatoare de origine celtica care marca sfarsitul procesului de recoltare si facea trecerea de la toamna la iarna. Practic, cu aceasta zi se incheie un ciclu si se deschide un altul. De asemenea, aceasta are si conotatii mistice, fiind considerata un fel de punte intre lumea viilor si cea a mortilor. Insa nu vom intra in aceste detalii pentru ca nu este specialitatea noastra, am vrut doar sa facem o scurta trecere in revista a ceea ce semnifica aceasta sarbatoare. Desi este o sarbatoare “imprumutata” sa zicem asa, ea capata de la an la an dimensiuni si mai mari, astfel incat nu numai cei mari sunt prinsi de “febra” acestei sarbatori, ci si copiii. Prin urmare, decorurile, costumele, dovlecii desenati si sculptati, machiajul specific fac parte din recuzita acestei sarbatori.

IMG_0968_yohexoum

Ce poti sa faci pentru a marca si tu Halloween-ul?

  1. Opteaza pentru vesela de culoare neagra.

Vesela de culoare neagra este foarte eleganta si se potriveste foarte bine in cadrul acestei ocazii. Recomandam linia de farfurii si platouri de la Bonna Shade care se remarca prin finetea detaliilor, prin designul cu personalitate, dar si prin finisajul mat, foarte sofisticat. Click AICI pentru a putea vedea intreaga linie.

platou-oval-portelan-bonna-shade-37-cm platou-rectangular-portelan-bonna-shade-34-x-15-cm

De asemenea, colectia de farfurii de la Bonna Vesper este ”infiorator” de draguta si potrivita pentru Halloween. Colectia Bonna Vesper este inspirata de ultimele tendinte de design si tehnologie, o colectie complexa cu forme unice dedicata locatiilor Horeca, ce ofera eleganta si rafinament, fiind in armonie cu preparatele culinare. Comanda simplu si rapid accesand acest Link.

farfurie-intinsa-portelan-bonna-vesper-25-cm platou-rectangular-portelan-bonna-vesper-matt-23-x-16-cm farfurie-intinsa-portelan-bonna-vesper-30-cm

 

  1. Pahare speciale in care sa servesti bauturi si cocktailuri“dezastruos” de bune.

O alegere buna in acest caz este Paharul Libbey Tiki Split 470 ml. Acesta este ideal pentru prezentarea originala si spectaculoasa a cocktailurilor si bauturilor tropicale pe baza de rom si nu numai, in baruri, restaurante, la terase sau piscine, fiind dedicat segmentului Horeca. De asemenea, paharul Tiki cu design unic se poate utiliza si acasa, fiind potrivit pentru uzul zilnic, petreceri tematice, gratare sau alte evenimente in aer liber. Paharul Libbey Tiki este realizat din sticla transparenta, groasa si rezistenta si are capacitatea de 470 ml. Acesta accentueaza culorile vibrante si aromele delicioase ale sucurilor de fructe proaspete, dar si a bauturilor alcoolice, precum cocktailurile celebre Mai Tai, Piña Colada sau Blue Hawaii. Comanda de AICI.

 pahar-cocktail-libbey-tiki-470-ml-1 pahar-cocktail-libbey-tiki-590-ml pahar-libbey-tiki-split-470-ml-4

 

  1. Linia de cutite Gourmet Zwilling

O linie de cutite pe care te poti baza chiar si in cele mai dure conditii. Lama cutitelor promite rezultate rapide cu un minimum de effort, in timp ce manerul este ergonomic pentru o buna prindere, manevrare si manipulare. Vezi intreaga colectie accesand acest LINK.

cutit-pentru-decojit-10-cm-twin-gourmet-zwilling cutit-santoku-18-cm-twin-gourmet-zwilling1 satar-15-cm-twin-gourmet-zwilling

  1. Tacamuri de culoare neagra

Setul de tacamuri 24 piese din inox de la Amefa reprezinta un real ajutor in orice bucatarie si restaurant. Realizate din otel inoxidabil de inalta calitate, tacamurile sunt definite de rezistenta, design si intretinere facila in timp. Acestea se bucura de un aspect elegant, de un finisaj satinat, o culoare deosebita, forma ergonomica, dar si de un material care promite utilizari indelungate. Comanda setul de tacamuri de la Amefa Austin Black de AICI.

set-tacamuri-24-piese-amefa-austin-black 1 set-tacamuri-24-piese-amefa-austin-black

  1. Tacamuri de culoare cooper.

Sofisticate, elegante si perfecte pentru Halloween. Comanda setul de tacamuri de la Amefa Austin Cooper de AICI.

set-tacamuri-24-piese-amefa-austin-cooper-1 1-Oct-24-2023-10-45-19-6259-AM

  1. Fata de masa de culoare neagra sau portocalie. Din aceleasi motive. Merita sa incerci ceva nou astfel incat sa te poti diferentia prin atitudinea deschisa fata de client.
  2. Servetele de masa in ton cu specificul acestei sarbatori. Iar aici ne referim la servetele de culoare portocalie si de ce nu, de culoare neagra.
  3. Dovleci decorativi la intrarea in restaurant. Langa acestia poti aseza lumanari aprinse de diferite dimensiuni, ghirlande. Poti oferi chiar un cocktail non-alcoolic oaspetilor, in aceleasi tonuri de de toamna. Acest loc poate reprezenta un spatiu special pentru realizarea fotografiilor pe care clientii le pot urca pe site-urile de socializare.

386541391_18392141323026082_498872527099902459_n 383241455_18391009699026082_1529307106511638663_n

  1. Prajituri si placinte cu vedeta sezonului si anume, dovleacul. Si nu doar prajituri. Supa crema de dovleac sau dovleacul ca vedeta intr-un fel principal reprezinta alte idei pe care clientii le pot aprecia.

308001683_5369571989759136_1448992664823587037_n

  1. Lumina slaba pentru realizarea unei atmosfere specifice. Ai prins ideea. Nu este greu sa transformi aceasta zi intr-una cu adevarat senzationala. Ai nevoie de cateva elemente pentru a acorda restaurantului tau o noua “infatisare” care sa atraga si sa surprinda clientii intr-un mod placut.

Nu uita! Pentru intrebari referitoare la produsele mai sus prezentate ne gasesti atat in showroomul Yalco din Soseaua Pipera nr. 48, cat si la telefon/ e-mail in sectiunea Contact.