Casa si Gradina

Cafeaua Dalgona, senzatia anului 2020

De Diana Popescu la 04-05-2020

O cafea buna ne poate face mai frumoasa dimineata si ne schimba cu siguranta starea de spirit, mai ales in perioada carantinei.

Vara se apropie si ce poate fi mai delicios decat un café frappé spumos si racoritor?

Astazi iti voi oferi o reteta simpla pentru o cafea delicioasa, instagramabila, ce face furori zilnic pe retelele de socializare. Cremoasa si spumoasa, cafeaua Dalgona este o senzatie atat pe Instagram, Twitter, Facebook, TikTok sau YouTube, cat si pe diverse bloguri culinare.

Alaturi de pancakes-urile cu nutella, banane si capsuni sau celebra pizza de casa, cafeaua Dalgona a devenit una dintre cele mai cool retete de incercat acasa, in perioada izolarii.

IMG-9922

Cafeaua Dalgona a cucerit intreaga lume si trebuie sa marturisesc, m-a cucerit, de asemenea si pe mine.

Povestea din spatele cafelei Dalgona isi are radacinile in Coreea de Sud, intr-un desert stradal popular in anii ’70 – ’80. Trendul actual a luat nastere in luna ianuarie, cand actorul sud-coreean Jung Il-woo a incercat aceasta cafea intr-un restaurant din China.

Considerata trendul anului 2020, cafeaua Dalgona se poate prepara usor, folosind ingrediente simple, pe care fiecare dintre noi le avem in casa.

Pentru a prepara cafeaua Dalgona sunt necesare urmatoarele ingrediente: lapte, gheata, 2 lingurite de ness, cafea sau espresso instant, 2 lingurite de zahar brun si 2 lingurite de apa fierbinte.

Adauga intr-un bol nessul, cafeaua sau espresso instant, zaharul brun si apa fierbinte si mixeaza timp de 3-4 minute, pana vei obtine o crema atat spumoasa, cat si ferma, de o culoare caramel, maro-aurie.

In magazinul nostru online www.yalco.ro gasesti atat boluri din inox speciale pentru mixare, cat si boluri transparente, de diferite forme si dimensiuni, disponibile aici.

Aria (da tagliare)

De asemenea, tot la Yalco vei gasi si mixerul Dynamix 70W de la Fest, ideal pentru realizarea frappé-urilor acasa, disponibil aici.

mixer-fest-silver-line-70w 2-5

Daca optezi pentru amestecarea ingredientelor cu telul, la Yalco gasesti teluri din inox performante, marca Leifheit, disponibile aici.

Dupa ce vei obtine crema spumoasa si ferma, toarna laptele si cateva cuburi de gheata in paharele preferate, cu design cat mai chic!

La Yalco vei gasi o colectie variata de pahare pentru servirea frappé-ului preferat, simple sau sofisticate, recipiente cu design contemporan, temperate, sau realizate din sticla de inalta calitate.

Pentru servirea cafelei Dalgona, eu as opta pentru paharele din colectiile Irish Coffee, Timeless, Casablanca, Colombian, Chroma, Carre sau Diamond de la Pasabahce, Hobstar, Tiki, Flashback, Embassy Rocks, Everest Beverage, Gibraltar Twist, Radiant sau Carats de la Libbey, Rock Bar, Stone, Este, Cassiopea sau borcanele cu maner Quattro Stagioni de la Bormioli, precum si Timeless, Melodia sau Mix de la RCR.

dalgona

Simple sau elegante, le vei gasi disponibile in varianta dof sau long drink pe www.yalco.ro.

Peste laptele din pahar, vei adauga cu o lingurita crema delicioasa obtinuta. La Yalco gasesti lingurite din inox de diferite forme si dimensiuni, disponibile aici.

Crema va pluti frumos pe lapte, iar cafeaua noastra Dalgona este gata!

IMG-9892

Tot ce ramane de facut este sa iti postezi creatia pe pagina de instagram si sa iti provoci prietenele sa incerce si ele reteta inedita!

De asemenea, cafeaua Dalgona se poate prepara si in varianta cu lapte fierbinte, pentru zilele reci sau ploioase.

Asadar, te astept la Yalco unde vei gasi recipientele si ustensilele necesare pentru prepararea si servirea cafelei Dalgona.

Astfel, vei putea savura #dalgona cea delicioasa impreuna cu membrii familiei, in timp ce #statiacasa!