Horeca

Noutati cocktailuri de sezon

De Diana Popescu la 10-06-2021

Antreprenorii din HoReCa s-au pregatit intens pentru redeschiderea restaurantelor, teraselor, cluburilor si locatiilor de vara, urmand indeaproape toate masurile de siguranta stabilite si asteapta cu nerabdare sa isi intampine clientii.

Suntem la inceputul lunii iunie si dorinta consumatorilor de a iesi in oras este mare, asadar nimic nu se compara cu un cocktail clasic rece, aromat, de fructe sau semi-inghetat, preparat ca la carte si servit in aer liber, alaturi de prieteni.

Sa aflam care sunt cocktail-urile de sezon si sa dam startul bauturilor de vara!

141281_large

Pe timpul verii, barmanii pot jongla cu o gama variata de tipuri de cocktailuri, dar si cu diverse arome de sezon, ideale atat pentru cocktailuri clasice de vara, cat si pentru tipuri indraznete de cocktailuri pe baza de gin, rom sau vodka, martini, vin rose sau prosecco si fructe proaspete, de la capsuni, zmeura, rodie si fructe de padure, la pepene galben sau piersici, citrice si menta.

pahar-cocktail-libbey-vintage-1924-245-ml

Aperol Spritz face parte din secretul italian bine pastrat, fiind unul dintre cele mai indragite cocktailuri de vara, atat de popular pe retelele de socializare, cat si in randul teraselor din intreaga lume.

Servita in pahare de vin transparente, cu picior lung si cupa generoasa, cu o felie de portocala si multa gheata, bautura efervescenta venetiana, cu gust dulce-amarui, portocalie, ce rivalizeaza cu nuanta soarelui la apus are la baza Aperol, apa minerala si prosecco.

Aperolul este un amestec de arome intense de portocala si rubarba, predominanta fiind, cu siguranta, aroma de portocala si se serveste ca aperitiv, inainte de masa, pentru a-ti deschide apetitul.

Gustul intens de Aperol Spritz ne impartaseste stilul de viata italian si ne poarta cu gandul la o zi de vara, petrecuta pe coasta amalfitana. De asemenea, avand in vedere concentratia scazuta de alcool, aceasta bautura se poate consuma pe tot parcursul zilei.

La Yalco gasesti o gama larga de pahare de vin transparente, elegante, rezistente, destinate segmentului industriei HoReCa, disponibile aici.

Cocktail_Hugo (1)

In topul preferintelor se afla si cocktailul Hugo, din ce in ce mai popular in randul consumatorilor. Acest cocktail dulce-acrisor este usor aromat, ideal pentru zilele de vara calduroase, fiind un amestec de sirop dulce din flori de soc, prosecco, apa minerala, cateva felii de limeta, menta proasptata zdrobita si multe cuburi de gheata.

Cocktailul Hugo provine din regiunea Tirolul de Sud din Italia si este servit, de obicei, in pahare de vin cu picior. De asemenea, fiind un cocktail racoritor de vara, va propunem sa il serviti in borcane transparente Quattro Stagioni de la Bormioli, pentru un aspect chic, disponibile aici.

__opt__aboutcom__coeus__resources__content_migration__liquor__2018__05__08110806__negroni-720x720-recipe-7c1b747a616f4659af4008d025ab55df

Celebrul cocktail Negroni este considerat o bautura selecta, pur si simplu perfecta, datorita gustului inconfundabil obtinut din trei parti egale de Campari, gin, vermut dulce, coaja de portocala si cateva cuburi de gheata.

Cocktailul Negroni readuce spiritul tineretii, datorita aromei racoritoare, insa poarta patina timpului, fiind servit in pahare old fashioned, ce ii ofera consumatorului un rafinament continental.

Amar, dulce, uscat, dar la final racoritor, cocktailul de culoare caramizie si-a dezvoltat reputatia ca o bautura de vara, insa se poate consuma cu placere in orice anotimp.

pahar-martini-pasabahce-enoteca-230-ml

Inca de la prima inghititura vei putea simti gustul echilibrat al cocktailului Martini, ce emana stil si eleganta.

Retete de martini sunt la tot pasul, intr-o varietate de arome, de la cafea si ciocolata, la diverse condimente, insa cu toate acestea, pasionatii de martini il prefera sec.

Clasicul martini cu gin, vermut sec si vermut dulce este unul dintre cele mai simple cocktailuri si se serveste intr-un pahar de cocktail, racit, cu o coaja de lamaie sau 1-2 masline verzi si gheata.

Pe www.yalco.ro gasesti o gama variata de pahare de martini cu forma clasica de V, cu pereti subtiri si picior inalt ce da tonul elegantei, disponibile aici.

pahar-cocktail-libbey-spksy-gin-tonic-580-ml

Intrucat este vara, consumatorii adora vinul rose, cu note florale, dar subtile si elegante, ce poate fi servit alaturi de salate, paste sau preparate din peste.

Fie ca se consuma sec sau este folosit de barmani pentru dozarea cocktailurilor, vinul rose este o modalitate excelenta de a ne bucura si sarbatori acest sezon.

Vara, iubitorii vinului rose se pot bucura de gustul delicat alaturi de rom alb, capsuni, rodii si lichior roz, precum si de o picatura de lamaie, aceasta combinatie fiind ca vara intr-un pahar.

Paharele pentru servirea bauturilor sunt articole indispensabile pentru locatiile HoReCa, astfel incat, te asteptam la Yalco cu o varietate de pahare realizate din sticla transparenta, rezistenta, calitativa, de unde iti poti alege preferatele.

rose-pour-1

Iti dorim o vara plina de profitabilitate!