Blog Yalco | Casa si Gradina

Muffins cu cirese

Written by Diana Popescu | Jun 3, 2021 9:05:26 AM

Suntem in luna iunie si a inceput sezonul cireselor, astfel incat, ar fi pacat sa nu ne bucaram din plin de aroma proaspata a fructelor dulci si carnoase de vara.

Astazi va voi recomanda o reteta simpla si delicioasa de muffins cu cirese.

Considerat desertul lunii, muffins cu cirese sunt printre preferatele copiilor, insa se pot consuma cu placere si de catre adulti, ca un rasfat de dimineata, la micul dejun, alaturi de un caffe latte.

Briosele fierbinti, pufoase si aromate sunt o reteta usoara, delicioasa, care se prepara cu ingredientele pe care le avem la indemana prin camara si cu ajutorul unui tel ergonomic sau al mixerului.

Vacanta de vara se apropie cu pasi repezi, iar aceasta reteta simpla poate fi un prilej bun de a prepara briosele impreuna cu cei mici, intotdeauna dornici de aventuri si de ajutor in bucataria mamei.

Ciresele proaspete imbogatesc aroma si textura aluatului simplu al brioselor, insa puteti ajusta reteta dupa preferinte, prin adaugarea migdalelor sau bucatilor de ciocolata.

Pentru 6 bucati de muffins cu cirese veti avea nevoie de 100 g de cirese proaspete, 90 g de unt moale si gras, la temperatura camerei, 100 g de zahar, putina sare, 1 pachet de zahar vanilat, 1/2 lingurita de esenta de vanilie, 2 oua mari, 150 g de faina, 1/2 pachet de praf de copt, 60 sau 80 g de iaurt cu grasime.

Pentru inceput, este necesar un dispozitiv pentru scoaterea samburilor de cirese. La Yalco gasiti aparatul practic si eficient pentru eliminarea samburilor de cirese, marca Leifheit. Dispozitivul are viteza maxima de scos samburii cireselor proaspete, dar si celor congelate sau conservate, de pana la 12 kg pe ora, pastrand pulpa fructului intreaga. Astfel, dispozitivul Leifheit este util atat pentru eliminarea samburilor de cirese pentru deserturi delicioase, cat si pentru prepararea cu usurinta a sucurilor naturale, compoturilor sau dulceturilor ( click aici pentru reteta Dulceata de cirese, gustul copilariei ).

Dispozitivul Leifheit este fabricat din plastic de inalta calitate, dotat cu perforator din inox si recipient de colectare a samburilor. Datorita mecanismului ingenios, dispozitivul ajuta la pastrarea curateniei in bucatarie, toti samburii fiind colectati in partea inferioara a aparatului. De asemenea, dispozitivul Leifheit are stabilitate puternica pe blatul de lucru, datorita bazei de cauciuc, iar componentele detasabile se pot curata cu usurinta in masina de spalat vase. Este disponibil in stoc aici.

Pentru mixarea rapida a ingredientelor, la Yalco gasiti o gama variata de mixere performante Black+Decker sau KitchenAid, disponibile aici. Prin urmare, veti mixa untul cu zaharul, esenta de vanilie, zaharul vanilat si un praf de sare pana veti obtine o spuma cat mai cremoasa. Ulterior, veti adauga treptat ouale si veti incorpora faina impreuna cu praful de copt si iaurtul si veti amesteca bine, pana cand se va obtine o compozitie de consistenta medie.

Dupa ce ati spalat bine ciresele, le-ati curatat coditele, ati eliminat samburii si le-ati taiat pe jumatate, le veti adauga in compozitie si veti amesteca pana se va omogeniza.

Daca va doriti sa fiti eficienta, ustensilele si accesoriile de calitate sunt de mare ajutor. La Yalco veti gasi tot ceea ce va trebuie in bucatarie in materie de ustensile, de la teluri din inox ergonomice, cani gradate, pensule si clesti din silicon, seringa pentru decorat, pos pentru ornare, pana la razatori pentru migdale si ciocolata, spatule din inox si silicon, disponibile aici.

De asemenea, pentru masurarea ingredientelor, va asteptam cu o gama variata de cantare pentru bucatarii moderne, clasice sau vintage, dedicate atat persoanelor care isi doresc sa mentina controlul dimensiunilor portiilor, cat si celor pasionate de bucatarie, care doresc sa gateasca orice reteta delicioasa.

In continuare, veti imparti egal aluatul in tava de briose unsa cu unt si tapetata cu putina faina. Va asteptam pe www.yalco.ro cu tava de copt antiaderenta marca Fest, disponibila aici. Tava Fest este prevazuta cu 6 compartimente rotunde, speciale pentru coacerea brioselor si poate fi introdusa atat in cuptor, cat si in frigider sau congelator. Aceasta poate fi curatata in conditii de siguranta in masina de spalat vase.

In cele din urma, briosele se vor coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20-30 de minute, iar dupa ce s-au racit, le puteti consuma simple sau ornate cu o ploaie de fulgi de migdale.

Noi va dorim pofta buna la muffins cu cirese!