Casa si Gradina

Compot de caise

De Diana Popescu la 30-07-2021

Caisele sunt fructele galben - portocalii zemoase si aromate, cu pulpa moale si coaja catifelata, bogate in vitamine, minerale si fibre. Consumate proaspete, datorita continutului bogat in nutrienti, caisele au numeroase beneficii pentru sanatate.

Caisele sunt bogate in vitaminele A, C si E, recunoscute pentru proprietatile antioxidante asupra pielii noastre si protejeaza celulele pielii de radiatiile ultraviolete, reduc semnele imbatranirii si imbunatatesc elasticitatea pielii. De asemenea, caisele contin apa, fiind potrivite pentru hidratarea si catifelarea pielii.

Aroma dulce a caiselor este potrivita atat ca dressing pentru inghetata de vanilie, cat si pentru diverse gustari sau deserturi racoritoare. De la compoturi si gemuri, la diverse sosuri, tarte, torturi si prajituri, caisele se pot utiliza pentru o varietate de retete gustoase.

Albicocca_sciroppata

Compotul de caise cu aroma de neegalat este parfumat, se prepara usor si asigura necesarul de vitamine, fiind ideal pentru sezonul iernii, cand va puteti bucura de aroma proaspata si racoritoare a fructelor.

Secretul compotului de caise consta in alegerea fructelor mai tari, nu prea coapte, astfel incat sa isi pastreze consistenta in timpul fierberii si sa nu se inmoaie.

Pentru un kg de caise veti avea nevoie de 250 g de zahar, o pastaie mica de vanilie, sucul de la o lamaie si 1 L de apa.

Cum se prepara compotul de caise?

Succo_albicocca

Pentru inceput, spalati cu grija caisele in apa rece si indepartati coditele. Optional, puteti lasa fructele intregi sau le puteti injumatati, pentru a elimina samburii.

Pentru fierberea siropului la foc mediu, intr-o cratita veti adauga apa, zaharul, sucul de lamaie si pastaia de vanilie.

La Yalco regasiti o gama variata de oale si cratite practice, fabricate din materiale de inalta calitate, din inox 18/10, aluminiu sau teflon antiaderent. Cu design modern, functii ingenioase si baza compatibila cu orice tip de aragaz, inclusiv inductie, oalele si cratitele disponibile in stoc aici asigura o distributie uniforma a caldurii.

217713155_4228206403889583_4043508531981614683_n

Cand zaharul s-a dizolvat, adaugati caisele pentru a fierbe impreuna cu siropul pentru aproximativ 5 minute. Scoateti caisele din cratita cu ajutorul unei palete, linguri sau spumiere din inox. In timp ce caisele se racesc, lasati siropul sa fiarba pentru cateva minute.

Pe www.yalco.ro veti gasi diverse palete, spumiere si linguri din inox sau silicon, precum o gama larga de ustensile de bucatarie practice, disponibile aici. De asemenea, pentru a evita arsurile, utilizati manusile colorate din silicon pentru protectie din colectia Cook & Fun, disponibile aici.

Aranjati frumos caisele in borcanele sterilizate anterior pentru igienizare si cu ajutorul unui polonic sau al palniei pentru borcane Bormioli Quattro Stagioni, disponibila aici, acoperiti fructele cu siropul obtinut.

49755112e13e9909e33e26353de202fc

Infiletati strans capacele borcanelor pentru conservare clasice Quattro Stagioni sau celor ermetice, prevazute cu garnitura din colectia Fido ce pastreaza toata aroma caiselor, culoarea portocalie si valoarea nutritiva a fructelor.

Pe www.yalco.ro va asteapta o gama variata de borcane sau sticle pentru siropuri si compoturi, marca Bormioli, fabricate din sticla transparenta, rezistenta, cu design si forme deosebite, disponibile aici.

De asemenea, borcanele transparente marca Bormioli sunt perfecte si pentru prezentarea deserturilor de sezon reci, revigorante, cu textura cremoasa.

Fierbeti compotul de caise prin metoda Bain Marie, in baie de abur, timp de 20 de minute.

a001512-V2

Ulterior, depozitati borcanele cu deliciosul compot de caise cu eleganta in camara si decorati-le cu etichete frumoase! La Yalco regasiti etichetele autoadezive marca Leifheit de culoare neagra, cu aspect vintage, disponibile in dimensiuni diferite, ideale pentru o gama larga de borcane si sticle de conservare.

91vT71NrYeL._AC_SL1500_

Va asteptam pe www.yalco.ro cu o gama variata de produse pentru prepararea, conservarea si depozitarea compoturilor din fructe de sezon, dar si a siropurilor, dulceturilor sau legumelor pentru sezonul de toamna - iarna.

Va dorim spor la compotul de caise!