Casa si Gradina

Te pregatesti pentru curatenia de toamna? Trucuri pentru a economisi timp si efort

De Doinita Stanciu la 29-08-2023

A venit vremea sa ne luam la revedere de la vara. A fost minunata, insa ceea ce urmeaza poate fi si mai bun sau mai distractiv. Prin urmare, nu avem timp de nostalgie sau regrete, pentru ca lucrurile minunate nu tin cont de sezon. Facem ordine in ganduri, in viata si in casa si privim cu incredere catre viitor.

Si pentru ca am adus in discutie curatenia, te-ai apucat deja sau mai tragi un pic de timp? Indiferent de stadiul in care esti, avem pentru tine cateva trucuri si produse care iti vor usura viata. La propriu. Adica sunt eficiente si promit rezultate rapide, pentru ca tu se te bucuri in continuare de ceea ce iti place.

  1. Ce produse de curatenie sa folosesti in aceasta toamna.
  2. Cum le alegi?
  3. Cum sa beneficiezi de maximum de randament cu un minimum de efort

Care sunt produsele necesare pentru o curatenie impecabila?

Aspirator

In functie de suprafara casei tale, orienteaza-te catre un aspirator cu o putere adecvata. De asemenea, fii atenta si la marimea/dimensiunea acestuia. Un aspirator mare te poate incurca destul de mult, mai ales daca nu ai spatiul necesar pentru dezozitarea lui. In schimb, un aspirator vertical, poate fi o alegere ideala, simplu de manevrat si usor de integrat in spatiile inguste. Vezi AICI Aspirator vertical acumulator Li-Ion 21.6 V Black+Decker - SVB620. Compact. Eficient si accesibil.

aspirator-vertical-acumulator-li-ion-216-v-blackdecker-svb620-1

Daca spatiul pentru depozitare nu reprezinta o problema, atunci poti acorda atentie acestui Aspirator umed uscat 2 motoare 2400W cuva 77L Annovi Reverberi - AR4300P. Este perfect si pentru garaje, casa scarii sau alte locuri care presupun o eficienta crescuta.

aspirator-umed-uscat-2-motoare-2200w-cuva-77l-annovi-reverberi-ar4300p

Mop

Praful si urmele de murdarie nu pot fi inlaturate decat cu ajutorul unui mop. Prin urmare, nu ai cum sa sari peste aceasta etapa. Alege un mop care sa raspunda nevoilor tale, oricare ar fi acelea. De exemplu, poate vrei un produs care sa poata fi manevrat cu usrinta, sau poate vrei unul robust care sa-ti garanteze durabilitate. Sau poate vrei rezultate exceptionale dintr-o singura miscare. E in regula sa ai standarde ridicate. Prin urmare, iti recomanda acest Mop cu aburi Black+Decker FSM1630 1600W sau acest Set curatenie mop rotativ rotund + galeata Leifheit Ergo. Ambele sunt sunt foarte eficiente, insa tine de alegerea ta care varianta te multumeste mai mult.

mop-cu-aburi-blackdecker-fsm1630-1600w-1 set-curatenie-mop-rotativ-rotund-galeata-leifheit-ergo

  1. Stergatoare geamuri

Nimanui nu-i plac geamurile murdare. Insa, cu ajutorul produselor potrivite, aceasta sarcina (deloc distractiva sau relaxanta) poate deveni o activitate usoara si chiar placuta. Alege acest Aspirator geamuri Leifheit Dry&Clean, iar curatarea geamurilor ti se va parea o joaca de copii. Daca alegi, in schimb, varianta clasica, acest Spalator pentru geamuri 3 in 1 Leifheit cu coada telescopica 210 reprezinta un aliat puternic pentru ferestre impecabile.

  aspirator-geamuri-leifheit-dryclean

spalator-pentru-geamuri-3-in-1-leifheit-cu-coada-telescopica-210

Cum alegi produsele potrivite?

Alegerea produselor pentru curatenie depinde de mai mulți factori, inclusiv suprafetele pe care urmeaza sa le cureti, obiectivele de curatare, preferintele personale si, in unele cazuri, consideratii legate de mediu. Iata cativa pași pe care ii poti urma pentru a alege produsele potrivite pentru curatenia ta:

Identifica suprafetele de curatat: Fiecare suprafata poate necesita produse de curatare specifice. De exemplu, sticla, lemnul, marmura si otelul inoxidabil pot necesita produse diferite.

Stabileste obiectivele de curatenie. Dorestis a cureti toata casa intr-o zi? Sau o faci treptat? Realizezi singura sau vor fi implicate mai multe persoane in aceasta curatenie? Este important sa stii aceste easpecte pentru a te putea organiza mai eficient.

Ia in considerare siguranta: Daca ai copii sau animale de companie, sau daca ai preocupari legate de impactul asupra mediului, ia in considerare produse de curatare sigure.

Ai in vedere costul: Produsele dedicate curatenie variaza in pret, așa ca asigura-te ca produsele pe care le alegi se incadreaza in bugetul tau.

Testeaza produsele: Uneori, trebuie sa incerci mai multe produse pentru a gasi pe cel potrivit pentru nevoile tale.

Cauta recenzii și recomandari: Poti cauta recenzii online sau sa ceri recomandari prietenilor sau familiei pentru a afla care sunt produsele preferate ale altor persoane.

Pastreaza produsele/echipamentele in siguranta: Dupa ce ai ales produsele, asigura-te ca le pastrezi intr-un loc sigur si inchis pentru a preveni accesul copiilor sau animalelor de companie.

Cum sa beneficiezi de maximum de randament cu un minimum de efort

  1. Daca se poate implica toata familia. Aceasta activitate poate fi educativa si chiar distractive.
  2. Lucreaza ordonat si organizat. Daca le incepi pe toate si nu mai reusesti sa le termini, nu este in regula. Termina o camera, apoi, treci la urmatoarea. Si tot asa.
  3. Foloseste echipamente potrivite. Un aspirator eficient, un mop cu rezultate bune si un stergator accesibil sunt aliatii perfecti pentru o curatenie rapida.
  4. Mentine curatenia facuta. In acest fel, la urmatoarea iti va fi si mai usor.

Nu uita! Pentru intrebari referitoare la produsele mai sus prezentate ne gasesti atat in showroomul Yalco din Soseaua Pipera nr. 48, cat si la telefon/ e-mail in sectiunea Contact.