Blog Yalco | Horeca

Plating in materie de desert

Written by Diana Popescu | Jun 28, 2019 12:54:16 PM

Deserturile au fost, sunt si probabil vor ramane un rasfat preferat in randul consumatorilor. De aceea, pe langa decorul chic si prietenos, desertul reprezinta cu siguranta, cartea de vizita a unei locatii HoReCa.
De regula, desertul este servit la sfarsitul meselor principale sau intre mese, alaturi de bauturi non-alcoolice sau slab alcoolizate.
Datorita continutului, desertul impune o prezentarea in forme rafinate, culori atragatoare si sortimente variate.

 

Astfel, platingul reprezinta creativitatea, viziunea si imaginatia. Oamenii degusta cu privirea, iar desertul prezentat in mod creativ imbunatateste atat aspectul, cat si gustul preparatului.
Am pregatit pentru tine o selectie de produse interesante pe care le poti gasi la Yalco, oferite de marii producatori pentru servirea deserturilor, prezenti in propriul portofoliu.
In 2019, borcanele transparente nu se mai folosesc doar pentru gem si dulceata. Folosirea borcanelor ca si recipiente pentru servirea deserturilor cochete reprezinta noul trend in randul restaurantelor.
De la retete cu mascarpone si fructe, budinca sau tiramisu, pana la cheesecake si prajituri cu aroma de lime, fara coacere, orice desert rafinat arata perfect in borcane. Astfel, obtii un preparat care nu doar ca este gustos, ci arata bine si este usor de depozitat.

 

Yalco iti ofera borcane retro de la Bormioli pentru evidentierea deserturilor cu diferite combinatii de arome, texturi, culori si gusturi. Le regasesti aici, cu toarta sau capac, transparente sau colorate. Folosind borcanele Bormioli, cu siguranta prezentarea desertului va avea un impact wow, spectaculos.

            

Racoroase, direct de la frigider, clientii pot savura un desert incredibil de delicios si la pahar.
Deserturile la pahar sunt ideale in zilele de vara, servite pe terasa restaurantului in pahare simple, transparente sau cu forme deosebite.
Rasfata-ti clientii servind deserturile in aceste pahare Tikki cu aspect unic si Pineapple de la Libbey, in forma de ananas, cu aspect tropical.

 

Pentru o prezentare mai simpla, traditionala a preparatelor dulci, iti recomandam paharele fara picior Aurum, Premium sau Electra, de la Bormioli, precum si paharele inalte si subtiri.

 

Inghetata la cupa, desertul irezistibil al verii!

Cupele pentru desert transforma orice desert intr-un deliciu cu gust de vara si bucurie de vacanta. Acestea raman in topuri pentru o prezentare clasica a desertului, in special pentru servirea inghetatei sau a salatelor de fructe. Aici gasesti cupele de desert preferate, transparente sau colorate, in forme clasice, de cornet sau barcute, perfecte pentru locatia ta HoReCa.

 

Pentru scoaterea cu usurinta a cupelor de inghetata perfect rotunde, iti oferim linguri si clesti profesionali, realizati din inox de inalta calitate, speciali pentru inghetata, disponibili aici.

 

Spectaculoase si in trend pentru prezentarea deserturilor sofisticate sunt si placile negre din ardezie si bazalt. Aici gasesti platouri Revol din bazalt, dar si platouri din portelan simple, sau cu diferite modele.

        

Pentru servirea desertului clasic francez de tip Crème brûlée, gasesti la Yalco vase speciale din portelan sau sticla, cu linii moderne si elegante care vor aduce un aer rafinat preparatelor.

 

Indragostitii de dulce pot savura deserturile cremoase si in farfurii mari, adanci, disponibile aici in diverse culori si dimensiuni.

 

Probabil cel mai des intalnite in restaurante, platourile clasice de culoare alba cu forma patrata, dreptunghiulara sau rotunda pentru servirea deserturilor inca se regasesc in topul ritualului special de servire.

 

Atunci cand vorbim despre deserturi, desi gustul este cel care primeaza, aspectul conteaza la fel de mult. In ceea ce priveste decorarea deserturilor, specialistii recomanda folosirea culorilor complementare. Pentru servirea preparatelor albe sau de culori deschise se pot folosi platouri sau farfurii inchise la culoare, pe cand deserturile pe baza de ciocolata se pot servi pe farfurii albe, in nuante deschise.
Este posibil ca de cele mai multe ori un desert sa faca diferenta. Daca prezentarea, gustul si complexitatea preparatului cuceresc inima iubitorilor de dulce, acestia se vor intoarce cu drag in restaurantul tau.
Pentru a pune in valoare estetica deliciilor culinare, te asteptam pe www.yalco.ro pentru produse HoReCa de inalta calitate, potrivite pentru prezentarea profesionala a preparatelor din restaurantul tau.