Casa si Gradina

Guacamole, clasicul mexican

De Diana Popescu la 12-07-2021

Suntem in luna iulie, iar petrecerile clasice in gradina sau pe terasa alaturi de cei mai dragi prieteni sunt foarte populare in aceasta perioada torida.

Daca te gandesti la cel mai potrivit meniu pentru o astfel de petrecere, ca si aperitiv fresh sau garnitura pentru carnea la gratar, alaturi de cocktailuri delicioase, vin si bere rece, poti servi oaspetii cu celebrul sos guacamole. Acest sos mexican preparat proaspat chiar la tine acasa este ideal pentru vara si are un gust racoritor, irezistibil, datorat combinatiei de arome.

17202278_HARMONY EXTENDABLE TABLE_7162_CMYK

Guacamole este o reteta simpla din piure de avocado, inventata de sute de ani de azteci, care considerau acest preparat afrodisiac. Pe parcurs, aceasta reteta a fost imbunatatita si se bucura de popularitate si astazi.

Desi sosul guacamole este originar din Mexic, acesta a cucerit inimile consumatorilor din intreaga lume si poate fi savurat ca dressing pentru salate, cu tartar de somon, in retetele de burgeri, alaturi de carne sau diverse preparate culinare, adesea fiind consumat cu chipsuri din tortilla sau pe painea usor rumenita.

Pasta guacamole este foarte sanatoasa si se prepara usor, cu cinci ingrediente esentiale, baza fiind fructele de avocado bine coapte.

68962707_390075125008339_5965323722872061952_n

Guacamole a devenit popular, datorita valorilor nutritionale ale fructului avocado ce stimuleaza arderea grasimilor, scade colesterolul si este bogat in vitamine, proteine si fibre, fiind inclus in multe cure de slabire.

Retetele de guacamole variaza, insa fiecare reteta traditionala include aceleasi elemente esentiale. Pentru 4 portii de guacamole traditional ai nevoie de trei fructe de avocado coapte foarte bine, doua rosii decojite, sucul unei limete, un catel de usturoi, o legatura de coriandru sau patrunjel verde, o jumatate de ceapa rosie, piper si un strop de sare. De asemenea, pentru persoanele care adora preparatele picante, poti adauga si ardei jalapeno.

Desi pasta de avocado este obtinuta prin metoda traditionala de preparare in mojar cu pistil, poti marunti ingredientele si cu ajutorul unui cutit sau le poti amesteca rapid la blender.

La Yalco gasesti o gama variata de blaturi si tocatoare, precum si cutite si foarfece pentru bucatarie, disponibile aici. De asemenea, te astept in magazinul online www.yalco.ro cu blendere si roboti de bucatarie, electrocasnice performante marca Black+Decker Appliances, disponibile aici.

3619212294-1

Blenderele puternice Black+Decker cu design robust, finisaje elegante si functii performante ofera perfectiune la fiecare utilizare. Aceste produse vor fi remarcate in orice tip de bucatarie si pot fi integrate perfect in orice stil de mobilier.

Blenderele Black+Decker sunt pregatite sa toace, sa felieze, sa paseze, sa amestece, sa marunteasca si sa zdrobeasca gheata, fructele, legumele si alimentele in cateva secunde. Acestea prepara cu usurinta diverse retete culinare, sucuri naturale proaspete sau smoothie-uri cu texturi ultra-omogene si sunt prevazute cu functii Turbo, pentru maruntirea si amestecarea rapida chiar si a alimentelor dure.

Avocado confera sosului guacamole o baza untuoasa, rosiile, usturoiul si ceapa echilibrul aromatic, in timp ce sucul de lime impiedica oxidarea. De asemenea, gustul pregnant al fructului avocado poate jongla cu o varietate de arome, asadar multe retete inspirate din Orientul Mijlociu includ ingrediente precum pudra de chili, boabe de rodie, menta zdrobita, ghimbir sau smantana, retetele japoneze adauga note de wasabi, ulei de susan si nuci, iar cele scandinave castraveti, ridichii si mar.

Daca fructele de avocado nu sunt suficient de coapte, impacheteaza-le intr-o punga de hartie si lasa-le pe raftul din camara, intr-un loc uscat si intunecat, la temperatura camerei, timp de doua, trei zile.

Desigur, sosul guacamole este cel mai delicios atunci cand este servit si consumat proaspat, insa poate fi pastrat si peste noapte, la frigider.

In aceasta vara, bucura-te de vremea calda si de aceasta delicatesa mexicana cu arome intense care provine dintr-o tara cu un farmec aparte si se prepara in doar 10 minute.

Serveste sosul guacamole in boluri elegante Bonna realizate din portelan, cu forme si dimensiuni variate, precum si nuante intense, in concordanta cu trendurile actuale. Bolurile Bonna se regasesc la Yalco, disponibile aici.

82368455_2679472978847277_1028546587518828544_n

De asemenea, pentru o prezentare originala, serveste acest preparat in borcanele transparente, simple si elegante marca Bormioli, colectiile Fido si Quattro Stagioni, disponibile aici intr-o gama variata de forme si dimensiuni.

Cu influente retro, borcanele Bormioli evidentiaza textura si culoarea intensa a sosului guacamole, astfel incat, prezentarea finala va avea un impact spectaculos.

06_fb_01_dj85vbby

Clasice sau cu inchidere ermetica, borcanele Bormioli se regasesc intr-o gama larga de modele, precum borcane rotunde sau patrate, contemporane, cu gatul larg, cu toarta sau capac. Disponibile aici.

Intra pe www.yalco.ro si vei gasi atat ustensilele necesare pentru prepararea retetei, cat si o gama larga de articole pentru servirea spectaculoasa.

Te invit sa incerci aceasta reteta simpla de guacamole, cu textura cremoasa, ideala pentru zilele de vara.

Pofta buna!