Casa si Gradina

Preparate culinare de toamna, pe baza de dovleac

De Diana Popescu la 13-10-2021

Odata cu sosirea toamnei, in jurul nostru isi lasa amprenta intens paleta de nuante portocalii, incepand cu strazile pline de frunzele copacilor si pana la decoratiunile interioare sau prepareatele culinare din bucatarie.

Cu siguranta, dovleacul este simbolul lunii octombrie, fiind o idee originala pentru a crea acea atmosfera calda si primitoare de toamna.

In octombrie cuvantul cheie este natura, iar oamenii incep pregatirile traditionale pentru petrecerile infricosatoare si amuzante de Halloween si se pregatesc pentru prepararea bucatelor gustoase, cu arome de sezon, precum dovleac sau castane, ciuperci, nuci, alune, scortisoara si mere coapte.

Zucca

Dovleacul este una dintre legumele cu cel mai scazut nivel de calorii si o sursa bogata de fibre dietetice, antioxidanti, minerale si vitamine. In aceasta perioada, dovleacul este prezent pe rafturile din supermarketuri si in standurile din piete si variaza foarte mult in forme originale si amuzante, dimensiuni si culori, de la portocaliu si galben intens, pana la culoarea verde.

Din fericire, tartacuta aromata poate fi gatita si preparata in orice fel, atat coapta, cat si fiarta, fiind potrivita pentru o gama variata de retete gustoase, astfel incat, cel putin o data in aceasta toamna ar trebui sa pregatesti o reteta delicioasa folosind cel mai proaspat ingredient din acest sezon, ce aduce o multime de beneficii organismului nostru.

Gospodinele se pot bucura de modul in care aromele de dovleac se reunesc cu o gama variata de gusturi. De la dovleacul copt, placinta traditionala de dovleac, celebra supa crema de dovleac, pana la paste si pizza cu dovleac, gemuri si dulceturi de dovleac, clatite, tarte, briose, torturi si o gama variata de deserturi pe baza de dovleac, o gospodina poate prepara o multitudine de retete rustice.

142996117_5009995912405473_9143769046739923519_n

Ce ar fi toamna fara aroma imbietoare de dovleac?

Ca si in moda, tendintele culinare vin si pleaca, iar fiecare sezon de toamna aduce noi tendinte gastronomice. Anul acesta, cele mai populare retete pe baza de dovleac au gust si miros ca la bunica acasa si iti vor incanta simturile.

Inlocuieste reteta traditionala de placinta cu dovleac si incearca reteta delicioasa de cheesecake cu dovleac. Feliile cremoase cu arome bogate sunt un desert de toamna pe care nu vei dori sa il ratezi de indata ce temperaturile vor incepe sa scada.

138768211_4952370814834650_5852967660971495110_n Lil-Luna-Individual-No-Bake-Pumpkin-Cheesecakes-1-RESIZE

Daca iti doresti sa fii eficienta, ustensilele si accesoriile de calitate sunt de mare ajutor. La Yalco vei gasi tot ceea ce iti trebuie in bucatarie in materie de ustensile, de la teluri din inox ergonomice, cani gradate, pensule si clesti din silicon, seringa pentru decorat, pos pentru ornare, pana la razatori sau spatule din inox si silicon, disponibile aici.

De asemenea, pentru coacerea cheesecake-ului, regasesti disponibila aici o gama variata de tavi si forme antiaderente, dar si vase termorezistente pentru cuptor.

Atat preparatele principale, cat si deseturile cu textura fluida pe baza de dovleac pot fi servite in pahare sau borcane chic, transparente, acestea fiind noul trend in servirea preparatelor al celor pasionati de gastronomie.

crema-di-zucca-agli-amaretti

Elegante si simple, borcanele transparente de la Bormioli sunt disponibile intr-o gama variata de forme si dimensiuni. Cu influente retro, borcanele Bormioli evidentiaza textura si culorile deserturilor, iar prezentarea finala va avea un impact spectaculos.

Borcanele din sticla prezinta multe avantaje, acestea fiind complet sigure in contact cu alimentele, deoarece nu contin substante chimice, spre deosebire de recipientele din plastic. De asemenea, borcanele Bormioli pot fi curatate in siguranta la masina de spalat vase si se pot reutiliza, pastrandu-si calitatea.

Chutney_zucca_mele

La Yalco vei gasi borcane ideale pentru prezentarea unor preparate sau deserturi originale. Clasice sau cu inchidere ermetica, borcanele transparente se regasesc intr-o gama larga de modele, disponibile in diferite forme si dimensiuni, precum borcane rotunde sau patrate, contemporane, cu gatul larg, cu toarta sau capac. Disponibile aici.

158312092_3937649389652932_528895286109055843_n-1

Painea cu dovleac cu o crusta crocanta si miez pufos este colorata si delicioasa si se prepara rapid si usor, fiind potrivita atat pentru servirea micului dejun, cat si a pranzului sau cinei, alaturi de diverse preparate gustoase. Fie ca o prepari simpla sau usor picanta, painea cu aroma subtila de dovleac va aduce rasfatul rustic al toamnei in propria bucatarie.

In aceasta toamna, poti incerca si varianta cu piure de dovleac si scortisoara a traditionalelor friganele, desertul cu crusta aurie al copilariei noastre. Sunt absolut delicioase, se prepara rapid si pot fi savurate calde la micul dejun, in special in diminetile de weekend, alaturi de sirop de artar, zahar sau dulceata.

Pumpkin-French-Toast-Sticks-1-680x1020

Pentru amestecarea omogena a ingredientelor, la Yalco gasesti blendere Black+Decker de tot felul, cu design robust si maner ergonomic, prevazute cu lame eficiente realizate din otel inoxidabil. Sunt disponibile aici.

mixer-vertical-multifunctional-inox-blackdecker-1000-w-1

O alternativa gustoasa a desertului cu arome sezoniere sunt si clatitele cu dovleac pufoase, ce se prepara cu ingrediente simple, precum oua, lapte si piure de dovleac. Este micul dejun ideal pentru lunile cu vreme mai rece!

pumpkin_pancakesby_p_maxwell_photography_shutterstock

De asemenea, in octombrie se da startul sezonului bauturilor calde, iar latte-urile condimentate cu aroma de dovleac si scortisoara sunt populare in aceasta perioada a anului.

pahar-cu-maner-pasabahce-irish-coffee-230-ml-1

Te asteptam la Yalco cu o gama variata de cani transparente, termorezistente de la Bormioli sau Pasabahce, din care iti poti alege preferatele aici.

Lasa-te inspirata de culorile toamnei, de frunzele copacilor si dovleceii portocalii, conurile maronii si violetul tipic florilor de sezon. Decoreaza locuinta si masa cu elemente naturale care se regasesc doar in acest anotimp rustic, ce dau viata casei noastre. De asemenea, pentru cina poti adauga lumanari de sezon, ce vor crea armonie si atmosfera potrivita.

Tavola_autunnale

Pregateste preparate calde si delicioase cu arome de dovleac, precum si o ceasca de cafea cu condimente de dovleac pentru desert!

Te asteptam pe www.yalco.ro cu o gama larga de produse pentru bucatarie, casa sau gradina!