Casa si Gradina

Delicii culinare de Valentine's Day

De Diana Popescu la 14-02-2024

Este luna iubirii, iar ziua de Valentine’s Day este ocazia perfecta de a sarbatori iubirea si de a consolida legaturile speciale.

In aceasta zi de sarbatoare a iubirii, indragostitii din intreaga lume obisnuiesc sa isi daruiasca flori, diverse cadouri si sa serveasca cine romantice la restaurant sau acasa.

Deseori, mancarea este numita si limbajul iubirii pentru ca poate transmite afectiunea si grija pentru persoana iubita. O masa preparata din dragoste si atentia la detalii poate incanta simturile si de asemenea, poate face inima sa tresara de bucurie.

O cina romantica organizata acasa, intr-un cadru intim poate crea amintiri autentice, fiind o modalitate excelenta de a petrece timp de calitate alaturi de persoana iubita. De asemenea, puteti alege sa preparati impreuna deliciile culinare pentru aceasta cina speciala de Valentine’s Day, astfel incat, veti putea invata sa comunicati mai bine, sa va sprijiniti reciproc, sa descoperiti diverse retete si ingrediente, cat si noi tehnici culinare.

Valentino_LR_v05_f5fv9v6g-2

In timp ce gatitul in doi poate fi o activitate distractiva, dar si una romantica, o idee buna de a va deconecta de la rutina zilnica si de a incerca noi experiente culinara impreuna, utilizarea oalelor si cratitelor potrivite, de calitate poate imbunatati experienta culinara, gustul preparatelor si poate face gatitul mai placut si mai usor.

Indiferent daca planifici o cina romantica in doi, alaturi de cei mai dragi prieteni sau esti o persoana singura si iti doresti sa savurezi o cina gustoasa in ziua de 14 februarie, am selectat special pentru tine cateva idei de retete delicioase pe care le poti prepara rapid si usor.

Reteta Marry me chicken sau mai simplu spus, pui in sos cremos este o reteta populara pe toate retelele de socializare, datorita numelui, dar si pentru ca se prepara foarte rapid si este absolut delicioasa.

Se spune ca daca pui suflet si o prepari cu toata dragostea, partenerul tau te poate surprinde placut cu o serie de declaratii de iubire, sau poate si cu o cerere in casatorie, pentru ca asa cum stim cu totii, dragostea trece prin stomac, nu-i asa?

358466151_752915956649280_7348093194880847840_n

Dar de ce se numeste aceasta reteta Marry Me chicken?

Gustul acestei retete simple si populare este incredibil de bun si poate cuceri pe oricine datorita aromei si texturii puiului fraged, cat si a sosului cremos si plin de savoare, obtinut din rosii uscate, smantana, fulgi de chili, cimbru, oregano, busuioc si o ploaie de parmezan ras!

Puiul cremos se serveste alaturi de garnituri clasice, precum paine prajita cu usturoi, o portie de orez sau paste simple, cartofi natur, sparanghel la cuptor sau pe gratar, fasole verde cu usturoi sau salata.

Reteta este virala pe internet in diferite variante din care iti pot alege preferata si se prepara in doar 30 de minute. Simplu si gustos!

Pentru rumenirea uniforma a puiului, savoarea condimentelor si sosul cremos si delicios vei avea nevoie de oale, cratite si tigai calitative, asadar te invit in magazinul online www.yalco.ro de unde poti alege vasele de gatit preferate.

set-oale-din-inox-9-piese-fissler-san-francisco

De la oale si cratite, pana la tigai si wok-uri, la Yalco gasesti o gama variata de vase pentru gatit cu design modern, fabricate din materiale premium ce nu schimba gustul preparatelor, nu ruginesc si au o rezistenta mare la caldura, astfel incat pot fi introduse in cuptor la temperaturi de pana la 250 C, fiind potrivite pentru toate tipurile de plita, inclusiv cu cele pe inductie.

De asemenea, vasele pentru gatit din colectiile portofoliului nostru nu se zgarie usor, au durabilitate si se pot curata in conditii de siguranta la masina de spalat vase.

Mini cratita rotunda cu manere APS 15 x 6 cm, 0.5 L imbina designul spectaculos cu functionalitatea, fiind ideala pentru servirea ireprosabila a preparatelor. Mancarea proaspat gatita poate fi adusa direct la masa, pentru ca aceasta cratita se poate utiliza in cuptorul electric. Un mod de servire deosebit pentru o experienta culinara completa.

358666858_752915863315956_4133739593985621755_n

Cratita APS este realizata din aluminiu, un material rezistent care mentine preparatele calde si este compatibila cu toate tipurile de plita. O regasesti disponibila aici, pe www.yalco.ro.

De asemenea, in magazinul nostru online gasesti o gama variata de oale si cratite marca Fest, realizate din aluminiu teflonat, antiaderent, prevazute cu manere ergonomice din inox, cu insertie de silicon ce asigura rezistenta la temperaturi inalte si socuri, precum si capac din sticla transparenta, termorezistenta.

407748454_754320990069856_2185176444732781602_n

Fest produce o gama larga de oale din inox cu finisaje de calitate si design modern ce pot fi utilizate pe toate tipurile de plite, inclusiv pe cele cu inductie.

Daca doresti sa servesti o friptura clasica, legumele gatite la aburi sau cartofii prajiti la friteuza cu aer cald sunt intotdeauna o alegere buna ca si garnitura.

tigaie-friptura-fissler-steelux-comfort-24-cm

Cu tehnologie inovatoare si materiale de cea mai inalta calitate, tigaile Fissler rumenesc uniform fiecare bucata de carne, rezultatul final fiind o friptura frageda si suculenta in acelasi timp, cu o crusta delicioasa. Tigaile Fissler sunt disponibile aici.

Pentru legume delicioase gatite intr-un mod sanatos, iti recomand aparatul pentru gatit cu aburi Black&Decker BXST800E 800 W, disponibil aici.

Cu ajutorul aparatului pentru gatit cu aburi Black&Decker legumele isi vor pastra atat nutrientii si vitaminele, cat si gustul. De asemenea, poti gati pana la 7 portii de feluri de mancare, diverse preparate, precum orez, peste sau legume.

Legumele la aburi sunt gustoase si sanatoase, iar cartofii prajiti ii poti condimenta cu putin ulei de masline, parmezan, condimente italiene, pudra de usturoi, sare si piper.

617XGhSoaaL._AC_SL1500_ 61ufusCGWyL._AC_SL1500_

Pentru iubitorii de paella, acest tip de preparat este o alegere buna pentru cina de Ziua indragostitilor, pentru o experienta culinara romantica.

Paella este un preparat traditional spaniol la tigaie, colorat si bogat in arome, care se prepara usor cu cateva ingrediente de baza, precum pui, creveti, chorizo, legume si orez. De asemenea, poti adauga si alte ingrediente sau fructe de mare preferate, pentru a imbunatati gustul final al preparatului.

Cu siguranta, aceasta reteta va umple casa de arome si va amplifica atmosfera romantica, alaturi de un pahar cu vin alb, pentru maximul de savoare.

357497019_662831772552112_1851572177477929625_n

Pentru o cina romantica poti prepara, de asemenea, o varietate de retete de paste delicioase, de la lasagna - cu o crusta aurie si crocanta, spaghete cu fructe de mare – o combinatie rafinata de paste si creveti, midii si calamari intr-un sos aromat de rosii si usturoi, cu note de ierburi proaspete ca busuiocul sau patrunjelul, la spaghete carbonara – clasicul italian, apreciate pentru simplitatea si gustul delicios, ce se prepara rapid cu doar cateva ingrediente de baza, precum spaghete, oua, pancetta, parmezan si piper proaspat macinat.

329101784_3535427393351862_2403374305238296472_n

De la cina romantica nu poate lipsi desertul, la fel de dulce si special ca dragostea pe care o sarbatoresti alaturi de persoana iubita.

Asadar, iti recomand sa alegi o reteta de tiramisu, desertul traditional italian, rafinat si usor de preparat acasa sau o reteta simpla de butterscotch, cu o textura cremoasa si o aroma dulce, caramelizata, ce se prepara cu trei ingrediente esentiale, precum zahar brun, unt si smantana lichida.

327317025_986112922374025_5925997926652417700_n (1)

Te astept in magazinul nostru online www.yalco.ro cu o gama variata de produse pentru bucatarie, dar si cu o selectie de cadouri dedicata zilei de Valentine’s Day – Indragostiti de cadouri utile, de unde poti achizitiona cadouri desoebite, atat pentru EA, cat si pentru EL.

Site__Valentine_banner

Iti dorim o luna plina de bucurie si multa iubire!