Horeca

Pahare de sampanie in sunete de flaut, oferite pe tava

De Diana Popescu la 16-12-2019

Astazi vom vorbi despre paharele de sampanie, bautura pariziana considerata simbolul elegantei si al rafinamentului, rezervata petrecerilor si ocaziilor speciale.

Vei fi surprins sa afli ca asemenea modei, exista cateva tendinte bune de urmat in privinta paharelor de sampanie in segmentul HoReCa, atunci cand dorim sa ne bucuram clientii cu adevarata aroma a sampaniei.

p06vm8yd

Sampania poate sa ofere experiente senzoriale variate atunci cand este servita in pahare cu forma diferita. O sticla de sampanie poate insemna sarbatoare, daca aceasta este servita in paharele care pastreaza bautura rece cat mai mult timp, precum si bulele fine si efervescente intacte.

Inaintea selectiei sticlelor de sampanie pentru restaurantul tau, este important sa alegi paharele de sampanie corespunzatoare. Calitatea, stilul, forma si grosimea paharului vor ajuta la mentinerea nivelului de aer din bautura.

Cu siguranta exista diferite tipuri de pahare de sampanie disponibile pe piata, insa este bine sa te asiguri ca le achizitionezi pe cele transparente. Conform tendintelor actuale, un pahar transparent pentru sampanie este foarte important. Astfel, consumatorii se pot bucura de bautura rafinata si pot observa corect culoarea sampaniei, iar aromele nu se vor risipi.

471e2714c2cf7330a3fb7a992713d7b9

Pahare de sampanie tip flaut

Paharele alungite, cunoscute sub denumirea de “flute” sunt principala recomandare in materie de pahare de sampanie, deoarece forma cupei este utila si adauga o nota perfecta aromei pure a sampaniei, la cea mai buna calitate.

Cu ajutorul cupei cilindrice si inguste in partea superioara, bautura nu isi va pierde bulele usor, pastrand sampania proaspata pentru mult timp. Piciorul paharului de sampanie flute este suficient de lung, astfel incat se poate evita cu usurinta incalzirea bauturii, pastrand sampania rece.

Le gasesti la Yalco, in colectia Aurum de la Bormioli, disponibile aici.

24068557_1801186419953121_7401532275831325692_o

Pahare de sampanie in forma de lalea

Paharul de sampanie cu forma cupei asemanatoare lalelelor este elegant, avand o forma aparte. Acest tip de pahar este modern, recent introdus in randul paharelor de sampanie, diferit fata de toate stilurile de pahare pe care le folosim in mod uzual. Partea inferioara a paharului este larga, in timp ce partea de sus a paharului este ingusta, precum cupele paharelor de vin.

La Yalco gasesti acest tip de pahare in colectia Finesse disponibila aici sau in colectia Divino de la Bormioli, disponibila aici.

pahar-sampanie-yalco-finesse-296-ml

Pahare de sampanie in forma de cupa

Paharele clasice in forma de cupa din anii 1920, putin adanci, ne amintesc de petrecerile opulente din Marele Gatsby si reprezinta, fara indoiala, definitia luxului.

754aac7bd4a8cc87e5951009c3fade03

Elegante si delicate, acestea sunt folosite in mod traditional pentru servirea sampaniei, insa pot surpinde placut prin servirea de cocktail-uri clasice.

Paharele cu aspect vintage contin o tulpina lunga, zvelta si o cupa generoasa. Desi bulele de sampanie se pot evapora mai usor din cauza deschizaturii largi a cupei mai putin practice, acest tip de pahar ramane in continuare un suflu de noblete.

La Yalco le gasesti in colectii precum Vintage 1924 sau Spksy Coupe de la Libbey, disponibile aici.

74599488_425258254804107_5651733923110371957_n

Pahare de sampanie Old Fashioned

Moda revine intotdeauna, asadar, printre tendintele anului 2019 in materie de sampanie se afla paharele Old Fashioned.

Unul dintre cele mai atractive tipuri de pahare pentru sampanie sunt cele din cristal, realizate prin insertii elegante, decorate cu taieturi si finisaje manuale. Desi acest tip de pahar nu ofera transparenta in intregime, consumatorul va putea observa culoarea sampaniei prin reflectie.

Cu toate ca la prima vedere poate parea demodat, paharul de sampanie old fashioned este din ce in ce mai indragit in randul bartenderilor, deoarece eleganta desavarsita se impleteste cu imaginatia acestora in realizarea celor mai savuroase bauturi. Este un tip de pahar de sampanie deosebit, ce nu trebuie sa lipseasca din colectia restaurantului sau barului tau.

La Yalco gasesti o colectie impresionanta de pahare de sampanie old fashioned de la RCR, disponibila aici.

9200000097529856

Selectia paharelor de sampanie ideale nu este dificila, deoarece anumite tipuri de pahare se pot regasi deja in restaurantul tau, insa trebuie sa te asiguri ca sunt printre cele mai calitative de pe piata.

Exista furnizori care comercializeaza pahare de sampanie de calitate inferioara, acesta fiind motivul pentru care sticla fie se sparge, fie nu ofera aroma completa pe care clientii isi doresc sa o savureze.

Yalco iti ofera pahare de sampanie elegante, de cea mai buna calitate, rezistente timp indelungat. Toate produsele sunt disponibile la cel mai accesibil pret, astfel incat vei putea sa iti completezi cu usurinta colectia de pahare de sampanie.

In showroom si in magazinul nostru online sunt disponibile toate stilurile de pahare de sampanie, clasice sau moderne, asadar vei putea multumi gusturile celor mai exigenti clienti.

De asemenea, la Yalco gasesti recipiente si clesti pentru gheata si frapiere realizate din inox de inalta calitate, cu aspect clasic disponibile aici, precum si suporturi pentru frapiere pe care le poti gasi aici.

Diamond & Diony (1)-1

Sarbatori fericite, in clinchete de cristal!