Casa si Gradina

Decorarea mesei de Paște

De Diana Popescu la 06-05-2019

Paștele reprezintă o sărbătoare spirituala și un prilej bun de a-i aduna pe cei dragi alături, la masă. Este momentul oportun să iți pui în valoare imaginația și personalitatea, deoarece o masă elegant aranjată va transmite bucurie în aceasta zi deosebita. Esențial este să fii cat mai aproape de naturalețe și simplitate, să nu încarci excesiv masa cu decorațiuni. Tacâmurile și vesela se aleg în funcție de fața de masă. Dacă aceasta este decorată cu motive specifice Paștelui, vesela trebuie sa fie cât mai simplă și viceversa. În general, pe masă va ramane în permanență o farfurie de bază, lată, cu diametrul de aproximativ 28 cm, pe care se vor plasa celelalte farfurii. 

8%20

Fiindca Paștele simbolizează primavara, poți opta pentru farfurii colorate în tonuri vesele și energizante precum rosu, galben, verde și albastru, de la Bormioli. Produsele realizate sub brandul Bormioli se caracterizează prin eleganță, rezisteță și practicabilitate.

6%20

De asemenea,  poți adopta stilul clasic, optând pentru farfurii din porțelan fin în nuanțe de alb, negru sau roz nude de la brandul Versace 19.69. Stilul unic al brandului Versace 19.69, opulență și personalitatea distinctă, combinate cu calitatea superioară a produsului, oferă cele mai bune recomandări pentru a cumpăra și a te bucura atunci când servești masa. Dacă dorești să jonglezi cu anumite culori, poți combina contrastele, alcătuind un degrade de tonuri, farfuria cea mare fiind în culoarea cea mai închisă pentru a contrasta cu fața de masă imaculată, iar cea mai mică având culoarea cea mai deschisă. În trend și în ton cu primavara sunt și farfuriile cu motive florale. 

Decorează cu stil masa de Paște cu farfuriile de la Bonna. Pentru producătorul Bonna, gastronomia este o experiență deosebită, iar valoarea de prezentare și de ambianță sunt la fel de importante ca și servirea mesei și mâncarea. Calitatea superioară ți suprafața colorată a farfuriilor Bonna este în armonie cu mâncarea preparată și oferă o prezentare de înaltă calitate.

2%20

Pentru tacâmuri, iți recomand să mergi pe nuanțe de argintiu sau auriu. Yalco îți pune la dispoziție seturi de tacâmuri elegante, cu un design contemporan. Numărul de tacâmuri depinde de numărul de feluri servite, dar nu trebuie plasate mai mult de trei tacâmuri pe o parte. Furculițele se plasează la stânga farfuriei, aranjate de la exterior spre interior în ordinea în care vor fi folosite, iar cuțitele la dreapta farfuriei, în același mod ca furculițele. Partea ascuțită trebuie sa fie orientată spre farfurie. Lingura se plasează la dreapta farfuriei, cel mai în exterior. Tacâmurile de desert vor fi așezate deasupra farfuriei și de obicei sunt aduse cu puțin înainte de servirea lui.

4%20

Paharele sunt aranjate pe masă în ordinea folosirii. Primul este paharul de apă, fără picior, urmat de către paharul pentru bautură aperitiv situat în dreapta, în fața acestuia. Vinul se servește în pahare cu picior, așezate la dreapta și în fața farfuriei, câte un pahar pentru fiecare tip de vin. Paharele pentru vin roșu sunt mai mari, de tipul balon. Deoarece friptura de miel se asociază cu vinul roşu, exclusiv sec, cabernet sauvignon sau merlot, se recomandă ca vinul să decanteze în carafa sau decanter înainte de a fi servit. Cupele pentru desert sunt accesorii indispensabile pentru masa de Paște, fiindca este important ca desertul sa fie decorat și servit intr-un mod atractiv.  Colecțiile noastre de pahare de la Bormioli, RCR, Pasabahce sau Libbey vor oferi un plus de eleganta mesei tale.

1%20

În categoria accesoriilor de masa intră suporturile pentru ouă, râșnițele pentru sare și piper, coșurile pentru pâine și fructierele din cristal. Râșnițele pentru sare și piper sunt plasate în dublu exemplar la ambele capete ale mesei. Cu un design plăcut realizate din lemn sau acryl transparent, îți recomand râșnițele de la Bisetti. Pâinea poate fi servită în coșulețe acoperite cu un șervet alb. Poți armoniza masa cu lumânări în suporturi elegante de diverse dimensiuni, de la Trimar. Ca piesa centrală recomandăm o bombonieră sau un platou din sticlă transparentă, cu picior, de la Pasabahce, pe care se pot servi felii de cozonac.

9

De asemenea, poți așeza un coș plin cu ouă vopsite, sau friptură de miel ornată apetisant, în vase elegante, termorezistente Borcam. Yalco îți dorește ca masa ta de Paște să arate senzațional, iar tu să te bucuri de timpul petrecut alături de cei dragi.

Îti urăm Paște fericit!