Horeca

Plating in materie de desert

De Diana Popescu la 28-06-2019

Deserturile au fost, sunt si probabil vor ramane un rasfat preferat in randul consumatorilor. De aceea, pe langa decorul chic si prietenos, desertul reprezinta cu siguranta, cartea de vizita a unei locatii HoReCa.
De regula, desertul este servit la sfarsitul meselor principale sau intre mese, alaturi de bauturi non-alcoolice sau slab alcoolizate.
Datorita continutului, desertul impune o prezentarea in forme rafinate, culori atragatoare si sortimente variate.

d4 6a26beef257ab3a2c861988d2905385a

Astfel, platingul reprezinta creativitatea, viziunea si imaginatia. Oamenii degusta cu privirea, iar desertul prezentat in mod creativ imbunatateste atat aspectul, cat si gustul preparatului.
Am pregatit pentru tine o selectie de produse interesante pe care le poti gasi la Yalco, oferite de marii producatori pentru servirea deserturilor, prezenti in propriul portofoliu.
In 2019, borcanele transparente nu se mai folosesc doar pentru gem si dulceata. Folosirea borcanelor ca si recipiente pentru servirea deserturilor cochete reprezinta noul trend in randul restaurantelor.
De la retete cu mascarpone si fructe, budinca sau tiramisu, pana la cheesecake si prajituri cu aroma de lime, fara coacere, orice desert rafinat arata perfect in borcane. Astfel, obtii un preparat care nu doar ca este gustos, ci arata bine si este usor de depozitat.

Italian_cheesecake_jars_04-800x1200 Fruit-Yoghurt-Granola-Parfait

Yalco iti ofera borcane retro de la Bormioli pentru evidentierea deserturilor cu diferite combinatii de arome, texturi, culori si gusturi. Le regasesti aici, cu toarta sau capac, transparente sau colorate. Folosind borcanele Bormioli, cu siguranta prezentarea desertului va avea un impact wow, spectaculos.

157dd9fdb7d3f9a8e6ba2b40422bc425            a5ff455d053f43319cdb11b519865493-1

Racoroase, direct de la frigider, clientii pot savura un desert incredibil de delicios si la pahar.
Deserturile la pahar sunt ideale in zilele de vara, servite pe terasa restaurantului in pahare simple, transparente sau cu forme deosebite.
Rasfata-ti clientii servind deserturile in aceste pahare Tikki cu aspect unic si Pineapple de la Libbey, in forma de ananas, cu aspect tropical.

poza libbey 60733366_136311107475029_4045402819163191276_n

Pentru o prezentare mai simpla, traditionala a preparatelor dulci, iti recomandam paharele fara picior Aurum, Premium sau Electra, de la Bormioli, precum si paharele inalte si subtiri.

ca575c158af2b19f51be1dd82d41d7c7 2b24106439212b5322db644f16037feb

Inghetata la cupa, desertul irezistibil al verii!

Cupele pentru desert transforma orice desert intr-un deliciu cu gust de vara si bucurie de vacanta. Acestea raman in topuri pentru o prezentare clasica a desertului, in special pentru servirea inghetatei sau a salatelor de fructe. Aici gasesti cupele de desert preferate, transparente sau colorate, in forme clasice, de cornet sau barcute, perfecte pentru locatia ta HoReCa.

1-28440Y Bormioli-Rocco-Gelato-Dessert-Bowls-Set-of-6_34663261_94493b0e3e6ae0dc6a376347d61f511d

Pentru scoaterea cu usurinta a cupelor de inghetata perfect rotunde, iti oferim linguri si clesti profesionali, realizati din inox de inalta calitate, speciali pentru inghetata, disponibili aici.

88de66a40028b3d5162f68f75738639d Strawberry-Ice-Cream-Scoop-2-marthafied

Spectaculoase si in trend pentru prezentarea deserturilor sofisticate sunt si placile negre din ardezie si bazalt. Aici gasesti platouri Revol din bazalt, dar si platouri din portelan simple, sau cu diferite modele.

53145a6a3aca639cd78e87275851bb2d        platou-rotund-ardezie_grande

Pentru servirea desertului clasic francez de tip Crème brûlée, gasesti la Yalco vase speciale din portelan sau sticla, cu linii moderne si elegante care vor aduce un aer rafinat preparatelor.

creme-brulee-dish-white-145-x-13-x-3-cm revol-france-612507-alexandrie-creme-brulee-dish-525-825-oz-ramequins-souffle-dishes

Indragostitii de dulce pot savura deserturile cremoase si in farfurii mari, adanci, disponibile aici in diverse culori si dimensiuni.

c4af87029f0938b835add2927388d53e 2d83f62bce1822881c35377cd830a75f

Probabil cel mai des intalnite in restaurante, platourile clasice de culoare alba cu forma patrata, dreptunghiulara sau rotunda pentru servirea deserturilor inca se regasesc in topul ritualului special de servire.

18b0b1610b3d6d4e722b0ae25ad920e5 45c1defbe9201034b9f39045ee01ccd8

Atunci cand vorbim despre deserturi, desi gustul este cel care primeaza, aspectul conteaza la fel de mult. In ceea ce priveste decorarea deserturilor, specialistii recomanda folosirea culorilor complementare. Pentru servirea preparatelor albe sau de culori deschise se pot folosi platouri sau farfurii inchise la culoare, pe cand deserturile pe baza de ciocolata se pot servi pe farfurii albe, in nuante deschise.
Este posibil ca de cele mai multe ori un desert sa faca diferenta. Daca prezentarea, gustul si complexitatea preparatului cuceresc inima iubitorilor de dulce, acestia se vor intoarce cu drag in restaurantul tau.
Pentru a pune in valoare estetica deliciilor culinare, te asteptam pe www.yalco.ro pentru produse HoReCa de inalta calitate, potrivite pentru prezentarea profesionala a preparatelor din restaurantul tau.