Bricolaj

Masini de spalat cu presiune

De Vrinceanu Bogdan-Alexandru la 06-07-2022

Pete de muschi, terase alunecoase, terase prafuite si murdare, mobilier de gradina cu aspect de un secol? Exista o solutie comuna pentru toate acestea: spalatoare cu jet sub presiune.

Masinile de spalat cu presiune au castigat foarte multa popularitate in ultimii ani datorita disponibilitatii si eficientei. La inceput, curatarea era un serviciu pe care trebuia sa-l comanzi, cel mai probabil la o companie specializata.

Astazi, cererea de VAP-uri este mai mare ca niciodata. De ce? Ei bine, faptul este datorat eficientei si eficacitatii unui astfel de produs. Achizitia unei masini de spalat cu jet sub presiune poate fi o investitie inteligenta pe termen lung, mai ales atunci cand intr-adevar trebuie sa curatati anumite zone si suprafete exterioare in mod regulat.

Ce trebuie sa stiti inainte de a cumpara o masina de spalat cu presiune? Sa trecem prin cateva lucruri de care trebuie sa tii cont inainte de a lua decizia finala.

Utilizarea unei masini de spalat cu presiune este adecvata pentru spalarea : mobilierului de exterior, locuruilor de parcare, trotuarelor, teraselor, jgheaburilor, acoperisurilor, peretilor care se pateaza (vopsiti cu lavabila), gardurilor, bicicletelor si automobilelor etc.

Curatarea aleii si a garajului este una dintre cele mai frecvente utilizari ale aparatului. Masina de spalat cu presiue poate fi un real ajutor in eliminarea amprentelor de anvelope si a petelor de ulei.

 

Ce suprafete pot fi curatate cu o masina de spalat cu presiune? Iti oferim doua exemple:

Imagineaza-ti ca vrei sa gazduiesti o petrecere cu gratar, dar mobilierul tau de exterior este prafuit gardul a acumulat murdarie, iar gratarul este putin gras.

Vestea buna este ca toate cele mentionate mai sus pot fi curatate cu o masina de spalat cu presiune de incredere precum Annovi Reverberi AR4.0DTS, Profesionala cu 2 motoare, 2500 W, 150 bar, 810 l/h. Pur si simplu reglati intensitatea presiunii si furtunul in functie de materialele suprafetelor si puteti porni la treaba.

Masina De Spalat Profesionala Annovi Reverberi AR4.0DTS

Folosind o metoda de spalare sub presiune, va puteti curata complet masina in doar 25 de minute. Doar gasiti o solutie de curatare si conectati un accesoriu pentru perie de frecat si va veti da seama cat de eficient ati devenit.

Cum functioneaza masinile de spalat cu presiune?

Exista 4 parti principale ale unei masini de spalat cu jet sub presiune:

  1. Priza de apa;
  2. Un motor electric si cablu de alimentare;
  3. Pompa de apa si furtunul de inalta presiune;
  4. Accesorii de curatare.

O masina de spalat cu presiune functioneaza intr-un mod destul de simplu. Masina primeste apa care este ulterior pompata la presiune ridicata printr-un furtun catre pistolul cu ​​declansare.


Achizitionarea unui agent de curatare precum Detergentul Universal 1L Stanley 41971, unui Prelungitor de furtun si a unor Accesorii pentru curatarea suprafetelor este ideala pentru masinile de spalat cu presiune deoarece iti vei usura activitatea de curatare cu cel putin 30%.

Alte accesorii importante de care trebuie sa tinem cont cand achizitionam o masina de spalat cu presiune sunt duzele care sunt utilizate pentru a permite operatorului sa regleze debitul si viteza apei. Acest lucru va preveni deteriorarea suprafetelor mai fragile, permitand in acelasi timp o presiune mai mare atunci cand curatati un loc greu de atins. Un alt element pe care duza il poate regla este distanta de actionare a jetului de apa.

 Detergent Universal Stanley 41971Furtun 12 m Stanley Fatmax 43760Duza Ajustabila Stanley 46425

Alegerea unei masini de spalat cu presiune

Desigur, toata lumea isi doreste un articol de inalta calitate, fiabil si durabil. Exista, totusi, o solutie pentru fiecare nevoie astfel:

  • Pentru utilizari usoare

Aceste masini de spalat mici functioneaza bine pentru suprafete mici, cum ar fi curatarea mobilierului de gradina, a bicicletelor, a masinilor mici si a pavajului usor murdar. Sunt disponibile in magazinul online Yalco intre 300 RON si 1000 RON

  • Pentru utilizari medii

Masinile de spalat cu presiune din gama medie, care costa intre 1000 si 2500 lei, pot curata atat suprafetele de mici dimensiuni dar si suprafete largi precum pavaje, automobile 4x4 etc. Raportul calitate pret merita luat in calcul pentru utilizarea lor in cadrul unei gospodarii. O ilustratie grozava este Masina de spalat cu presiune Stanley Fatmax SXFPW2700DTS, 2700W.

Masina De Spalat Cu Presiune Stanley Fatmax SXFPW2700DTS, 2700 W

  • Pentru utilizari intense – modele superioare

Masinile de spalat cu presiune mai puternice ar putea fi mai mari si mai grele, iar costul lor poate varia intre 2500 si 9000 RON. Ele pot termina lucrarea intr-o fractiune de timp datorita furtunurilor lungi, puterii puternice si debitelor mari. Aceste modele profesionale de masini de spalat cu presiune se folosesc in special pentru spatii industriale precum: spalatorii auto, showroomuri, hale de carne, dezmembrari auto, service-uri etc. Dar cu toata aceasta putere vine si responsabilitatea, asa ca exista o mica curba de invatare. Masina de spalat cu presiune DeWalt DXPW007E, 7400 W, 230 bar, 840 l/h este o masina de spalat profesionala, facand parte din gama de top a produselor comercializate de Yalco.

Spalator Profesional DeWalt DXPW007E, 7400 W, 230 bar, 840 l/h

Cand folosesti masini de spalat cu presiune puternice din gama profesionala e bine sa cunosti cateva masuri de siguranta esentiale de la Expertii Yalco, precum:

  • Fiti deosebit de precauti cand mergeti pe zone umede si purtati ochelari de protectie, pantaloni lungi si pantofi cu varfuri inchise;
  • Incepeti intotdeauna prin a pulveriza la un unghi larg. Lucrati cu duza la 2 metri distanta de suprafata la inceput, apoi apropiati-va daca este necesar;
  • Evitati utilizarea unei spalari cu jet in timp ce o scara este in uz. Va puteti pierde echilibrul si puteti experimenta recul daca apasati pe tragaci;
  • Evitati sa indreptati duza catre dumneavoastra, catre alte persoane sau catre animale;
  • Cand utilizati un model alimentat electric, evitati utilizarea unui prelungitor.

Acestea sunt atentionarile fundamentale pe care le puteti respecta atunci cand utilizati masina de spalat cu presiune.

Ce avantaje are spalarea sub presiune?

In timp ce incercati sa va dati seama de ce factori sa luati in considerare atunci cand cumparati o masina de spalat cu presiune, retineti ca acest tip de echipament are o multime de beneficii:

  • Este simplu de utilizat, iar unele persoane chiar il considera distractiv.
  • Nu trebuie sa folositi bureti sau galeti cu apa pentru spalarea suprafetelor.
  • Alt lucru important: crezi sau nu, spalarea sub presiune este buna pentru sanatatea ta. Algele si alte depuneri pot fi indepartate pentru a reduce probabilitatea de accidente care implica alunecare si cadere.
  • De obicei, te gandesti la substante chimice volatile si puternice atunci cand te gandesti la curatarea profunda. Curatarea cu jet, o alternativa mai ecologica, a determinat o scadere dramatica a utilizarii unor astfel de articole in ultimii ani. Nu va dauna mediului, deoarece poti folosi doar apa.

Daca te-am convins gasesti AICI o gama variata de masini de spalat cu presiune care poate satisface toate tipurile de utilizare de mai sus.