Horeca

Cocktail in oras sau acasa?

De Diana Popescu la 10-05-2019

Cocktail-urile sunt printre cele mai cautate bauturi in cluburile sau restaurantele din intreaga lume. Acestea sunt solutii excelente pentru o buna dispozitie, in diferite imprejurari. 

Anotimpul este un aspect important atunci cand iti doresti sa creezi un cocktail. Primavara si vara sunt recomandate cocktail-urile revigorante, pline de fructe si culori.

Intampina primavara cu cele mai colorate cocktail-uri!

1

Fie ca esti proprietarul unei locatii Horeca sau pur si simplu vrei sa iti impresionezi oaspetii cu paharele din care se vor bucura de mixul de arome, iti prezentam diverse tipuri de pahare pentru cocktail.

Daca detii un restaurant, un club sau o terasa de vara, in momentul in care decizi sa alegi paharele de cocktail un aspect important ar putea fi tipologia clientelei si tipul locatiei.

Pentru un restaurant de lux se vor alege pahare pentru cocktail de o eleganta desavarsita, fabricate dintr-un material de inalta calitate, in timp ce pentru o terasa de vara se pot alege pahare cu design modern, in diverse forme si culori.

2-1   3-2

Un restaurant, club sau bar care se respecta alege cu atentie sticlaria pe care o pune la dispozitia clientilor sai.
Va recomandam sa alegeti produse din sticla de calitate superioara, deoarece o sticla de buna calitate este mai rezistenta in timp, ceea ce duce la costuri reduse de inlocuire.
Lasa-te inspirat de primavara si descopera la Yalco cele mai interesante si originale forme de pahare pentru cocktail, potrivite pentru restaurantul, barul, terasa sau casa ta.

  4   5

Cocktail-urile fara gheata precum Martini, Cosmopolitan sau Kamikaze necesita un pahar clasic, inalt, cu picior si forma conica, disponibil in mai multe dimensiuni.

Cockailul clasic se remarca prin aroma intensa si gust divers, iar acest tip de pahar extinde suprafata de contact cu bautura.

6  7  8 

Cocktail-urile mixate cu gheata pot fi de multe ori non alcoolice si necesita pahare inguste si de inaltime redusa, realizate din sticla groasa pentru a evita topirea ghetii.

9  10  11-1

Se pot consuma cocktail-uri precum Mojito, Gin tonic sau Bloody Mary.
Cand vorbim despre cocktail-urile Margarita sau Frozen Cocktails, paharele necesita un design aparte, special. Desi incep sa dispara tot mai des din cluburi si puburi, poti achizitiona un set pentru acasa.

12

Un cocktail cu sampanie da startul unei petreceri reusite, stropita cu prosecco, Aperol Spritz, Hugo Spritz, dar si alte tipuri de cocktail-uri pe baza de bautura spumanta.
Acest tip de cocktail-uri se serveste in pahare cu o cupa incapatoare, cu picior inalt.

13

Cum bautura anului 2019 este romul, am lasat cocktailul Cuba Libre cu aroma de Havana...spre final!
Acest gen de cocktail se consuma in pahare cooler, tip longdrink si este obtinut din rom, cola, lime si gheata.

14

Cocktail-urile fara alcool sunt colorate, cu gust incantator si sunt preparate pe baza de sucuri din fructe si diverse ingrediente pentru aroma si culoare.
Retetele de cocktail fara alcool variaza si contin in general portocale, capsuni, felii de lime, ananas, apa tonica sau minerala.
Acestea se servesc in pahare cu picior scurt si cupa ingusta, inalta.


15

O noua moda in randul restaurantelor sunt borcanele transparente in stil retro, cu toarta, in care se servesc diverse tipuri de cocktail-uri, dar si limonade.
Acestea se folosesc in special vara, in terase, reprezentand o culme a rafinamentului.

16  17-1

Printre trendurile anului 2019 in materie de bauturi, amintim cocktail-urile pe baza de cafea, ceai matcha si cocktail-urile cu aroma de ardei iute.
Acestea vor fi din ce in ce mai prezente in meniuri, servite in pahare simple, transparente, mici de inaltime, dar cu dimensiuni generoase.

18  19  20

Cu siguranta aceste cocktail-uri de sezon primavara – vara, fresh, aromate si colorate iti vor bucura zilele indiferent daca vor fi preparate de tine acasa sau de barmani in locatia pe care o detii. Distractie placuta!

20220