Casa si Gradina

Craciunul intr-un pahar!

De Diana Popescu la 10-12-2020

Craciunul se apropie cu pasi repezi, iar vinul fiert este licoarea aromata si fierbinte, perfecta pentru zilele friguroase de decembrie.

Vinul fiert incalzeste oamenii de secole si in ciuda faptului ca targurile de Craciun au fost suspendate anul acesta, bautura delicioasa poate fi preparata acasa si servita la intalnirile restranse, alaturi de cei dragi.

Reteta traditionala te rasfata si poate face seara mai placuta. Aceasta se prepara cu vin rosu condimentat si incalzit, gata de servire in mai putin de 30 de minute.

ypslon_cappuccino_vinbrule

Pentru patru pahare vei avea nevoie de 1 L de vin rosu sec, un mar, doua portocale, coaja unei lamai, un baton de scortisoara, anason, cuisoare, nucsoara proaspat rasa si miere, dupa gust.

Decojeste coaja unei lamai, taie marul in bucati si cele doua portocale in felii mai mari. Pentru curatarea si felierea fructelor, la Yalco gasesti o gama variata de cutite din inox, tocatoare si ustensile ergonomice pentru decojit, disponibile aici.

Intr-o cratita inalta, adauga vinul, fructele, condimentele si mierea, amesteca si incaleste bautura la foc potrivit. Pe www.yalco.ro gasesti oale si cratite de tot felul, disponibile in diferite forme si dimensiuni.

Vinul trebuie sa fie fierbinte, nu fiert. Incearca sa nu incalzesti prea tare amestecul, pentru ca in acest mod, se va evapora alcoolul.

Dupa cateva minute, amesteca din nou si strecoara vinul fiert cu ajutorul unei site, pentru evitarea spumei abundente. La Yalco gasesti linguri, spumiere, site si polonice din inox sau silicon, disponibile aici.

Ulterior, il poti servi in borcane chic sau cani transparente, termorezistente, de la Bormioli sau Pasabahce, pe care le regasesti aici.

Vin_bru

Vinul fiert servit in borcane si cani transparente este mult mai original, astfel incat transparenta recipientelor permite consumatorului sa il savureze cu ochii, inainte sa ii simta gustul si aroma, admirand culoarea rosiatic-violacee.

thumb_christmas-drink-karacsonyi-ital3-8678053738 78617323_3335121606559587_4346292082172755968_o

In perioada sarbatorilor de iarna, te astept cu drag la Yalco cu o gama variata de produse si cadouri dedicate lunii decembrie, disponibile in Targul de Craciun online!

Banner site