Ciocolata calda este bautura picanta si amara din boabe de cacao apreciata de azteci pentru proprietatile sale mistice, un produs de lux savurat de elite pana la revolutia industriala, atunci cand a fost readusa in Europa de catre cuceritori.
O cana fierbinte de ciocolata cremoasa si gustoasa ne aminteste de copilarie, de zilele pline de zapada si sanius.
Numita si „ bautura zeilor ”, licoarea fierbinte este ideala pentru zilele gri si friguroase de decembrie. De asemenea, aceasta reteta simpla, rapida si delicioasa iti va tine companie in timp ce vei impacheta cadourile pentru cei dragi.
Pentru a te rasfata cu o cana de ciocolata calda, vei avea nevoie de 230 g de ciocolata neagra, 500 ml de lapte, 200 ml smantana lichida, 1 esenta de vanilie, 3 linguri de zahar brun si un varf de sare.
Intr-o cratita speciala pentru sosuri pune laptele, smantana lichida, zaharul brun si esenta de vanilie si lasa-le sa fiarba la foc mediu. La Yalco gasesti cratite si ibrice bain-marie din inox si cupru, de diferite forme si dimensiuni, disponibile aici.
Intre timp, poti rade ciocolata neagra cu ajutorul razatorilor de bucatarie performante de la Leifheit sau Microplane, disponibile aici.
Cand lichidul ajunge la punctul de fierbere, opreste focul si adauga ciocolata neagra si sarea. In 2-3 minute, ciocolata se va topi, fara a fi nevoie sa o amesteci.
Dupa ce s-a topit, vei amesteca incet cu ajutorul un tel pentru a obtine o compozitie catifelata. Pe www.yalco.ro gasesti o gama variata de teluri marca Leifheit, disponibile aici.
Serveste ciocolata fierbinte in cani transparente, spectaculoase, cu diverse topping-uri, precum bezele, frisca sau scorisoara. La Yalco gasesti cani transparente, termorezistente de la Bormioli sau Pasabahce, din care iti poti alege preferatele aici.
Rasfata-te cu un film de Craciun, o patura pufoasa si o cana de ciocolata calda si iti vei incalzi sufletul in plina iarna.