Casa si Gradina

Cum sa pregatim gradina pentru primavara

De Diana Popescu la 05-03-2021

Vremea este din ce in ce mai frumoasa, semn ca primavara este chiar dupa colt. Asadar, gradinarii de pretutindeni incep sa scoata uneltele pentru curatarea pamantului si plantarea semintelor de primavara, pentru o gradina vesela si parfumata sau o recolta de succes.

Primavara este perioada cea mai activa a anului pentru a petrece timpul in gradina. Folosind toata energia acumulata in timpul iernii, este momentul sa curatam, sa reparam si sa pregatim gradina pentru primavara. Aceasta se afla in faza latenta in primele luni ale anului, asadar inceputul lunii martie este un moment excelent pentru a pregati pamantul pentru sezonul de primavara, anotimpul in care plantele revin la viata.

123

Incepe curatenia si lucrarile in gradina prin indepartarea ramurilor cazute, ghivecelor sparte, arbustilor si a plantelor uscate. Dupa curatarea acestora, poti adauga toata materia vegetala in compostor, pentru a obtine ingrasaminte naturale.

Pentru imbunatatirea naturala a solului din gradina, o varianta optima este compostul. La Yalco gasesti compostoare negre sau maro incapatoare, prevazute in partea superioara cu un capac ce se inchide foarte bine si nu permite iesirea mirosurilor neplacute. Compostoarele sunt realizate din materiale rezistente la ploi, nu putrezesc si nu se decoloreaza. Disponibile aici.

aa

Pentru pregatirea solului si plantarea florilor noi, te poti folosi de o sapaliga si o grebla. Sapaliga cu maner ergonomic de la Stanley este ideala pentru plantarea florilor si aerisirea pamantului. Aceasta este rezistenta la rugina si ofera o durata de viata prelungita. Manerul antiaderent si ergonomic ofera o utilizare confortabila pentru perioade indelungate de folosire. Sapaliga este disponibila aici.

rt

Pentru curatarea frunzelor uscate la Yalco gasesti grebla rezistenta prevazuta cu dinti din policarbonat de la Black+Decker. Coada greblei este realizata din otel, iar manerele sunt confortabile si supradimensionate. Grebla este disponibila aici.

grebla-policarbonat-deluxe-blackdecker-33161

Foarfecele pentru gradina sunt de nepretuit la curatenia de primavara. Cu manere ergonomice anti-alunecare si lame netede sau ondulate realizate din otel, foarfecele te vor ajuta sa tai ramurile uscate si groase ale gardului viu de pana la 25 cm sau florile uscate, pentru stimularea cresterii pentru sezonul de vara.

Este mult mai usor sa tai plantele uscate inainte ca cele proaspete sa creasca. La Yalco gasesti o gama variata de foarfece pentru gradina de la Black+Decker, disponibile aici.

bh

Pentru ingrijirea celui mai important element decorativ de vegetatie din gradina, gazonul, dar si pentru curatarea gradinii de crengi uscate, iti recomand motocoasa, instrumentul ideal pentru pastrarea zonelor fragile ale gradinii, precum marginile din jurul trunchiurilor de copaci sau stalpilor de gard.

Usor de manevrat, motocoasele sunt eficiente pentru accesarea zonelor in care masina de tuns iarba nu poate ajunge. Primavara se apropie, asadar merita sa investesti intr-o motocoasa de calitate.

La Yalco gasesti tipuri variate de motocoase de la Stanley, DeWalt sau Daewoo, disponibile aici.

mt

Pentru a te asigura ca vei obtine plante frumoase, colorate de vara, trebuie sa le plantezi la inceputul primaverii. Pentru plivirea buruienilor, fertilizarea pamantului, dar si pentru pamantul din ghivece si plantarea semintelor, la Yalco gasesti cultivator manual, din otel, Black+Decker. Acesta are o constructie durabila din otel, iar finisajul este acoperit cu pulbere. De asemenea, cultivatorul Black+Decker contine un maner cu o forma speciala, ce permite o munca neobositoare si o manevrare usoara. Il gasesti aici.

Dacă doriți să vă propagați sau mutați plantele, primăvara este momentul ideal pentru a le împărți sau transplanta. Este uimitor cât de repede se recuperează plantele dacă le prindeți devreme, când vremea este încă blândă și sunt mai rare.

332220_Black&Decker

Daca doresti sa muti plantele, primavara este momentul ideal pentru a le imparti sau transplanta. La Yalco gasesti ghivece practice, aliniate cu trendurile actuale de amenajare a gradinilor si teraselor, modele si culori variate ce vor pune in valoare plantele decorative.

Ghivecele sunt disponibile in stil clasic sau modern, stabile si usor de curatat, realizate din materiale cu rezistenta ridicata la actiunea intemperiilor, precum UV, umiditate sau temperaturi extreme. Acestea pot fi din plastic, ceramica, sau din metale inoxidabile, de diferite forme si culori, astfel incat sa poti alege varianta optima pentru terasa si gradina ta.

yu

De asemenea, la Yalco poti gasi diverse scule si unelte pentru gradinarit, de la accesorii pentru irigat, la suflante, foarfeca electrica pentru gard viu, motofierastraie sau masini de tuns iarba, disponibile aici.

Cu siguranta iarna a fost rece si plictisitoare, asadar poti incepe curatarea si reamenjarea gradinii, pentru a te relaxa la vara la soare, in gradina, cu un pahar de limonada racoritoare!