Blog Yalco | Horeca

Temperaturile ridicate “cer” bauturi cu multa gheata? Iata paharele potrivite

Written by Doinita Stanciu | Aug 1, 2023 10:31:42 AM

 

Bauturile care de obicei necesita multa gheata sunt cele care sunt servite reci si au un gust mai bun sau sunt mai revigorante atunci cand sunt reci. Acestea includ:

Cocktail-uri - Multe cocktail-uri, cum ar fi Mojito, Caipirinha, Margarita sau Pina Colada, sunt adesea servite cu multa gheata pentru a le mentine racoroase si a dilua putin alcoolul.

Sucuri si bauturi racoritoare - Bauturile carbogazoase, limonada sau sucurile de fructe.

Commada setul d epahare de la Bormioli America’s 20 de AICI

Bere - Multe persoane prefera sa consume bere cu multa gheata in timpul verii sau cand temperatura este ridicata, pentru a o face mai racoritoare si mai usor de baut.

Cafea sau ceai rece

Bauturi alcoolice straight - Unii prefera sa serveasca bauturile alcoolice, cum ar fi whisky sau votka, cu multa gheata pentru a le dilua putin si a le face mai usor de baut.

Comanda de AICI paharele de la Bormioli America’s 20, 650 ml

Iata cateva tipuri de pahare folosite pentru servirea bauturilor cu gheata:

Pahare highball: Acestea sunt pahare inalte, cu capacitate mai mare, ideale pentru cocktailuri cu multa gheata si bauturi racoritoare, cum ar fi Mojito, Cuba Libre, Gin and Tonic etc.

Pahare rocks: Acestea sunt pahare mai scurte si mai groase, potrivite pentru bauturile servite cu cuburi de gheata mari, precum Whiskey on the Rocks sau Old Fashioned.

Comanda paharele de la Bormioli Stone de AICI

Pahare cu picior (pahare de cocktail): Acestea sunt folosite pentru servirea cocktailurilor speciale, inclusiv a celor care contin gheata, cum ar fi Martini, Margarita etc.

Pahare de bere: Desi berea nu este intotdeauna servita cu gheata, exista unele tipuri de bere care pot fi racite cu cuburi de gheata, cum ar fi berea shandy sau berea radler, care se servesc in pahare de bere obsnuite.

Servirea bauturilor cu multa gheata in zilele calde de vara:

Servirea bauturilor cu gheata intr-un restaurant implica atentie la detalii si o prezentare estetica a bauturilor. Iata cativa pași pe care personalul ii urmeaza de obicei:

Pregatirea paharelor: Inainte de a servi bauturile, asigurati-va ca paharele sunt curate si uscate. Luati paharul de sus, astfel incat zona in care se bea sa fie impecabila.

Comanda paharele de la Libbey Flashback 470 ml de AICI

Punerea ghetii in pahar: Luati cu atentie cuburile de gheata cu o lingura sau o cleste pentru gheata si puneti-le in pahar. De obicei, se folosesc 2-3 cuburi de gheata pentru bauturile standard.

Turnarea bauturii: Turnati bautura dorita peste gheata in pahar.

Decorarea paharului (optional): Pentru anumite bauturi, cum ar fi cocktailurile, se poate adauga o felie de fruct, un strop de sirop sau o umbreluta colorata pentru a conferi un aspect placut si atragator.

Comanda paharele de la Pasabahce Diamond de AICI.

Prezentarea bauturii: Asigurati-va ca paharul este asezat pe un servetel curat si ca este servit cu atentie catre client.

Asigurati continuitatea: Daca se cere o reumplere a bauturii, pastrați un ochi atent asupra paharului pentru a fi prompt si servi mai mult atunci cand este necesar.

Asigurati-va ca aveti tot timpul gheata: Daca clientul doreste sa continue sa se bucure de gheata in pahar, inlocuiti cuburile topite cu altele proaspete, pentru a mentine bautura rece.

Comanda paharele de la Libbey Modern America de AICI.

Nu uita! Pentru intrebari referitoare la produsele mai sus prezentate ne gasesti atat in showroomul Yalco din Soseaua Pipera nr. 48, cat si la telefon/ e-mail in sectiunea Contact.