Casa si Gradina

Dulceata de cirese, gustul copilariei

De Diana Popescu la 26-05-2020

Suntem la finalul lunii mai, iar luna iunie este dedicata cireselor dulci si carnoase, fructele ce ne amintesc de copilarie si de vacantele de vara petrecute la bunici!
Asadar, gospodinele se pregatesc pentru prepararea dulcetii de cirese, o reteta foarte simpla si gustoasa, din fructe proaspete.
Dulceata de cirese este secretul delicios din camara, pe care il putem folosi pentru a da un gust savuros torturilor si prajiturilor sau pe care o putem servi la clatite sau la micul dejun, pe o felie de paine prajita si unt.

Kirschentkerner_Img0736

Desi aceasta reteta nu este complicata, multe gospodine intampina dificultati in scoaterea samburilor de cirese.

La Yalco vei gasi aparatul practic si eficient de scos samburii cireselor, de la Leifheit. Te va ajuta sa indepartezi rapid samburii si sa pastrezi totodata curatenia in bucatarie, toti samburii fiind colectati in partea inferioara a aparatului. Este stabil, datorita bazei de cauciuc si are o viteza maxima de scos samburii de pana la 12 kg pe ora. Este disponibil in stoc pe www.yalco.ro.

leifheit-cherry-pitter-with-container

Ciresele curatate complet de samburi si codite se rastoarna intr-o cratita si se amesteca impreuna cu zaharul si gelfix.
Ai nevoie de o cratita potrivita pentru fierberea dulcetii? Vino la Yalco si alege-o pe cea mai potrivita! Modele variate de diferite dimensiuni te asteapta disponibile aici.
Pentru 1 kg de cirese, poti folosi 350 gr de zahar si un plic de gelfix.

Pentru cantarirea ingredientelor, te astept pe www.yalco.ro cu o gama larga de cantare pentru bucatarie, extrem de utile pentru orice gospodina!

KW_66229_Vintage_Style_Red_Milieu_RZ

Ciresele sunt gata de fierbere la foc mic, unde le poti lasa pana dau intr-un clocot.

Pentru a putea colecta usor spuma lasata de fructe in timpul fierberii, la Yalco gasesti spumiere din inox sau antiaderente, cu manere ergonomice de diferite dimensiuni, disponibile aici.

                                          spumiera-inox-fest-ergoline

Pentru o aroma aparte, poti adauga esenta de rom sau migdale, ori zeama de lamaie, dupa care vei continua sa lasi dulceata sa fiarba, pana cand va da din nou in clocot, amestecand ocazional pana la ingrosare.

Atunci cand dulceata este gata, o poti adauga in borcanele curatate si uscate, in timp ce este fierbinte, cu ajutorul palniei pentru borcane Bormioli Quattro Stagioni, disponibila aici.

lejek-do-sloikow-quattro-stagioni-bormioli-rocco

Iti recomand sa utilizezi borcanele Fido sau Quattro Stagioni, de la Bormioli, de diferite forme si dimensiuni, disponibile aici.

Borcanele si sticlele pentru conservare de la Bormioli pastreaza toata aroma, culoarea si valoarea nutritiva a fructelor si legumelor de sezon. Este recomandat sa fierbi borcanele anterior pentru igienizare.
Ulterior, infileteaza strans capacele borcanelor si intoarce-le. Astfel, vei impiedica aerul sa patrunda in borcane, iar dulceata va rezista o perioada indelungata.

Ciliegie_sotto_spirito

Dupa ce borcanul cu dulceata de cirese s-a racit, depoziteaza-l in camara, la loc racoros si uscat, ferit de lumina directa a soarelui. Inainte de a te bucura de gustul dulcetii de cirese, asteapta cel putin 60 de zile pentru a te asigura ca aceasta a fost conservata potrivit.

Te asteptam pe www.yalco.ro sau in showroom cu toate ustensilele necesare pentru prepararea dulcetii de cirese.
Aceasta dulceata este o adevarata incantare pentru papilele gustative. Urmareste reteta noastra si vei putea pastra un strop de vara pe tot parcursul anului!

confettura_ciliegie_cioccolato