Casa si Gradina

Cum ne pregătim pentru Paștele din 2019

De Diana Popescu la 16-04-2019

Paștele se apropie cu pași repezi, iar gospodinele încep să se pregătească și să strângă rețete delicioase pentru buna primire a musafirilor. Dacă iți dorești să beneficiezi de cele mai bune condiții ca să prepari rețetele pentru masă de Paște, ai nevoie de vase de gătit de calitate.

 

AAA%20

De Paște, cozonacul se află printre cele mai importante preparate de pe masă. Mirosul de cozonac scos din cuptor ne aduce aminte de bunici și de copilarie. Pentru cozonac și chec exista o forma clasică, de la care nu te poți abate dacă dorești un aspect tradițional. Îți propunem tăvi și forme pentru cozonaci, realizate din materiale de foarte buna calitate, cu strat antiaderent, la cele mai bune prețuri. De asemenea, anumite tăvi pentru cozonaci se pot utiliza pentru a prepara chec, drob sau ruladă de carne.

d%20

Este important să ții cont de materialul din care este realizată tava, deoarece de acesta depinde atât rezistența sa în timp, cât și rezultatele finale. Multe dintre modelele disponibile sunt compatibile cu mașina de spălat vase, dacă dorețști să nu pierzi timp pentru a le curăța. Pasca cu brănza și stafide nu trebuie să lipsească din meniul de Paște. Aceasta se prepară în ajunul Învierii, rețeta tradițională fiind asemanatoare cu cea a cozonacului. Acest preparat cu brânză dulce sau sărată se coace adesea în tăvi rotunde.

B%20

De Paște, vedeta culinară este drobul. Fiecare zonă a țării prepară drobul într-un anumit fel. De miel, porc sau pui și legume, simplu sau in foietaj, cu siguranță este unul dintre cele mai gusoase preparate din meniu.
Pentru prepararea drobului se poate utiliza o tavă de cozonac dreptunghiulară, sau rotundă. Iar pentru un aspectul lucios, unge preparatul cu un ou bătut înainte de a-l pune în cuptor, la foc potrivit, până se rumenește.

Te poți folosi de ustensile de bucătărie precum pensule din silicon. Friptura de miel la cuptor reprezintă de cele mai multe ori, cel mai așteptat fel de mâncare la masa de Paște. Pentru o friptură fragedă de miel la cuptor, ai nevoie de o tavă pătrată sau dreptunghiulară, deoarece aceasta va fi mai încăpătoare. Tăvile dreptunghiulare sunt mult mai practice din punct de vedere al spațiului, pentru cazul în care ai de preparat mai multe bucăți de friptură.

C%20

De asemenea, este recomandat ca tava să fie suficient de mare încât carnea să nu atingă marginile, iar aerul să poată circula în jurul ei, permițând astfel coacerea și rumenirea uniformă. Forma dreptunghiulară, dar cu colțurile ușor rotunjite, o face potrivită și pentru amestecarea sosurilor. Reprezintă o variantă potrivită pentru prepararea pulpelor de miel sau pentru felii de friptură, coaste și alte delicatese. La fel de utile precum tăvile de copt sunt și vasele termorezistente, disponibile sub diferite forme și marimi. În vasele termorezistente poți prepara diverse delicii la cuptor, de la friptură și garnituri delicioase, până la diverse plăcinte aromate. 


Vasele termorezistente oferă beneficii multiple. Sunt realizate din sticlă de înaltă calitate, rezistentă la temperaturi scăzute sau foarte ridicate. Acestea asigură o distributie uniformă a caldurii în timpul procesului de preparare termică a mâncării.

A%20

Mâncarea preparată în vasele termorezistente poate fi servită direct la masă, într-un mod elegant. Yalco a pregătit special pentru tine o gamă largă de tăvi și forme pentru cuptor și vase termorezistente. Alege modelele preferate și...spor la treabă!

jh