Casa si Gradina

Borcane ideale pentru muraturile din aceasta toamna

De Doinita Stanciu la 22-08-2023

Se apropie vremea muraturilor! Prin urmare, borcanele potrivite, capacele rezistente si etichetele nu-ti pot lipsi din bucatarie. Cunm alegi borcanele potrivite? Ei bine, depinde de produsele pe care doresti sa le conserve. De exemplu, daca vrei borcane pentru castraveti, bornelele trebuie sa aiba o capacitate de cel putin 800 ml. Daca doresti sa pui la pastrare ardei iute, acestea pot fi mai mici. Ai prins idea: in functie de dimensiunea legumelor, alegi si tipul de borcan. Pentru musaturile asortate, poti alege borcanele mai mari, pentru ca acestea permit mai multa libertate de exprimare, ca sa zicem asa. Asadar,, borcanele cu o capacitate de 1-2 litri sunt potrivite pentru majoritatea muraturilor.

Tine cont si de faptul ca acestea trebuie sa incapa si in frigider dupa ce le desfaci.

Cele mai utilizate borcane sunt cele din sticla. Sticla nu reactioneaza chimic cu legumele si nu modifica gustul acestora. In plus, sunt usor de curatat si de pastrat. Evita borcanele din plastic sau metal, deoarece pot influența gustul muraturilor sau pot elibera substante nedorite in conținutul borcanului.

Cat despre forma, borcanele pot fi gasite intr-o multime de forme, insa acorda atentie modului de umplere si de curatare. Ba mult decat atat, este important sa ocupe cat mai putin loc in camara. Alege borcane cu gat larg pentru ca sunt usor de umplut si de curatat. In plus, acestea permit o distributie mai buna a lichidului de murat si a condimentelor in interiorul borcanului. Un borcam foarte potrivit este acesta Borcan sticla cu capac Bormioli Quattro Stagioni 1.5 L, pe care il poti comanda de AICI.

Mergand mai departe, este important sa verifici etanseitatea. Asta inseamna ca borcanul trebuie sa se inchida ermetic. Acest lucru este esential pentru pastrarea muraturilor pe termen lung. O alegere foarte buna o reprezinta acest Borcan ermetic din sticla Bormioli Fido 3 L, pe care-l poti comanda de AICI.

borcane-sticla-quattro-stagioni

Daca acest gen de capac nu este pe placul tau, alege capace rezistente, usor de insurubat si de desfacut. Iti recomandam capacele de la Bormioli pentru ca acestea prezinta si suprafata de scriere. Datorita acesteia poti nota luna si anul conservarii sau tipul legumelor. Comanda Capac cu suprafata de scriere Bormioli Quattro Stagioni Genietti de AICI.

capac-cu-suprafata-de-scriere-bormioli-quattro-stagioni-genietti

Pentru pregatirea muraturilor, ia in calcul si rezistenta termica: Daca intentionezi sa pregatesti muraturi prin fierberea borcanelor in apa pentru a le conserva, asigura-te ca borcanele sunt rezistente la temperaturi ridicate. Borcanele speciale pentru conservarea alimentelor sunt fabricate pentru a rezista la temperaturi inalte. Recomandarea noastra este borcanul de 1 L de la Bormioli Quattro Stagioni cu capac. Il poti comanda de AICI.

borcan-sticla-bormioli-quattro-stagioni-cu-capac-1-l

Alege borcane care sa fie usor de curatat, sterilizat si transportat. Borcanul din sticla cu capac verde Pasabahce Harvest 5 L este ideal pentru depozitarea, pastrarea sau conservarea diverselor alimente. Borcanul este realizat din sticla rezistenta, transparenta si foarte durabila. Datorita faptului ca borcanul este transparent, vei putea vedea tot timpul alimentele, dar si cantitatea acestora. Acesta este perfect pentru conservarea muraturilor. Comanda-l de AICI.

borcan-sticla-cu-capac-verde-pasabahce-harvest-5-l

In final, ce putem sa iti mai recomandam este sa etichetezi borcanele. Va fi mult mai usor sa le identifici asa, evitand confuziile. Iar pentru acest lucru, etichetele decorative alb si negru de la Leifheit se potrivesc manusa nevoilor tale. Comanda-le de AICI.

etichete-decorative-alb-si-negru-leifheit-1