Blog Yalco | Horeca

Limonada in oras

Written by Diana Popescu | Jun 12, 2019 10:03:06 AM

In zilele toride de vara, toata lumea isi doreste sa se racoreasca, iar limonada este bautura simbol a verii.

Cunoastem cu totii vorba celebra ca atunci cand viata iti ofera lamai, sa prepari sau sa servesti cea mai buna limonada. Insa am devenit din ce in ce mai pretentiosi in ceea ce priveste bautura cu efect racoritor pe care o comandam atunci cand iesim in oras.

Desi in inima consumatorilor de limonada ramane in topuri varianta traditionala cu miere si frunze de menta, in meniurile teraselor intalnim din ce in ce mai multe combinatii de arome si culori.

De cele mai multe ori, satisfactia unui client poate sta intr-un simplu pahar cu limonada. De aceea, proprietarii de terase si locatii de vara se intrec in retete gustoase si design atragator al paharelor, carafelor si al recipientelor pentru servirea limonadelor.

Dulce sau acrisoara, limonada clasica se prepara din apa plata sau carbogazoasa si lamaie, se indulceste cu miere la care se adauga cateva frunze de menta, proaspete. Se serveste cu gheata si felii de lamaie.

Limonada traditionala se poate servi clientilor in carafe sau pahare clasice.

Yalco iti ofera colectii de pahare, carafe sau borcane pentru limonada Pasabahce, Bormioli Rocco, RCR, de la stilul casual si traditional, pana la cel sic, contemporan. Designul rafinat al acestor colectii aduce stil la orice masa din locatia ta HoReCa.

Colectia Officina 1825 are un design indraznet, care iese in evidenta prin modelul atat vintage, cat si industrial. Officina 1825 este o combinatie dintre calitatea Bormioli Rocco si stilul modern.

Colectia Romantic este compusa din carafa si pahare elegante, avand un design in stil victorian. Carafa contine capac din plastic detasabil pentru o reincarcare usoara, maner puternic, usor de manevrat si este ideala datorita containerului de gheata incorporat ce nu permite ca gheata sa dilueze bautura.

Colectia de pahare si carafe Ypsilon prezinta un design ultra-hip inspirat de barurile si cluburile la moda din Europa.

Carafele si paharele sunt realizate din sticla groasa, rezistenta, nontoxica.

Racoritoare si gustoasa, limonada se poate prepara din aproape orice fruct de sezon, ierburi si condimente ce merita incercate, cu siguranta. Iti prezentam cateva tipuri de limonada, gustoase si spectaculoase.

Dintre citricele potrivite pentru limonada sunt recomandate retetele pe baza de mandarine si grapefruit, asezonate cu frunze de rozmarin. In limonada cu grapefruit se pot adauga menta si castravete, pentru un gust inedit.

 

Limonada cu capsuni se prepara din fructe taiate felii, lamaie si cateva frunze de busuioc. Se indulceste cu miere sau sirop de artar si se poate condimenta cu oregano sau rubarba.

 

Limonada cu piersici este ideala pentru zilele calduroase, piersica adaugand o aroma dulceaga limonadei. Pentru un gust deosebit, se poate adauga si cimbru.

Limonada cu menta si pepene verde sau galben este o combinatie sanatoasa, pepenele fiind un aliment bogat in nutrienti.

Irezistibila limonada din fructe de padure, aromata si spectaculoasa reduce pofta de dulce si hidrateaza puternic organismul.

 

Cea mai aromata limonada preparata din flori este cea de soc, o varianta a celebrei socate. Este racoritoare si gustoasa.

In randul locatiilor cu staif, la moda sunt borcanele cu toarta transparente sau colorate, in stil retro, in care se servesc, cu precadere, limonadele pe baza de fructe. Acestea reprezinta o culme a rafinamentului.

Le gasesti mai jos, sub brandul Bormioli.

Limonada proaspata se poate savura de catre clienti in terasele de vara si in sticle ce fac parte din trendurile actuale. Acestea se pot utiliza si in hoteluri si restaurante la micul dejun sau diverse evenimente. Sunt realizate din sticla dura, ideale pentru folosirea intensa in industria HoReCa.

 

Printre trendurile anului 2019, amintim limonada cu lavanda, cu flori de soc, caprifoi sau trandafiri, limonada de castravete aromatizata cu menta si limonada de ghimbir cu piper negru proaspat macinat, florile comestibile sau cuburile de gheata aromate.

 

Se insereaza in limonada un cub de gheata cu o floare comestibila, o planta aromatica sau un fruct si se va obtine un aspect fresh, de vara.

 

Selectia noastra de pahare, borcane si carafe pentru limonada o gasesti pe www.yalco.ro. Iti dorim spor la cumparaturi si o vara de neuitat!