Casa si Gradina

Primavara intr-un borcan

De Diana Popescu la 09-03-2021

Primavara este sezonul schimbarilor, anotimpul sperantei, prospetimii si al renasterii. De asemenea, primavara este un moment prielnic pentru curatarea organismului de toxinele acumulate pe parcursul sezonului rece. Asa cum natura renaste, in anotimpul verde organismul nostru trebuie sa consume cat mai multe alimente proaspete pentru a se regenera si a deveni mult mai activ.

insalata-di-primule

Pentru a aduce primavara la masa, incepe un plan de detoxifiere! La nivel energetic, primavara este momentul ideal pentru purificare, in mitologia chineza fiind reprezentata de elementul lemnului, ce simbolizeaza cresterea, dezvoltarea si simtul organizarii.

Primavara ne ofera o varietate de verdeturi, legume si fructe de sezon, precum salata verde, spanac, rucola, rubarba, sparanghel, anghinare, mazare, castraveti, ridichi sau fasole verde, pe care merita sa le consumi cat mai des, fiind bogate in vitamine, minerale si fibre. De asemenea, poti adauga in dieta de detoxifiere fructe colorate si proaspete de sezon, ce ofera efecte benefice ale cromoterapiei.

36_Sottobosco

Pentru servirea, dar si prepararea retetelor delicioase din legume si fructe proaspete, iti recomand borcanele marca Bormioli, ce contin design ingenios si forme variate, clasice sau moderne, din colectiile Fido sau Quattro Stagioni, pe care le regasesti la Yalco, disponibile aici.

Recipientele transparente si rezistente pentru conservare de la Bormioli sunt ideale pentru servirea salatelor ce aduc primavara intr-un borcan, pastrand aroma, culoarea si valoarea nutritiva a legumelor si fructelor.

Insalata_pere_noci

Prepararea unui amestec de legume fara grasimi in borcanele Bormioli pastreaza toate proprietatile nutritive, fiind o alegere sanatoasa pentru savurarea legumelor proaspete de sezon. La finalul fierberii, vei descoperi un intreg univers de arome.

Vasocottura_verdura

Bogate in vitamine, fructele de primavara pot fi savurate atat ca desert sau mici gustari, precum si in smoothie-uri cu texturi cremoase. Pentru prepararea rapida de smoothie-uri cu arome delicioase, la Yalco gasesti blendere si roboti de bucatarie marca Black+Decker, fixe sau portabile, disponibile aici.

Cu design robust, finisaje elegante din inox premium si functii performante, blenderele si robotii de bucatarie prepara cu usurinta sucuri naturale proaspete sau smoothie-uri cu texturi ultra-omogene, oferind perfectiune la fiecare utilizare.

blender-recipient-sticla-3-functii-blackdecker-15-l-1200-w-1

Smoothie-urile preparate dintr-o combinatie de legume verzi, fructe si alte suplimente contin o cantitate generoasa de fibre, vitamine si minerale esentiale care ajuta la digestie. De asemenea, sunt o sursa bogata de antioxidanti ce stimuleaza sistemul imunitar si memoria si imbunatatesc aspectul tenului.

Centrifugato_avocado_lime_sedano

Smoothie-urile previn deshidratarea si ajuta la eliminarea excesului de greutate, datorita enzimelor din fructe care dizolva grasimile corporale, elimina toxinele acumulate in tesuturi si curata sistemul circulator.

Cele mai populare retete de smoothie-uri verzi combina verdeturile de sezon, precum spanacul, varza sau rucola cu apa, ca si lichid de baza. In timp ce acest tip de smoothie poate contine un gust amar, exista o multime de arome care ii pot imbunatati gustul, adaugand totodata valori nutritionale. De asemenea, anumite legume si fructe pot creste numarul caloriilor, datorita continutului de zahar sau grasimi.

Asadar, pentru a asigura o bautura echilibrata poti adauga fructe si legume precum mere, mango, banane, avocado, ananas, morcov, sfecla rosie, castraveti sau broccoli, nuci, seminte de chia sau in, ierburi si condimente precum ghimbir sau scortisoara, dar si indulcitori naturali: miere, curmale sau stevie.

Servite in borcane transparente, smoothie-urile isi vor mentine aroma si gustul proaspat, precum si culoarea placuta.

Smoothie_antiossidante_7zglidy9

De asemenea, borcanele transparente de la Bormioli pot fi utilizate ca si elemente de decor pentru improspatarea unui colt al casei. Decoreaza locuinta cu fructe si flori de primavara in borcane, astfel poti crea ornamente unice pe care le vei putea folosi ca piese centrale pentru masa festiva de Paste.

12_cenamiche

Nu uita ca o dieta de detoxifiere iti ofera echilibru si energie si poate imbunatati sanatatea organismului, dar si a mintii, astfel incat sa poti fii in forma tot anul. Asadar, da startul detoxifierii de primavara!

Te astept pe www.yalco.ro cu o gama variata de electrocasnice, recipiente pentru conservare, ustensile pentru decojirea si felierea legumelor si fructelor, precum si alte produse utile pentru bucataria ta!