Bricolaj

Scule si unelte pentru bricolaj

De Adrian Vasilache la 11-06-2019

Vrei sa repari singur orice defectiune din gospodarie? Trebuie sa ai la indemana o trusa de scule pe care sa te poti baza.
Mai jos trecem in revista sculele si uneltele ce nu trebuie sa lipseasca din trusa casei tale. Astfel ca, daca trebuie sa repari ceva, sa instalezi sau sa mesteresti in curte, vei fii mereu pregatit.
O trusa completa nu inseamna neaparat una cu multe ustensile, ci una cu unelte versatile, care pot raspunde mai multor nevoi. Yalco iti ofera o solutie completa adaptata nevoilor tale, de la producatori de renume global precum, Stanley, Black+Decker, DeWalt, Crown si Daewoo.

 
Trusa de surubelnite

Cea mai folosita unealta in treburile casnice este surubelnita, deoarece cea mai mare parte a obiectelor din locuinta, de la mobila la electrocasnice, sunt asamblate folosind suruburi. Ca sa faci fata oricarei situatii iti recomandam sa alegi o trusa cu suficienti biti.

 
Trusa de chei

De la lucrari de reparare sau verificari, la instalat mobilier, cheile fixe sunt cele mai utile. Acestea vor fi suficiente pentru cele mai multe operatiuni, nu este nevoie sa te inarmezi cu seturi intregi de chei, trebuie doar sa le alegi pe cele de marime potrivita. Daca vrei sa fii pregatit si pentru ajustarea instalatiilor sanitare, din trusa ta nu trebuie sa lipseasca o cheie reglabila, numita si “cheie franceza”.

Ciocan

Cel mai la indemana atunci cand trebuie sa bati cuie, sa agati un tablou sau sa scoti cuie din diferite suprafete este ciocanul. Iti recomandam un ciocan cu gheara curbata pentru eficienta din diverse aplicatii de reparatii sau ajustari.

Cleste

Desi functia principala este cea de a smulge cuie, clestele poate fi folosit pentru a taia, indoi sarma sau cabluri. In cazul in care vrei sa aduci modificari instalatiei electrice, clestele iti va folosi si la dezizolarea cablurilor. Clestele combinat iti va fi util chiar si pentru slabirea suruburilor cand surubelnita esueaza.

Ruleta

Pentru a te asigura ca rezultatele sunt mereu perfecte ai nevoie de o ruleta care te va ajuta sa stabilesti dimensiunile exacte ale materialelor sau a spatiului in care lucrezi, indiferent ce tip de lucrare trebuie sa executi. Nu e placut sa realizezi ca dulapul este mai mare decat usa sau ca blatul de bucatarie este taiat prea scurt. Daca doresti sa executi lucrari mai complexe, cu precizie ridicata, ai nevoie de un telemetru sau o nivela laser.

 
Fierastrau

Pentru ajustarea pieselor de mobilier, lucrari de tamplarie sau taierea crengilor, un fierastrau este unealta perfecta. Pentru lucrari simple, ocazionale fierastraul de mana este foarte util, insa daca doresti sa iti usurezi munca poti opta pentru un fierastau electric. Un fierastrau electric poate fi folosit poate fi folosit pentru activitatile de renovare sau in lucrarile de constructie, pentru taieri drepte cat si in linie curba. Fierastraul electric te va ajuta la taierea lemnului, materialelor plastice, metalelor si materialelor de constructii. 

 
Masina de gaurit si insurubat

masina de gaurit este un ajutor de nelipsit in orice gospodarie, este potrivita pentru proiecte de tip DIY sau pentru orice lucrare pe care trebuie sa o realizezi in locuinta. In cazul in care vrei sa fixezi lampi, etajere, rafturi sau orice alt proiect care necesita gaurirea in zidarie sau beton, ai nevoie de o masina de gaurit. De asemenea, folosind capatul de surubelnita impreuna cu un set de biti, masina de gaurit iti poate fi utilila daca vrei sa repari sau sa asamblezi o piesa de mobilier sau in activitati de insurubare unde este nevoie de mai mult decat o surubelnita conventionala.

Polizor

Polizorul unghiular si-a castigat un loc important in trusa de scule datorita versatilitatii si a utilitatii lui. Este indispensabil in activitati de tamplarie, instalatii sau mecanica. Polizorul unghiular este ideal pentru polizarea ruginii, eliminarea excesului de sudura, taierea tevilor de metal, taierea capetelor suruburilor sau alte activitati de renovare.

Cutie depozitare pentru scule

Pentru a pastra in ordine si la indemana toate sculele si uneltele din trusa casei tale nu trebuie sa iti lipseasca o cutie pentru scule. Poti alege o cutie pentru scule cu organizator pentru piesele mici sau o cutie cu roti care iti faciliteaza transportul.

 

O trusa completa te poate scuti deseori de interventia unui specialist si te va ajuta sa rezolvi o defectiune rapid. Este important insa, sa iti contruiesti trusa de scule dupa nevoile tale si a spatiului pe care il intretii. Nu ai nevoie de unelte specifice pentru specialisti, pentru trusa casei tale uneltele universale sunt suficiente. Acorda atentie detaliilor atunci cand achizitionezi ustensilele.

Yalco iti ofera solutia completa de scule si unelte, precum si cutii pentru depozitarea acestora la preturi competitive apartinand producatorilor de renume mondial precum, Stanley, Black+Decker, DeWalt, Crown, si Keter. Pentru persoanele mai exigente recomandam sculele profesionale DeWalt care se remarca prin inovatie, solutii tehnice revolutionare si fiabilitate ridicata in utilizari cu regim intens.