Casa si Gradina

Vremea placintelor de dovleac? Pregateste-ti tavile si experiementeaza cele mai gustoase retete

De Doinita Stanciu la 31-10-2023

Tavile pentru placinte reprezinta vase speciale de bucatarie utilizate pentru prepararea, gatirea si servirea placintelor, tartelor sau a altor preparate cu baza de aluat. Aceste tavi sunt proiectate sa aiba un fund plat si margini ridicate, ceea ce le face ideale pentru a crea cruste crocante sau cojile de tarta.

Tavile pot fi realizate din diferite materiale si pot avea diferite dimensiuni si forme, de la tavi rotunde la cele patrate sau rectangulare, in functie de tipul de placinta sau tarta pe care doresti sa o pregatesti.

Aceste tavi sunt adesea prevazute cu un strat antiaderent pentru a facilita scoaterea placintei din tava si pentru a preveni lipirea acesteia de suprafata tavii. Tavile reprezinta un instrument versatil in bucatarie si pot fi folosite pentru a prepara o varietate larga de deserturi si gustari, cum ar fi placinte cu fructe, dovleac, placinte cu legume, tarte sarate si exemplele pot continua. Acestea pot fi gasite in majoritatea bucatariilor si sunt un element esential pentru cei care se bucura de prepararea si servirea placintelor sau tartelor de casa.

Mai jos, 6 tavi in care sa pregatesti cele mai bune placinte de sezon pentru familia ta:

Tava cuptor rectangulara Fest Lithos 41 x 32 cm cu strat antiaderent este realizata din aluminiu teflonat, de culoare gri antracit. Tava rectangulara este versatila, potrivita atat pentru prepararea fripturilor, legumelor si mancarurilor traditionale, cat si a placintelor, prajiturilor si deserturilor preferate. Tava Fest Lithos are greutate redusa, este rezistenta la temperaturi ridicate si distribuie si mentine caldura uniform. Pentru intretinere, se recomanda utilizarea ustensilelor din lemn, plastic sau silicon.

Tava se poate curata in siguranta in masina de spalat vase. Utilizarea in masina de spalat nu reduce proprietatile materialului. De asemenea, produsul poate fi folosit in cuptor, frigider si congelator. Comanda tava de la Fest de AICI.

tava-cuptor-rectangulara-fest-lithos-41-x-32-cm

Tava cuptor rotunda teflon Fest Magic 38 cm

Teflonul este o marca comerciala pentru un tip de material plastic cu proprietati antiaderente, cunoscut si sub denumirea de politetrafluoroetilena (PTFE). Tava din Teflon este foarte populara in bucatarie datorita mai multor beneficii pe care le ofera:

Antiaderent: Teflonul are proprietati antiaderente excelente, ceea ce inseamna ca mancarea nu se lipeste de suprafaaa tavii. Aceasta face gatitul si coptul mult mai usoare si necesita mai putin ulei sau grasime, ceea ce poate fi mai sanatos.

Usor de curatat: Datorita proprietatilor antiaderente, tavile din Teflon sunt usor de curatat. Resturile de mancare se indeparteaza cu usurinta, fara a fi nevoie sa freci sau sa folosesti produse de curatare agresive.

Uniformizare: Teflonul distribuie uniform caldura pe toata suprafata tavii, astfel incat mancarea sa se gateasca uniform. Acest lucru ajuta la evitarea zonelor arse sau necoapte.

Rezistenta la coroziune: Teflonul este rezistent la coroziune si nu reactioneaza cu multe substante chimice. Acest lucru face ca tavile din Teflon sa fie durabile si sa reziste testului timpului.

Ușoare si manevrabile: Tavile din Teflon sunt usoare, ceea ce le face simplu de manevrat in bucatarie. Aceasta este o caracteristica utila atunci cand gatesti si trebuie sa manevrezi tava in mod constant.

Nu necesita preincalzire excesiva: Teflonul se incalzeste rapid, ceea ce inseamna ca nu este nevoie sa preincalzesti tava la temperaturi ridicate inainte de a incepe gătitul. Acest lucru economiseste timp si energie. Comanda tava de de la Fest de AICI.

tava-cuptor-rotunda-teflon-fest-magic-26-38-cm

Tava cuptor rotunda teflon Fest Magic 24 cm

Tava este potrivita pentru aragaz, plita electric sau ceramica. Aceasta se poate spala la masina de spalat vase. Utilizarea masinii de spalat nu reduce proprietatile de baza de antiaderenta ale vasului. Inainte de utilizare se recomanda spalarea cu un burete moale cu apa calda si detergent de vase si se unge cu ulei sau unt. Comanda tava accesand acest LINK.

tava-cuptor-rotunda-teflon-fest-magic-24-cm

Vas termorezistent rotund gri inchis cu capac Pasabahce Borcam Granit 1.45 L 

Vasele termorezistente asigura o distributie uniforma a caldurii in timpul procesului de preparare termica a mancarii. Vasul poate fi folosit pentru gatit, dar si pentru servit mancarea, avand un design simplu si placut.

Se preteaza utilizarii in cuptorul traditional, cat si in cuptorul cu microunde. Vasul dispune de un capac de sticla, foarte potrivit pentru folosinta in cuptor cat si pentru pastrarea mancarii in frigider. Capacul poate fi folosit ca o piesa separata, pentru servirea mancarii sau depozitare. Se poate spala in masina de spalat vase si poate fi comandat de AICI.

vas-termorezistent-rotund-gri-inchis-cu-capac-pasabahce-borcam-granit-145-l

Vas termorezistent rectangular Pasabahce Borcam 3.85 L

Vas cu forma rectangulara din sticla termorezistenta, Pasabahce, colectia Borcam. Vasul Borcam este ideal pentru gatit si servit diverse tipuri de mancare, de la deserturi la diverse preparate. Acesta este realizat din sticla transparenta, speciala, rezistenta la temperaturi inalte. Vasele termorezistente asigura o distributie uniforma a caldurii in timpul procesului de preparare termica a mancarii. Se poate utiliza atat in cuptorul clasic, cat si in cel cu microunde. Mancarea preparata in vasele termorezistente poate fi servita direct, intr-un mod elegant. Este usor de curatat, se poate spala manual sau in masina de spalat vase. Comanda de AICI.

set-2-vase-termorezistente-ovale-pasabahce-borcam-165-l-si-33-l

Vas termorezistent rotund Pasabahce Borcam 1.72 L Granit gri inchis

Vasele termorezistente sunt recipiente proiectate si construite pentru a rezista la temperaturi ridicate sau schimbari bruste de temperatura fara a suferi daune sau deformari semnificative. Acest vas este ideal pentru placinte savuroase de mere sau dovleac. Comanda de AICI.

vas-termorezistent-rotund-pasabahce-borcam-172l-granit-gri-inchis-1

Secretul placințelor de dovleac

Secretul placințelor de dovleac consta in alegerea ingredientelor potrivite si in tehnica de preparare. Iata cateva sfaturi pentru a obtine niste placinte de dovleac delicioase:

Alege dovleac proaspat: Pentru cele mai bune placinte de dovleac, foloseste dovleac proaspat, preferabil dintr-o varietate dulce, cum ar fi dovleacul muscat sau cel kabocha. Evita dovleacul din conserva, deoarece are un conținut mai scazut de umiditate si arome.

Coace dovleacul: Taie dovleacul in bucati si coace-l in cuptor pana cand este moale. Apoi, scoate pulpa si paseaz-o cu un blender sau o furculita pentru a obtine un piure fin. Asigura-te ca scurgi excesul de apa din piure pentru a evita placintele apoase.

Alege condimentele potrivite: Condimentele precum scortisoara, nucsoara, ghimbirul si cuisoarele sunt esentiale pentru aroma placintelor de dovleac. Poti ajusta cantitatea de condimente in functie de preferintele tale.

Foloseste o crusta de placinta de calitate: O crusta de placinta bine facuta face o mare diferenta. Poti alege sa faci crusta de placinta acasa sau sa cumperi una de la magazin. Asigura-te ca o ungi cu unt sau ulei inainte de a adauga umplutura de dovleac.

Adauga oua si lapte: Ouale si laptele (sau smantana) sunt importante pentru a lega si a da textura placințelor de dovleac. Aceste ingrediente contribuie la o consistenta pufoasa si cremoasa.

Gusta si ajusteaza: Asigura-te sa gusti umplutura inainte de a o turna in crusta. Daca simti ca mai este nevoie de condimente sau zahar, adauga-le pentru a obtine gustul dorit.

Coace la temperatura potrivita: Placințele de dovleac se coc in general la 175-180°C timp de aproximativ 45-60 de minute sau pana cand umplutura se coace si crusta devine aurie.

Serveste cu frisca sau inghetata: Placințele de dovleac sunt delicioase servite cu frisca batuta sau inghetata de vanilie.

Nu uita! Pentru intrebari referitoare la produsele mai sus prezentate ne gasesti atat in showroomul Yalco din Soseaua Pipera nr. 48, cat si la telefon/ e-mail in sectiunea Contact.