Este sezonul capsunilor, fructele parfumate de culoare rosu rubin, iar supermarket-urile si standurile fermierilor din piete sunt pline de capsuni coapte si dulci.
Capsunile proaspete pot fi consumate atat simple, cat si cu zahar, amestecate in smoothie-uri, folosite pentru tarte si prajituri, sau pentru delicioasa dulceata de capsuni.
Dulceata de capsune este o reteta simpla si delicioasa pe care mama si bunica o preparau in copilarie, in fiecare an. Facuta homemade, naturala, aceasta pastreaza aroma intensa, parfumata si se poate folosi la multe retete, precum clatite sau gogosi, prajituri, torturi, tarte sau deserturi reci. De asemenea, dulceata de capsuni se poate consuma alaturi de unt, pe feliile de paine rumenite, la micul dejun.
Asadar, ar fi pacat sa nu profitam de fructele proaspat culese in aceasta perioada a anului si sa nu lasam aromele sa se intensifice in borcane, pe rafturile din camara, pentru a le consuma cu placere in lunile de iarna.
Pentru opt borcane de dulceata de capsuni vei avea nevoie de patru kg capsuni, trei kg zahar si zeama a doua lamai.
Pentru inceput, spala cu grija capsunile in apa rece si indeparteaza coditele. Intr-o oala inalta si larga rastoarna capsunile si adauga zaharul. Lasa oala la frigider pentru cateva ore, pentru a obtine siropul in care vor fierbe fructele.
La Yalco regasesti o gama variata de oale si cratite practice, fabricate din materiale de inalta calitate, precum inox 18/10, aluminiu sau teflon antiaderent. Cu design atragator, functii ingenioase si baza compatibila cu orice tip de aragaz, inclusiv inductie, oalele si cratitele disponibile in stoc aici asigura o distributie uniforma a caldurii.
Ulterior, adauga zeama de lamaie si pune cratita sa fiarba la foc mic, pentru aproximativ 50-60 de minute, timp in care vei amesteca usor pentru ca dulceata sa nu se lipeasca si vei inlatura cu grija spuma.
Pe www.yalco.ro vei gasi diverse spumiere si linguri pentru amestecare, precum o gama larga de ustensile de bucatarie practice, disponibile aici. De asemenea, pentru a evita arsurile, foloseste manusile colorate din silicon pentru protectie din colectia Cook & Fun, disponibile aici.
Atunci cand textura va fi groasa, iar culoarea va ramane rosu aprins, dulceata de capsuni este gata. Va parfuma toata casa!
Toarna dulceata de capsuni calda in borcane, cu ajutorul palniei pentru borcane Bormioli Quattro Stagioni, disponibila aici. Infileteaza strans capacele si intoarce borcanele, pentru aproximativ 24 de ore, ca sa se raceasca treptat.
Pastreaza borcanele cu dulceata de capsuni pe rafturile din camara, la loc racoros si uscat, ferit de lumina directa a soarelui. Pe www.yalco.ro te asteapta o gama variata de borcane pentru dulceata sau sticle pentru siropuri si compoturi, marca Bormioli, fabricate din sticla transparenta, rezistenta, cu design si forme deosebite.
Borcanele pentru conservare clasice Quattro Stagioni sau cele ermetice, prevazute cu garnitura din colectia Fido pastreaza toata aroma capsunilor, culoarea rosie-rubinie si valoarea nutritiva a fructelor de sezon. Le regasesti disponibile aici, in diferite forme si dimensiuni.
Depoziteaza cu eleganta in camara borcanele cu gem sau dulceata si decoreaza-le cu etichete frumoase! La Yalco gasesti etichetele autoadezive marca Leifheit de culoare neagra, cu aspect vintage, disponibile in dimensiuni diferite, ideale pentru o gama larga de borcane si sticle de conservare.
Borcanele cu dulceata de capsuni etichetate pot fi suveniruri de vara homemade, pe care le poti darui familiei si prietenilor dragi. Etichetele sunt disponibile aici.
Daca iti doresti sa pastrezi capsunile fresh in frigider, regasesti disponibila aici cutia pentru alimente din gama Freshworks, dotata cu o clapeta de aerisire „Fresh Vent”care permite circulatia fluxului de aer, pastrand astfel proaspete fructele depozitate. Partea interioara a cutiei este prevazuta cu o tavita care separa produsul de umiditate. De asemenea, plasticul din care este realizata cutia Freshworks nu contine ftalati si BPA.
Te astept pe www.yalco.ro cu multe produse practice pentru realizarea, dar si conservarea dulceturilor, gemurilor si compoturilor din fucte proaspete, de sezon.
Iti doresc o vara frumoasa si spor la dulceturi!