Bricolaj

Masini de spalat cu presiune

De Adrian Vasilache la 16-04-2019

Yalco are in prortofoliu peste 50 de modele de masini de spalat cu presiune destinate uzului casnic cat si celui profesional, de la producatori de renume precum Dewalt, Annovi Reverberi, Black+Decker si Stanley.


Puterea motorului

Puterea motorului este una dintre cele mai importante caracteristici, aceasta dictand performanta masinii de spalat cu presiune.Puterea motorului trebuie aleasa in functie de necesitatile dumneavoastra.
Astfel, daca aveti un volum mare de munca si o utilizare zilnica, va recomandam masini de spalat cu presiune cu motoare de de peste 3000W, de la brandurile DewaltAnnovi Reverberi si Stanley Fatmax.

Debit si presiune

Un aparat de spalat cu presiune de peste 100 bari si cu un debit de apa de peste 350 L/h este recomandat pentru uzul casnic. Insa, daca doriti sa le utilizati pentru curatarea unor suprafete mari, va recomndam sa va orientati catre un aparat de spalat  de peste 150 de bari si cu un debit de peste 400l/h.
Aparatele de curatat profesionale au o presiune de peste 200 de bari si un debit de cel putin 700l/h.


Tipul de alimentare

Multe dintre masinile de spalat cu presiune sunt electrice, fiind preferate de cei care le folosesc pentru uz casnic. Insa in mediile profesionale, unde este necesara de o putere mai mare si o mobilitate mai buna, sunt utilizate, de regula, cele pe combustibil.

Accesorii

Functiile si accesoriile pe care le alegi pentru aparatul de spalat cu presiune trebuie sa corespunda cat mai bine nevoilor tale. Principalele criterii de care trebuie sa tii cont sunt marimea si tipul de suprafata pe care vrei sa il cureti, precum si tipul de murdarie pe care te astepti ca aparatul sa il inlature.
Astfel, pentru curatarea noroiului intarit de pe alei, vei avea nevoie de un aparat cu o presiune mai mare si reglabila, precum si de mai multe duze, care sa iti permita sa manevrezi forma jetului de apa.

Alte caracteristici

Nu trebuie pierdut din vedere faptul ca furtunul de presiune este foarte important in alegerea masinii de spalat cu presiune. Acesta are o lungime cuprinsa intre 3 – 5 m, de obicei suficienta pentru a va putea deplasa sa curatati diverse arii, la diverse inaltimi. De asemenea, va recomandam o masina de spalat dotata cu diverse duze pentru capul de spalare sau cu o duza multifunctionala care sa va permita schimbarea tipului de jet.

Trebuie avut in vedere ca masina de saplat cu presiune trebuie sa fie dotata cu roti, astfel incat sa aiba o manevrabilitate usoara si sa fie usor de deplasat. O alta caracteristica importanta pe care trebuie sa o aveti in vedere, este ca masina sa va ofere posibilitatea sa folositi detergent special, sporind astfel eficienta curatarii.