Horeca

Tendinte plating 2019

De Diana Popescu la 30-08-2019

Ca si in moda, tendintele culinare vin si pleaca, iar dupa ce ating apogeul lasa locul unor noi idei. Fiecare an aduce tendinte si rezolutii culinare imbunatatite, setate de chefi de top din restaurante cu stele Michelin din intreaga lume, care cauta in mod constant inovatia. Fie ca este vorba despre preparate traditionale reinventate sau texturi si arome exotice nou introduse, industria culinara este in continua evolutie si cauta in permanenta noi modalitati inovatoare. De la gustul preparatelor pana la prezentarea acestora, mentinerea pulsului tendintelor culinare ajuta la cresterea popularitatii restaurantului si prezenta pe piata competitiva.

1-509925872349

Forme geometice, simplitate si minimalism

Tendintele anului 2019 sunt reprezentate de formele geometrice, estetica si continut minimalist. Chefi de renume sustin ca acesta este o abordare contemporana unde uneori realizarea simplitatii poate fi complexa. Tendintele culinare actuale se concentreaza pe elementele esentiale de pe o farfurie - ingrediente cu o prezentare minima si mai putine grasimi. Chefii opteaza pentru simplitate si eleganta in plating si creeaza arome complexe cu ajutorul sosurilor, pentru contrast vizual si forme care nu sunt usor de redat cu alimente solide, astfel ingredientele si preparatele vorbesc de la sine.

2-70131

Pentru o prezentare spectaculoasa, chefii acorda atentie celor mai mici detalii si se folosesc de pensete si foarfeci pentru un decor minutios. In 2019 chefii recomanda utilizarea ierburilor si florilor de sezon pentru a imbunatati platingul. La Yalco gasesti penseta realizata din otel inoxidabil de inalta calitate, de la APS, disponibila aici sau foarfeci profesionale Fissler si Leifheit, din categoria cutite si foarfeci, disponibile aici.

3-5

In jurul platingului ca forma de arta

Platingul nu se limiteaza doar la prezentarea preparatului din farfurie. Servirea spectaculoasa a unui preparat include alegerea ingenioasa a farfuriei si a tacamurilor.

5 6-68

Vesela pentru restaurant nu mai este de mult doar o necesitate, ci o intregire a experientei culinare si vizuale pe care proprietarul locatiei HoReCa o ofera clientilor sai. Alege cu atentie vesela pentru locatia ta HoReCa, astfel vei obtine preparate si plating de succes. Ca si cromatica, foloseste un stil neutru pentru a putea pune in valoare preparatele. Alege o culoare care va evidentia preparatul, folosind culori din aceeasi paleta cromatica. La Yalco gasesti colectii de farfurii din propriul portofoliu, realizate din portelan premium, disponibile aici in optiuni nelimitate atat de culori, cat si de forme.

4-3

In 2019 se pune accentul pe simplitate, astfel se folosesc farfuriile cu influente rustic industriale, imbinate cu elemente organice, precum lemnul, ardezia sau piatra. In magazinul nostru online vei gasi platouri negre realizate din ardezie si platouri din lemn, disponibile aici.

7-37773 8-4

Mancarea vegana - tendinta de top a restaurantelor in 2019

Alimentatia bazata pe legume si plante este considerata fiind una dintre cele mai importante tendinte in industria alimentara. Cu o treime din populatie reducand consumul de carne, cererea de produse pe baza de legume si plante este in crestere in 2019. Radacinoasele sunt prezente in meniurile vegane si cum acest trend este in continua expansiune, legume precum sfecla, anghinare sau fenicul vor deveni tot mai populare.

9-677010763827

Mancarea servita in bol, cunoscut si ca Buddha Bowl reprezinta ultima noutate in restaurantele cu staif. Amestecul de culori vii ale preparatelor si bolul prezentat in mod spectaculos sunt alegerile de top a celor care se ocupa de nutritie, yoga, fitness si alimentatie vegetariana. In magazinul nostru online gasesti boluri din ardezie, disponibile aici.

111-1

Recipiente alternative

Utilizarea recipientelor neobisnuite pentru servirea preparatelor creeaza o prezentare mai interesanta, o forma de arta postmoderna sau cu influente retro vintage, menita sa fie apreciata. Anumite exemple includ utilizarea borcanelor transparente pentru servirea antreurilor, a salatelor sau fructelor de mare, cosuri si mini galeti din inox pentru servirea cartofilor prajiti sau a sosurilor. Borcanele au devenit noul trend al celor pasionati de gastronomie. Aproape orice preparat poate fi servit in borcane de diverse forme, iesite din comun. La Yalco gasesti gama variata de borcane Bormioli, transparente sau colorate, cu capace sau fara, disponibile pe www.yalco.ro, precum si cosuri si mini galeti, pentru prezentarea cartofilor prajiti, disponibile aici.

11-92813 12-3

Platingul instagramabil

Un preparat atractiv va castiga atentia clientilor, astfel experienta culinara va fi impartasita cu entuziasm pe retelele de socializare precum Instagram, unde se regasesc poze cu  preparate cu sute sau chiar mii de reactii. Pentru ca preparatele din restaurantul tau sa impacteze, iti recomandam sa pui accent pe plating si sa investesti in vesela. La Yalco gasesti o gama variata de farfurii de inalta calitate, disponibile aici in diverse forme si culori.

13-3

In 2019, restaurantele incep sa ofere nu doar meniuri cu preparate ingenioase, ci si sa creeaze ambianta si experiente unice pentru clienti. De la alegerea muzicii din restaurant, a formelor si culorilor farfuriilor, paharelor si a tacamurilor, sunt cu siguranta aspecte ce vor trezi apetitul clientilor.

14-3

Pentru a-ti pune amprenta in locatia HoReCa, te asteptam in showroom la Yalco sau in magazinul nostru online www.yalco.ro pentru alegerea veselei.