Horeca

Deserturi inedite pentru vara

De Diana Popescu la 01-07-2021

Istoria deserturilor dateaza inca din timpul civilizatiilor antice, atunci cand oamenii se bucurau de gustul fructelor si nucilor confiate cu miere. In vremea aceea, zaharul era atat de scump, incat era considerat o delicatesa rezervata oamenilor bogați, consumata cu prilejul ocaziilor speciale.

Astazi, datorita evolutiei tehnologiei, bucatarii si cofetarii din intreaga lume jongleaza cu aromele, iar deserturile moderne contureaza intreaga experienta culinara.

MG_2496

Stim cu totii ca tendintele culinare vin si pleaca, iar odata cu trecerea timpului, anumite trenduri in materie de desert se alatura celor clasice. Cu toate acestea, deserturile moderne, reinterpretate pot oferi consumatorilor combinatii de arome noi si interesante, contribuind totodata la cresterea afacerilor de pe piata.

In vara anului 2021, pasionatii de gastronomie doresc sa descopere combinatii neasteptate de arome din diferie culturi. Astfel, isi vor putea rasfata simturile atat cu deserturi inspirate din bucataria japoneza, precum prajituri mochi, deserturi pe baza de ovaz sau gust intens de matcha, cat si cu diverse arome mexicane, de la dulce de leche, la chili-lime, salsa-mango sau vafe de inghetata din aluat de churro.

16595c14acdf514adf095ddc483d8e50

Anul acesta, consumatorii vor putea explora combinatii de arome dulci, sarate, acre, amare sau umami, cel de-al cincilea gust care se adauga celor de baza, fiind o combinatie unica de arome, neidentificata.

Deserturile sarate au aparut pentru prima data in meniurile restaurantelor in urma cu cativa ani sub forma eclerurilor, torturilor, prajiturilor, tartelor sau inghetatei cu aroma de caramel sarat, astazi gustul complex dulce-sarat avand radacini de neclintit.

fwx-stacked-salted-caramel-sundae_0

Desi plantele si florile comestibile din deserturi pot parea o noutate a industriei gastronomice, acestea erau ingrediente esentiale apreciate in randul bucatariilor victoriene, astfel incat, petalele trandafirilor, lavanda sau violetele confiate erau folosite pentru prajituri, tarte sau torturi.

In prezent, cofetarii realizeaza torturi cu branza si lavanda sau liliac, ciocolata si rozmarin sau diverse ierburi de Provence.

lemonblackberrycake-closeup281of129-scaled

De asemenea, oamenii se orienteaza catre alimentatia sanatoasa, ceea ce determina cofetariile si restaurantele sa se adapteze nevoilor consumatorului modern. Asadar, vor fi din ce in ce mai cautate tipurile de desert sanatoase, cu valori nutritionale, precum inghetata de agave sau avocado, prajiturile keto, precum si deserturile low carb si paleo.

Crumble_mele

Inghetata este unul dintre cele mai delicioase deserturi care va ramane in topul preferintelor consumatorilor.

In 2021, aromele de inghetata inspirate de bauturile din Asia de Sud, precum chai, matcha sau ceaiul thailandez, precum si inghetata inspirata de o gustare traditionala coreeana, din stratul de orez caramelizat, crocant sunt creatii inedite.

De asemenea, nu pot lipsi din trendurile anului inghetata cu arome florale de lavanda sau violete ce elibereaza note subtile si culori instagramabile sau inghetata cu ulei de masline, in voga pe Tik Tok.

eb0a914ff7ce12a5b545ba21b471920d

Clasic sau modern, orice desert incantator necesita articole calitative, ideale pentru o prezentare inedita.

Pentru producatorii brandului Bonna, gastronomia este o arta, asadar prezentarea preparatelor si ambientul sunt la fel de importante precum servirea sau gustul preparatelor.

Platourile si farfuriile pentru desert de la Bonna sunt fabricate din portelan delicat, dar rezistent, ce ofera garantia durabilitatii in timp, fiind aproape incasabile.

EDHMeCFXoAIjg_a-1

Colectiile Bonna ofera optiuni nelimitate, cu variante de culoare si forme variate, articolele colorate fiind realizate manual, ceea ce ofera originalitate.

Produsele Bonna clasice sau extravagante, contemporane se regasesc la Yalco, disponibile aici.

In trend sunt si placile negre, spectaculoase ce imita piatra de ardezie, potrivite pentru prezentarea deserturilor sofisticate. Elegante si moderne, placile Revol evidentiaza preparatele culinare, nu se zgarie si nu absorb mirosurile sau bacterii, asigurand un nivel ridicat de siguranta alimentara. Acestea sunt destinate utilizarii intense din restaurante si pub-uri si se regasesc disponibile aici.

3_45_73

Simple si transparente, borcanele moderne de la Bormioli sunt disponibile aici intr-o gama variata de forme si dimensiuni. Cu influente retro, borcanele Bormioli evidentiaza atat textura, cat si culorile deserturilor, astfel prezentarea finala va avea un impact spectaculos.

112

Deserturile la pahar servite pe terasa, in oras sunt ideale in zilele toride de vara.

In 2021, atat bucatarii si cofetarii, cat si barmanii isi exerseaza abilitatile si creativitatea, transformand aromele ingredientelor in delicii inedite, precum Martini cu aroma de ciocolata sau milkshake-uri cu aroma de placinta de mere.

_vyrp13_15519timeless_martini_230_1_ks--1-2

Te asteptam la Yalco cu o gama variata de pahare cu sau fara picior, cu design clasic sau forme deosebite din colectiile brandurilor de renume Pasabahce, Libbey sau Bormioli, cu ajutorul carora iti poti rasfata clientii, servind deserturile in paharele preferate.

Iti dorim o vara cu multi clienti si deserturi inedite!