Casa si Gradina

Idei de decorare pentru peretele din living - idei, sfaturi si solutii utile

De Vrinceanu Bogdan-Alexandru la 17-11-2023

 

Idei de decorare pentru peretele din living - idei, sfaturi si solutii utile

 

Decorarea peretilor din living poate transforma intreaga atmosfera a camerei si poate adauga un strop de personalitate si stil. In trend este astazi peretele de accent si te poti concentra asupra lui in amenajare, mai ales pentru ca exista numeroase optiuni creative pe care le poti explora.

 

Cuprins:

  1. Amenajarea peretelui din living - ce poti face
  2. Decorarea peretelui din living - sfaturi utile pentru un rezultat bun

 

1. Amenajarea peretelui din living - ce poti face

 

Sufragerie este camera centrala a casei. Aici te aduni impreuna cu toata familia pentru a petrece timp de calitate, aici te relaxezi dupa o zi grea de munca sau te distrezi cu prietenii. De aceea, trebuie sa faci din acest spatiu unul pe placut tau, iar primul pas porneste de la amenajare. Astfel, ai nevoie de idei de decor pentru peretele din living care va deveni atractia principala a camerei.

 

In primul rand, trebuie sa alegi o culoare pentru perete, o textura sau, poate, iti doresti un tapet. Acesta este un pas crucial in procesul de decorare. Culoarea trebuie sa se potriveasca cu paleta de culori a camerei. Nuantele deschise si neutre pot crea o atmosfera luminoasa si spatioasa, in timp ce culorile mai inchise da o nota de dramatism.

 

Dupa ce ai ales culoarea sau tapetul, poti adauga decoratiuni precum tablouri, rafturi, plante sau oglinzi care sa se potriveasca stilului camerei. De exemplu, poti monta o galerie de tablouri sau fotografii care sa reflecte interesele si personalitatea ta si a familiei. Aici poti folosi rame de diverse dimensiuni si culori pentru a crea un aspect eclectic sau uniform.

1. Amenajarea peretelui din living - ce poti face11. Amenajarea peretelui din living - ce poti face21. Amenajarea peretelui din living - ce poti face31. Amenajarea peretelui din living - ce poti face5

In al doilea rand, rafturile pot adauga functionalitate si stil. Foloseste-le pentru a expune obiecte de arta, plante, carti sau colectii personale. Aceste elemente vor avea intotdeauna o utilitate, iar daca nu gasesti una, servesc drept decoratiuni perfecte, mai ales daca pui in jurul lor si cateva luminite. Asigura-te ca decoratiunile sunt proportionate corespunzator fata de dimensiunile peretelui. Elementele prea mici pot parea pierdute, in timp ce cele prea mari pot coplesi spatiul. Este important ca in aceasta camera amenajarea sa fie una cat mai aerisita si echilibrata. 

1. Amenajarea peretelui din living - ce poti face61. Amenajarea peretelui din living - ce poti face71. Amenajarea peretelui din living - ce poti face8

 

Daca locuiesti la apartament si nu dispui de mult spatiu, oglinzile pot face o camera sa para mai mare si mai luminoasa. Alege oglinzi cu rame interesante sau forme neobisnuite pentru a adauga un element de design inedit. De asemenea, asigura-te ca peretele de accent beneficiaza de iluminare adecvata. Aceasta poate pune in valoare decoratiunile si poate crea un impact vizual mai mare.

 

Acestea sunt doar cateva idei pentru decoratiuni de perete in living. Personalizarea spatiului presupune sa te inspiri din recomandarile specialistilor si sa adaugi sau sa schimbi designul in functie de gusturile tale!

 

2. Decorarea peretelui din living - sfaturi utile pentru un rezultat bun

 

Pe langa idei de amenajare a unui perete din living, ai nevoie si de sfaturi ca acestea sa iasa asa cum iti doresti. Pentru a prinde cu succes decoratiunile pe peretele din living, ai nevoie de urmatoarele unelte:

 

Boloboc sau rigla: aceste instrumente sunt esentiale pentru a asigura ca decoratiunile sunt asezate drept. Astfel, ele te vor ajuta sa evitati inclinarea sau inaltimea incorecta.

 

Ruleta sau metru: foloseste o ruleta sau un metru pentru a masura distantele si a plasa decoratiunile la intervale egale.

 

Dibluri: Aceste instrumente sunt necesare pentru a prinde obiectele mai grele, cum ar fi rafturi sau oglinzi, in siguranta pe perete.

 

Masini de gaurit si insurubat: ai nevoie de aceste echipamente in cazul in care iti doresti sa montezi rafturi mai grele sau pentru prinderea politei pe perete

 

Ciocan sau surubelita: este util pentru a bate cu grija cuiele sau diblurile in perete. Acestea din urma sustin rafturile, oglinzile, tablourile sau orice alte decoratiuni interioare mai folosesti. 

2. Decorarea peretelui din living - sfaturi utile pentru un rezultat bun1_12. Decorarea peretelui din living - sfaturi utile pentru un rezultat bun22. Decorarea peretelui din living - sfaturi utile pentru un rezultat bun32. Decorarea peretelui din living - sfaturi utile pentru un rezultat bun42. Decorarea peretelui din living - sfaturi utile pentru un rezultat bun5

 

Asadar, inainte de a te pune pe treaba, ia in considerare ideile si sfaturile de mai sus. Asigura-te ca ai la indemana instrumentele si uneltele necesare, ai in minte designul general si esti plin de entuziasm! 

 

Surse foto: Freepik.com, Unsplash.com