Casa si Gradina

Vremea dulceturilor este aici! Conserva-le corect si surprinde-ti musafirii cu un gust perfect

De Doinita Stanciu la 16-08-2023

Ai in plan sa faci dulceata de prune, afine, piersici, mere, insa nu esti sigura daca rezulttaul va fi cel asteptat? Ei bine, urmand cativa pasi simpli, succesul retetelor tale va fi o certitudine. Tine cont de faptul ca o conservare corecta a dulceturilor este esentiala pentru a te asigura ca acestea raman sigure pentru consum si au o calitate buna pe termen lung.

Iata cativa pasi pentru a obtine si conserva dulceturile in mod corect:

Alege fructe proaspete si sanatoase: Utilizeaza doar fructe proaspete, sanatoase si fara semne de deteriorare sau stricaciune.

Igienizeaza borcanele si capacele: Asigura-te ca borcanele si capacele sunt curate si igienizate inainte de utilizare. Le poti fierbe timp de cateva minute sau le poti spala cu apa calda.

Comanda Borcan sticla cu capac metalic Pasabahce Homemade 1 L de AICI.

borcan-sticla-cu-capac-metalic-pasabahce-homemade-1-l-

Pregateste siropul: Pregateste siropul de zahar in functie de reteta dorita. Siropul poate varia in functie de fructele pe care le folosesti si de preferintele tale personale.

Sterilizeaza borcanele: Incalzeste borcanele intr-un cuptor preincalzit sau intr-un vas cu apa fierbinte pentru a le steriliza si a preveni contaminarea microbiana.

Comanda Borcan sticla Bormioli Quattro Stagioni cu capac 320 ml de AICI

borcan-sticla-bormioli-quattro-stagioni-cu-capac-320-ml

Umple borcanele cu fructe si sirop: Umple borcanele cu fructe si sirop fierbinte, lasand putin spatiu liber in partea de sus. Acest spatiu este necesar pentru a permite expansiunea in timpul procesului de conservare.

Sigileaza borcanele: Asigura-te ca marginile borcanelor si ale capacelelor sunt curate si uscate. Infileteaza capacele strans, dar nu excesiv de tare.

Comanda Borcan sticla Bormioli Quattro Stagioni cu capac 0.5 L de AICI

borcan-sticla-bormioli-quattro-stagioni-cu-capac-05-l

Procesul de conservare: Exista mai multe metode de procesare, inclusiv metoda bain-marie si metoda in cuptor. Fiecare reteta poate avea propriile recomandari pentru timpul si temperatura de conservare. Respecta indrumarile specifice din reteta pe care o urmezi.

Racirea si depozitarea: Dupa ce borcanele au fost procesate si scoase din apa fierbinte sau cuptor, lasa-le sa se raceasca la temperatura camerei. Verifica daca capacele s-au sigilat corect (daca prezinta o usoara infundare in centru si nu se pot apasa in jos). Depoziteaza dulceturile intr-un loc racoros si intunecat.

Comanda Borcan sticla capac Bormioli Quattro Stagioni Anfora 300 ml de AICI

borcan-sticla-capac-bormioli-quattro-stagioni-anfora-300-ml

Verificarea sigilarii: Dupa cateva ore sau a doua zi, verifica sigilarea borcanelor prin incercarea de a apasa capacul. Daca este bine sigilat, nu ar trebui sa poti sa-l apesi. Daca un borcan nu este sigilat corect, depoziteaza-l in frigider si consuma continutul cat mai curand posibil.

Eticheteaza si dateaza: Nu uita sa etichetezi fiecare borcan cu continutul si data pregatirii. Acest lucru te va ajuta sa stii cat de proaspete sunt dulceturile tale si sa le consumi in ordinea potrivita.

Comanda Etichete decorative alb si negru Leifheit de AICI

etichete-decorative-alb-si-negru-leifheit

Verifica inainte de consum: Inainte de a consuma dulceturile, verifica si mirosul lor. Daca observi orice semne de stricaciune sau miros neobisnuit, este mai bine sa nu le consumi.

Nu uita! Pentru intrebari referitoare la produsele mai sus prezentate ne gasesti atat in showroomul Yalco din Soseaua Pipera nr. 48, cat si la telefon/ e-mail in sectiunea Contact.