Horeca

Deserturile de vara, acum in cea mai frumoasa prezentare

De Doinita Stanciu la 25-07-2023

Inghetata, prajituri cu texturi usoare si lejere, budinci cu fructe sau chiar torturi, toate reprezinta delicii care nu pot fi refuzate. Nici macar dupa o masa copioasa. Prin urmare, gustul, modul lor de prezentare, armonia culorilor, dar si felul in care sunt expuse pe farfurii sunt criterii esentiale in reusita momentului dulce.

Serveste deserturile in farfurii sau platouri speciale si acorda atentie zambetelor care vor veni din partea clientilor. Servirea deserturilor in farfurii sau platouri poate adauga o nota de rafinament si eleganta la prezentarea mesei. Asadar, iata cateva sfaturi pentru a servi deserturile cu stil:

Alege farfurii sau platouri potrivite: Alege farfurii sau platouri care sa se potriveasca cu stilul si tema mesei tale. Poti alege farfurii clasice sau mai sofisticate, in functie de ocazie.

Comanda platoul de la Bonna Retro Moove de AICI.

platou-patrat-portelan-bonna-retro-moove-32-x-30-cm

Dimensiunea portiilor: Pentru deserturi individuale, utilizeaza farfurii de desert mai mici. Daca doresti sa servesti mai multe tipuri de deserturi, poti folosi un platou mai mare si aranja deserturile in mod placut.

Prezentarea artistica: Prezentarea este importanta in cazul deserturilor. Poti adauga elemente decorative, cum ar fi fructe proaspete, frunze de menta, fulgi de ciocolata sau sosuri artistice pentru a sublinia aspectul estetic al desertului. Comanda farfuria intinsa de la Bonna Sapphire de AICI.

farfurie-intinsa-portelan-bonna-sapphire-26-cm

Uniformitatea prezentarii: Daca ai mai multe portii identice ale aceluiasi desert, asigura-te ca sunt aranjate intr-un mod uniform si atragator pe platou sau farfurie.

Spatiere adecvata: Alege intotdeauna un design placut si bine organizat, astfel incat deserturile sa nu para aglomerate pe platou sau farfurie.

Diversitate: Daca oferi mai multe tipuri de deserturi, asigura-te ca exista o diversitate de arome, texturi si culori pe platou sau farfurie.

Temperatura: Ai grija ca deserturile care necesita o anumita temperatura (cum ar fi inghetata sau mousse-ul) sa fie mentinute intr-o stare adecvata pana in momentul servirii.

Curatenie si igiena: Asigura-te ca farfuriile si platourile sunt curate si bine intretinute, pentru a asigura o prezentare impecabila. Comanda farfuria de la Bonna Retro Gourmet de AICI.

farfurie-intinsa-portelan-bonna-retro-gourmet-19-cm

Adaugati un plus de creativitate: Daca te simti inspirat, incurajeaza-ti creativitatea si surprinde-ti oaspetii cu prezentari inedite si captivante.

In general, important este sa combini aspectul estetic cu gustul delicios al deserturilor si sa creezi o experienta memorabila pentru cei pe care ii servesti.

Acum, ca am inteles cat de importanta este servirea creativa si atentia la detalii, cum faci alegerile potrivite in ceea ce proveste farfuriile sau platourile pentru prajituri/deserturi?

Comanda de AICI farfuria de la Bonna Patera.

farfurie-adanca-portelan-bonna-patera-26-cm

Alegerea farfuriilor potrivite pentru deserturi poate adauga un element estetic placut prezentarii mesei si poate contribui la experienta generala a gustului si a vizualului in timpul servirii desertului. Iata cateva sfaturi pentru a alege farfuriile potrivite pentru deserturi:

Dimensiunea potrivita: Alege farfurii mai mici decat cele folosite pentru felurile principale. Deserturile sunt de obicei portionate mai mici, iar o farfurie prea mare poate parea goala sau inestetica.

Forma farfuriei: Opteaza pentru farfurii cu margini usor ridicate, potrivite pentru deserturi care contin sosuri sau creme. Marginile ridicate vor ajuta la mentinerea desertului pe farfurie.

Comanda farfuria de la Bonna Odette de AICI.

farfurie-intinsa-portelan-bonna-odette-olive-30-cm

Culori și design: Alege farfurii care sa se potriveasca tematic cu desertul sau cu restul mesei. Culorile si designul pot adauga un aspect vizual placut si pot accentua prezentarea desertului.

Materialele potrivite: De obicei, farfuriile din portelan sunt cele mai populare pentru deserturi, deoarece ofera un aspect elegant si pot pastra o temperatura constanta in timpul servirii desertului.

Seturi de deserturi: Daca intenționezi sa servesti deserturi diverse, poti alege seturi de deserturi care includ mai multe farfurii mici, potrivite pentru fiecare tip de desert.

Coerenta stilistica: Daca organizezi o cina formala sau un eveniment special, incearca sa alegi farfurii care se potrivesc cu tematica si stilul general al evenimentului. Comanda Platoul de la Bonna Grain de AICI

platou-rectangular-portelan-bonna-grain-34-x-16-cm

Echilibrul intre estetic si functional: Incearca sa gasesti o combinatie intre farfurii frumoase si cele practice. Deserturile, uneori, pot fi decorate elaborat, asa ca asigura-te ca farfuria permite prezentarea acestora intr-un mod atragator.

Varietate: Daca intentionezi sa servesti mai multe tipuri de deserturi, asigura-te ca ai o varietate de farfurii potrivite pentru fiecare tip.

Inaltimea farfuriei: Daca desertul are straturi sau elemente care au nevoie de inaltime, poti alege farfurii mai adanci sau cu margini inalte. Comanda farfuria de la Bonna Gourmet de AICI.

farfurie-intinsa-portelan-alba-bonna-gourmet-30-cm

Nu uita! Pentru intrebari referitoare la produsele mai sus prezentate ne gasesti atat in showroomul Yalco din Soseaua Pipera nr. 48, cat si la telefon/ e-mail in sectiunea Contact.