Blog Yalco | Horeca

Tipuri pahare de bere

Written by Diana Popescu | Jul 10, 2019 2:26:53 PM

In ziua de astazi, berea a devenit des consumata pentru gustul placut si racoritor, dar si ca mod de relaxare, de interactiune sociala, sau de intalnire cu prietenii. Berarii se intrec in retete care sa faca berea mai gustoasa, dar si modul in care aceasta bautura este servita este foarte important.

Pe langa halba mult cunoscuta, exista si alte tipuri de pahare de bere si cateva stiluri diferite, cu propriile caracteristici unice. Anumite pahare mentin berea mai rece si mai spumoasa si scot in evidenta arome si culori ale berii preferate.

 

Am pregatit pentru tine cele mai frecvente tipuri de pahare de bere si importanta lor pentru servirea berii ca la carte in restaurante si locatii HoReCa.

Halba de bere este cel mai popular recipient pentru servirea berii, favorita in randul consumatorilor. Este mare, solida, robusta, usor de folosit, iar caracteristica sa principala este forma cilindrica larga, cu un maner lateral. Peretii grosi de sticla pastreaza berea rece, in timp ce manerul previne incalzirea.

Cel mai mare avantaj al halbei de bere este cantitatea mare pe care aceasta o poate contine si aspectul care duce cu gandul la o distractie pe cinste alaturi de prieteni, la o terasa.

Halbele de bere sunt disponibile la Yalco in diverse marimi si forme, sunt rezistente si se pot utiliza intens in baruri, pub-uri si terase.

Paharul Pint

Paharul Pint este foarte practic si se utilizeaza pentru servirea berii in pub-uri si baruri, dar si in restaurante. Acest tip de pahar are o forma usor cilindrica, conica si o gura foarte larga in care se poate turna usor berea. Paharul Pint asigura confort si siguranta atunci cand este cuprins in mana, datorita curburii din partea superioara.

Paharul Pint este compatibil cu majoritatea tipurilor de bere. Pentru barmani este usor de curatat si simplu de stivuit. Le gasesti mai jos, sub brandul Bormioli sau Pasabahce.

Goblet este paharul ce se poate utiliza de catre barmani si pentru beri mai putin alcoolizate. Cu o forma selecta, impunatoare, paharele Goblet pot fi regasite intr-o varietate de dimensiuni. Elegante, cu picior lung sau masive si cu pereti mai grosi, paharele Goblet pot mentine un guler de spuma de 2 cm, iar deschidere larga ajuta iubitorul de bere sa asimileze usor aromele. Paharul Goblet mentine berea rece si este disponibil la Yalco in diverse modele si dimensiuni.

 

Paharul Pilsner este inalt si subtire, cu forma conica, usor curbat. Acesta pastreaza efervescenta si scoate in evidenta culoarea anumitor sortimente de bere. In partea est europeana, acest pahar poarta denumirea de pokal, avand si picior. 

 

Structura sa inalta si partea larga a paharului ajuta la mentinerea spumei si a aromei berii. Acest tip de pahar de bere este popular printre romani, iar popularitatea sa creste pe masura ce anii trec. Nu numai ca este un pahar care iti transmite pofta de distractie, dar sporeste abilitatea de a aprecia gustul adevarat al berii. Singurul dezavantaj al paharului Pilsner este ca acesta detine in mod obisnuit mai putina bere decat alte tipuri de pahare. Le gasesti aici.

 Denumirea paharului Weizen ne duce cu gandul la berea gustoasa din grau, deoarece termenul weizen provine din limba germana, insemnand grau.

Paharul Weizen este asemanator cu paharul Pilsner datorita formei si dimensiunilor similare. Principala diferenta dintre aceste doua stiluri este ca paharul Weizen are o forma mult mai curbata, in special in partea superioara. Incepand cu o baza puternica si ingusta, paharul are o curba distincta pe masura ce urca. Acest tip de pahar se utilizeaza in special pentru  berea nefiltrata. Il poti gasi disponibil aici.

                           

Paharul Tulip este simplu si practic si face parte din categoria paharelor de bere populare. Conceput pentru mentinerea gulerului de spuma datorita formei puternic curbata, paharul in forma de lalea permite retinerea gustului si a aromelor bauturii de hamei si malt.  

Datorita formei sale de lalea, asociata cu floarea nationala a Scotiei, berea Ale pe baza de scotch este de obicei consumata in acest tip de pahare. Cupa de tip bulb de lalea permite sa se roteasca generos berea, eliberand aromele. Disponibil aici.

Paharul Snifter este potrivit pentru berile aromate sau cele puternice, cu o concentratie ridicata de alcool. Acest tip de pahare este adesea utilizat pentru brandy sau coniac, insa curba conica a paharului imbunatateste aromele berii.

Paharul Snifter contine o cupa rotunda, larga si picior destul de scurt. Partea inferioara a paharului este creata pentru a pastra aroma. Volumul acestui tip de pahar variaza. Il gasesti aici.

Desi multi clienti prefera berea direct din doza metalica sau din sticla, nu uita ca degustarea berii ca la carte incepe cu alegerea paharului potrivit. Indiferent de paharul ales, acesta trebuie sa fie foarte curat si nu contina urme de grasime sau detergenti.

De asemenea, pentru a savura pe deplin berea, temperatura optima este intre 8 si 13 grade celsius. Berile tari pot fi consumate la temperaturi cu 3 grade mai mari, iar temperatura berilor mai putin alcoolizate poate cobora pana la 3 – 8 grade.

Este recomandat ca berea sa se toarne incet, tinand paharul la un unghi de 45 grade si indreptat pe masura ce se umple.

Te asteptam pe www.yalco.ro pentru o gama variata de pahare si halbe pentru bere, de o calitate superioara, potrivite pentru locatia ta HoReCa.