Bricolaj

Constructia unui leagan din lemn in gradina: descopera cum poti crea un spatiu de relaxare chiar pe terasa ta!

De Vrinceanu Bogdan-Alexandru la 28-05-2024

Cover -Constructie leagan din lemn in gradina Descopera cum poti crea un spatiu de relaxare in gradina ta!-1

Poza de Noita Digital pe Unsplash

 

Sa locuiesti la curte si sa ai propria gradina iti aduce numeroase avantaje si oportunitati prin care poti sa transformi acest spatiu exterior intr-un loc frumos, ideal pentru relaxare. Gradina nu este doar un teren de cultivat, ci poate deveni un refugiu, un loc in care sa te relaxezi in timp ce te bucuri de natura care te inconjoara, iar construirea unui leagan din lemn in gradina va aduce beneficii atat pentru tine, cat si pentru familia ta. Leaganul este o sursa inepuizabila de distractie pentru cei mici, iar pentru tine poate fi un prilej de relaxare.

 

Astfel, daca ai ajuns la concluzia ca ai nevoie de un leagan in gradina ta, ai ajuns in locul potrivit. Iti vom prezenta in continuare pas cu pas cum poti construi un leagan din lemn in gradina si de ce unelte vei avea nevoie.



Cuprins:

  1. Constructia unui leagan din lemn in gradina: cum se construieste un leagan din lemn?
  2. Constructia leaganului din lemn: care sunt uneltele de care vei avea nevoie?

 

1. Constructia unui leagan din lemn in gradina: cum se construieste un leagan din lemn?

Pentru a incepe acest proiect, este esential sa ai un plan bine stabilit si sa te asiguri ca dispui de materialele si uneltele necesare.

 

Primul pas in constructia unui leagan de lemn in gradina este sa alegi locul potrivit in care va fi amplasat. Ia in calcul accesibilitatea lui si nivelul de expunere la soare si la umbra. Masoara si marcheaza zona in care vei amplasa leaganul, tinand cont de dimensiunile acestuia si nu uita sa calculezi si spatiul necesar pentru balansare.

 

1. Constructie leagan din lemn in gradina Cum se contruieste un leagan din lemn - leagan copii-2

Sursa foto: Shutterstock

 

Dupa ce ai stabilit locul, urmatorul pas este sa creezi un design pentru leagan. Poti opta pentru un design simplu cu un singur balansoar tip canapea sau il poti personaliza cu detalii decorative, cum ar fi un acoperis sau o balustrada.

 

Atunci cand alegi materialele pentru leaganul de gradina, este recomandat sa folosesti lemn tratat termic sau lemn rezistent la intemperii, pentru a asigura durabilitatea si longevitatea leaganului. Vei avea nevoie de unelte de taiere si fixare a lemnului, dar si de lanturi rezistente pentru a-l asambla.

 

Pentru a incepe, masoara si taie piesele de lemn conform planului de constructie. Asigura-te ca marginile sunt drepte si uniforme si ca dispui de toate elementele inainte de asamblare. Foloseste rindele pentru a netezi lemnul si pentru a indeparta imperfectiunile de pe suprafata lui. Dupa ce lemnul este taiat, fixeaza bazele si bratele leaganului folosind suruburi sau cuie si asigura-te ca toate piesele sunt aliniate corect inainte de a le fixa. Bratele leaganului se pot fixa folosind suruburi si ulterior poti atasa lanturile intre balansoar si cadrul leaganului si ii poti face deja proba, pentru a verifica daca lanturile sunt suficient de stranse.

 

2. Constructia leaganului din lemn: care sunt uneltele de care vei avea nevoie?

Pentru constructia unui leagan din lemn pentru gradina, va trebui sa dispui de uneltele potrivite pentru a realiza un proiect care sa reziste trecerii timpului. Iata de ce unelte vei avea nevoie pentru constructia unui leagan de gradina:

 

2. Constructie leagan din lemn Care sunt uneltele de care vei avea nevoie - suruburi si surubelnita-1

Sursa foto: Shutterstock

 

  1. Polizor unghiular - acesta iti permite prelucrarea lemnului in diferite unghiuri si forme si vine echipat cu discuri abrazive care pot taia, slefui si netezi marginile si suprafetele lemnului.
  2. Rindele - sunt unelte folosite pentru taierea si finisarea lemnului, utilizate in general pentru a indeparta materialul in exces si pentru a netezi suprafata lemnului de imperfectiuni, cum ar fi nodurile sau fisurile.
  3. Fierastraie electrice - acestea pot fi atat circulare, cat si pendulare si sunt de nelipsit pentru taierea precisa a lemnului in diverse unghiuri.
  4. Bormasina - este o unealta necesara pentru a gauri lemnul si pentru a fixa elementele leaganului. Bormasina este folosita pentru a da gauri precise si uniforme pentru suruburi, bolturi sau alte elemente de fixare.
  5. Surubelnita - aceasta este necesara pentru a strange suruburile atat pentru balansoar, cat si pentru suport sau pentru elementele decorative. In functie de ce suruburi dispui pentru constructia unui leagan din lemn, pregateste surubelnite pe diferite dimensiuni si forme, atat tip stea, cat si dreapta.

 

Pe langa aceste unelte de baza, s-ar putea sa ai nevoie si de alte unelte, cum ar fi ciocanul, nivel de masurare si elemente de protectie necesare atunci cand folosesti polizorul.

 

In concluzie, construirea unui leagan de gradina este o activitate recreativa, la care poate sa ia parte intreaga familie. Cu un plan bine stabilit, cu materiale de calitate si uneltele potrivite, vei putea sa creezi un loc perfect de relaxare pentru intreaga familie.