Cand iesi in oras cauti mai degraba o cafenea autentica sau atmosfera dintr-un bistro este alegerea care te face sa te simti bine?
Exista diferente semnificative intre cafenele si bistro-uri, chiar daca ambele au originea in Franta.
Cu siguranta, cafeaua este bautura care ne poate face ziua perfecta, iar ea se regaseste in ambele locatii.
O cafenea reprezinta locul relaxant in care se servesc diverse soiuri de cafea si cocktail-uri. Ar fi fain sa poti vorbi cu un barista, daca ai la dispozitie o zi intreaga, despre procesul de prajire sau cum se poate obtine cea mai aromata cafea.
Meniul dintr-o cafenea poate fi simplu si contine produse servite pentru a insoti bauturile de cafea, precum placinte, prajituri, inghetata, briose, produse de patiserie, sau cateva varietati de sandwich-uri.
Majoritatea cafenelelor au scaune si mese in interior, precum si in aer liber si sunt folosite ca locuri silentioase pentru ca oamenii sa se intalneasca, sa interactioneze si sa petreaca timp impreuna.
Yalco ofera solutii complete atat pentru amenajarea cu mese si scaune a locatiilor in aer liber, realizate din material rezistent, cu aspect natural si usor de intretinut - colectii disponibile aici, cat si pentru servirea cafelei sau a produselor complementare.
Poti gasi aici o selectie de cani pentru cafea sau de farfurii si platouri pentru desert.
Dar de ce devin din ce in ce mai populare locatiile de tip bistro? Poate pentru atmosfera mai intima, mai familiara, pentru ambient si ambianta care te determina sa petreci mai mult timp si sa te simti mai confortabil. Pentru a-ti face placere sa savurezi o cafea, un brunch sau chiar o masa de pranz sau cina.
Bistrourile pun astazi din ce in ce mai mult accentul pentru calitatea produselor servite, pe plating si nu in ultimul rand pe toate produsele care contribuie la servirea mesei.
Alegerea cestilor si a paharelor de cafea pentru locatii tip cafenea sau bistro devine o alegere importanta, deoarece calitatea acestora prezinta un rol important in experienta consumatorului.
La Yalco gasesti colectii adecvate pentru toate tipurile de bistro.
Iti prezentam colectia de cesti si pahare de espresso si cappuccino de la Pasabahce sau Bormioli Rocco, realizate din sticla termorezistenta de cea mai buna calitate, pentru a servi zilnic cafele aromate sau poate apreciezi mai mult colectia de la Bauscher.
Spre deosebire de cafenele, cand vorbim despre un bistro ne referim la un restaurant mic in stil frantuzesc, in care se servesc mese simple, intr-un cadru modest. Nu se pune accent mare pe design, decorul fiind unul simplu, industrial sau rustic, dar avand in permanenta in minte o atmosfera cat mai calda, prietenoasa in care socializarea trebuie sa primeze.
Bistro-urile au fost initial introduse in Paris si au migrat de-a lungul timpului in intreaga lume. Bistro este locul in care poti servi o cafea si o gustare sau un pahar de vin si un preparat simplu alaturi, intr-o atmosfera relaxanta, asemenea unei cafenea.
De cele mai multe ori, meniul contine preparate mai putin sofisticate si poate fi scris cu o creta pe tabla, pentru a reflecta specialitatile zilnice sau din sezon, iar preturile sunt rezonabile.
In timp ce restaurantele de talie superioara tind sa aiba o bucatarie extrem de stilizata, care este o adevarata reflectie a viziunii artistice a bucatarului, un bistro va adopta intotdeauna stilul clasic, rustic.
Pe langa sandwich-uri, un bistro poate oferi mult mai multe optiuni decat o cafenea, inclusiv paine proaspat coapta, salate, supe, omlete, fructe de mare, clatite si alte preparate simple.
Pentru prezentarea preparatelor, un bistro va alege intotdeauna farfurii cu un diametru mai mic, vase ceramice, ramekine, cosuri sau mini galeti de cartofi prajiti din inox, placi de ardezie, tavi din lemn, materiale din sticla sau vase din fonta.
Le gasesti la Yalco, sub diferite forme, culori si dimensiuni.
Vasele pot fi prezente in diferite forme geometrice, precum rotunde, patrate, ovale sau dreptunghiulare, in forme atipice sau culori surprinzatoare.
Culorile veselei influenteaza modul in care arata preparatul culinar, de aceea salatele si preparatele pe baza de legume sunt puse in valoare de farfuriile de culoare galbena, in timp ce pastele sau carnea de pui si cartofii se pot prezenta pe farfurii inchise la culoare, precum negru sau gri.
Pentru carnea de vita si sosuri se recomanda utilizarea farfuriilor albe, iar alimentele galbene si portocalii, precum ouale, omletele sau porumbul arata excelent pe farfurii albastre.
Farfuriile colorate de la Bormioli sau cele cu tente rustice cu forme neregulate de tipul Bona sunt la moda si dau o nota aparte fiecarui preparat culinar.
Tendinte 2019 pentru bistro-uri
In 2019, in topul tendintelor se afla miniaturile de servire, precum cosuri sau mini galeti din inox, tigai din cupru, fonta sau aluminiu cromat.
In esenta, prezentarea bauturilor si a felurilor de mancare este la fel de importanta precum locatia si tehnica de preparare, iar magazinul Yalco iti prezinta ultimele tendinte in alegerea veselei si a tacamurilor in cadrul locatiilor HORECA.