Toamna se apropie, iar gospodinele se pregatesc sa inceapa campionatul muraturilor pentru perioada iernii. Pentru multe dintre acestea, pusul muraturilor in saramura sau otet a devenit o adevarata pasiune. Preparate ca la carte, naturale si fara conservanti, muraturile crocante sunt atat gustoase, cat si sanatoase.
Nelipsite ca si garnitura in sezonul rece, tipul muraturilor pentru iarna variaza. Multe dintre gospodine prefera un singur fel de legume puse la borcan, pe cand altele doresc diversitate si combina o multitudine de legume sau chiar fructe intr-un singur recipient.
Pentru ca este sezonul de pus muraturi, de facut zacusca, dulceata si alte bunatati pentru iarna, iti oferim cateva sfaturi utile care te pot ajuta in alegerea borcanelor si a ustensilelor potrivite.
In primul rand, iti recomandam sa eviti borcanele din plastic si sa alegi borcane din sticla de diferite marimi, in functie de capacitatea de care ai nevoie.
Atunci cand alegi borcanele care te avantajeaza ca si capacitate, cumpara-le cu tot cu capace, verificand daca se inchid etans. Borcanele in care pui muraturile trebuie sa se inchida foarte bine pentru ca odata cu patrunderea aerului, continutul isi poate pierde proprietatile.
Borcanele se aleg in functie de marimea legumelor pe care doresti sa le pui la murat, dar si in functie de cantitatea acestora. Legume precum gogosarii, castravetii, morcovii sau conopida se pot pune la murat in borcane cu dimensiuni mai mici, din sticla. Desi gura borcanului poate fi mai stramta, borcanele cu dimensiuni mai mici sunt potrivite, deoarece marimea legumelor este mai mica.
In cazul in care doresti sa refolosesti recipientelele din anii trecuti trebuie sa acorzi atentie detaliilor, iar daca acestea sunt zgariate sau deteriorate, iti recomandam sa cumperi altele noi. Mari sau mici, cu capace detasabile sau inchise etans, la Yalco gasesti borcane transparente de la Bormioli Rocco sau Pasabahce, prevazute cu garnituri din cauciuc si sisteme de inchidere metalice sau capace. Borcanele sunt disponibile aici, avand diverse dimensiuni.
Muraturile pot incanta si ochii, nu doar papilele gustative ale consumatorului. Cu minim talent si putina imaginatie, borcanele cu muraturi pentru iarna pot avea un aspect impresionant si pot capta atentia si admiratia oaspetilor. Cu ajutorul cutitelor de bucatarie se pot felia si cresta legume de diferite forme si culori, astfel putand obtine flori, frunze sau alte elemente ornamentale. La Yalco gasesti cutite si foarfece ergonomice, realizate din inox de inalta calitate, cu lame rezistente la coroziuni, disponibile aici.
Pentru saramura fiarta, speciala pentru muraturi ce se prepara foarte usor din apa si sare sunt necesare carafe, oale si cratite de diverse capacitati. Yalco iti pune la dispozitie oale si cratite din inox marca Fest, Fissler sau Pujadas, disponibile aici si carafe din sticla rezistenta, cu toarta, pe care le poti gasi aici.
Unul dintre secretele eficiente este sa incepi avand in fata ta, pe masa, toate ustensilele pentru bucatarie de care ai nevoie. La Yalco gasesti tot ce iti trebuie, de la masina de tocat legume sau tocatoare pentru legume realizate din cele mai variate materiale si cu aspecte cat mai colorate, la palnii, site, razatori, strecuratori si diverse ustensile pentru bucatarie utile, disponibile aici, pe www.yalco.ro.
Pentru a imbogati gustul muraturilor se pot adauga usturoi si frunze verzi de telina, dar si tulpini de marar, foi de cimbru si piper. Dozarea si depozitarea corecta a condimentelor sunt la fel de importante ca si potrivirea cu ingredientele, pentru intensificarea gustului. Depoziteaza condimentele in borcanele din colectiile Fido si Quattro Stagioni, recipiente cu capac etans sau cu sita, disponibile aici.
Nu uita ca muraturile pot fi garnitura ideala pentru multe mancaruri de post sau pe baza de carne, dar merg de minune si la diverse salate.
Te asteptam in showroom sau in magazinul nostru online www.yalco.ro pentru o gama variata de borcane si ustensile pentru bucatarie utile pentru sezonul muraturilor. Iti dorim spor la treaba!