Bricolaj

Cu ce taiem lemnele pentru iarna?

De Diana Popescu la 01-10-2019

Toamna se numara bobocii...si de ce nu, lemnele pentru iarna! Desi vremea este inca blanda cu noi, nu trebuie sa ignoram pregatirile necesare pentru iarna, in special atunci cand vine vorba despre confortul termic al locuintei noastre. Daca sistemul de incalzire al casei tale functioneaza pe baza de lemne, este bine sa te aprovizionezi inainte de inceperea sezonului rece. Dar cu ce poti marunti eficient lemnele de foc din gospodarie?

shutterstock_237758332

Desi toporul este unealta traditionala pentru despicat lemnele, atunci cand trebuie sa tai lemnul astfel incat sa se potriveasca pentru soba, centrala sau semineu, un fierastrau electric te va ajuta sa economisesti timp si energie.

Pentru gospodarii care doresc sa achizitioneze un motofierastrau, in portofoliul Yalco pot gasi o gama variata de la producatori de renume precum DeWalt, Black+Decker, Daewoo sau Stanley, atat pentru utilizari profesionale, cat si pentru cele de tip hobby, cu puteri cuprinse intre 1600W si 2200W.

DEWALT-DCCS690H1-40V-6AH-Lithium-Ion-XR-Brushless-Chainsaw

Fierastraul cu lant DeWalt Pro Landscaper 36V 46cm - DCM585N prezinta un design ergonomic, compact, potrivit pentru taieri cu o singura mana. Fierastraul permite finalizarea sarcinilor intr-un mod sigur si controlat. Acesta este prevazut cu un motor fara perii, extrem de eficient, cu carcasa metalica ce asigura o durata de viata mai lunga si o eficienta sporita. Fierastraul face parte din gama Pro Landscaper care este cea mai puternica gama de echipamente pentru amenajarea spatiilor verzi, conceputa in mod special pentru profesionisti. Fierastraul este disponibil aici.

19535082_z4

Fierastraul electric cu lant 40cm 2200W Black+Decker - GK2240T are o putere de 2200W si un cuplu mare al motorului, ceea ce asigura un ritm de taiere al unui busean de 30 cm in 6 secunde. Acesta este prevazut cu un sistem de tensionare pentru montarea simpla si reglare a lantului fara scule. Fierastraul este echipat cu o lama de 40 cm pentru suprafete mari de taiere impreuna cu sistemul soft start si o frana avansata care opreste lantul in mai putin de 0.15 secunde. Sistemul integrat de lubrificare unge lantul pentru a reduce uzura acestuia si a asigura o taiere eficienta. Tepii din otel imbunatatesc stabilitatea, iar manerul ofera un confort sporit in timpul taierii. Fierastraul se gaseste in stoc la Yalco, in doua variante: cu puterea  nominala de 2200W sau 1900W. Disponibile aici.

black-and-decker-gk1935t-gb-electric-chainsaw-220-240-volts-3

Motofierastraul profesional Stanley pe benzina 2.1Kw lama 45cm - SCS-52JET este conceput pentru mai multe tipuri de utilizari, atat in gospodarii si ferme, cat si in constructii sau in silvicultura. Cu ajutorul motoferastraului de la Stanley se pot realiza lucrari complexe si prelucrari de finete ale lemnului. Astfel, gospodarii se vor putea bucura de calitatea unui lucru bine facut, cu eforturi minime. Motofierastraul se poate utiliza pentru taierea copacilor si a ramurilor acestora. Lungimea lamei este de 45 cm. Acesta contine emisii reduse de noxe, conform normelor in vigoare si un consum redus de carburant. Motofierastraul are un un design ergonomic, inovator, echipat cu gheara metalica in dotare standard.  Sistemul MX2 Safe Brake activeaza frana de lant in mai putin de o secunda, iar cu ajutorul tehnologiei AntiVib3 se obtin vibratii reduse, pentru utilizare confortabila. Motofierastraul este disponibil aici.

stanley-scs52jet-chainsaw-01-wfpuxgwonzkj

Cand vine vorba despre taierea si tunderea vegetatiei din gradina, fierastraul electric Daewoo 2000W - DACS2016E este ideal pentru a fi utilizat in gospodarie. Designul sau ergonomic si manerele fiabile vor permite o manevrare usoara. Acesta este foarte bun pentru taierea de ramuri, lemne pentru foc sau pentru constructii din lemn. Cu o lungime a lantului de 40 cm si sistem anti-vibratii complet, fierastraul este potrivit pentru cele mai solicitante lucrari. In caz de ricosare, fierastraul prevede oprirea imediata a lantului. Il gasesti disponibil aici.

garden-equipment_equipamiento-de-jardin-1

De asemenea, la Yalco gasesti o gama variata de fierastraie manuale, disponibile aici.

stht1-20211-2_4_2

Atunci cand te apuci de taiat lemne este important sa fii echipat corespunzator, asadar nu uita de echipamentul de protectie! La Yalco gasesti casca si ochelari de protectie, antifoane, manusi realizate din material special pentru prindere ferma, pantaloni rezistenti la taieri sau bocanci. Disponibile aici.

50605-5 2019-09-26 16_07

Cate lemne de foc sunt necesare pentru iarna? Raspunsul la aceasta intrebare poate depinde de cat de mare este casa si de asemenea, de cat de des utilizezi centrala, soba sau semineul.

Te asteptam la Yalco sau in magazinul online www.yalco.ro sa iti alegi motofierastraul preferat care sa se potriveasca nevoilor tale! Spor la treaba!