Casa si Gradina

Taierea hortensiilor primavara

De Diana Popescu la 12-04-2024

Hortensia este un arbust decorativ, una dintre cele mai indragite plante de gradina, dar si de apartament, care ne incanta privirea, datorita florilor sale splendide, cu petale gratioase si viu colorate. Aceste plante fascinante sunt adorate pentru culorile vibrante si florile bogate, dantelate, asemanatoare norilor moi, pufosi. De asemenea, hortensia este una dintre cele mai speciale flori de gradina pe care o putem regasi vara si in buchetele de mireasa si poate fi folosita in aranjamente florale spectaculoase, aducand un strop de prospetime in interiorul casei.

Hortensiile sunt apreciate in randul gradinarilor din intreaga lume si se pot planta primavara sau toamna, iar paleta de culori variata a florilor luxuriante poate decora cu eleganta orice gradina. Nu este o planta pretentioasa si este usor de ingrijit, iar florile sale pot fi de culoare alba sau roz, pana la nuante de violet si albastru, in functie de proprietatile solului in care arbustul este plantat, precum si de cateva elemente esentiale pentru crestere. Asadar, florile albastre indica faptul ca solul este mai acid, in timp ce florile roz sau albe indica faptul ca solul este alcalin, cu aciditate foarte scazuta.

217757817_344915487120722_1388583589030707171_n

Hortensiile se adapteaza cu usurinta la diverse tipuri de clima si soluri, prefera locurile umbroase din gradina si solul bine drenat, fiind mare iubitoare de apa, astfel incat, arbustul trebuie udat abundent in permanenta, in special primavara, atunci cand se formeaza mugurii de flori, pentru a inflori in timpul verii.

Hortensiile pot fi tunse atat primavara, cat si toamna, in functie de specie, tunderea anuala stimuland inflorirea si cresterea sanatoasa a plantei, fiind favorabila si pentru mentinerea unei forme spectaculoase a tufei.

Primavara se tund speciile de hortensia arbustiva si hortensia paniculata, deoarece acestea infloresc pe ramuri noi si pot fi taiate in luna aprilie, atunci cand rasar frunzele si primii muguri, inainte de perioada de inflorire. Tunderea plantei primavara este esentiala pentru o crestere armonioasa si inflorirea abundenta in noul sezon.

Pentru inceput, curata planta si indeparteaza ramurile uscate sau deterioarate in timpul iernii. La Yalco regasesti diverse tipuri de foarfece, disponibile aici.

Pentru tunderea corecta a hortensiei paniculate, trebuie taiat jumatate sau o treime din lastari, pana la un ciorchine de muguri sanatosi, in timp ce hortensiile arbustive necesita tunderea intregului tufis, la aproximativ 15-20 cm de la nivelul solului. De asemenea, elimina inflorescentele uscate si ramurile crescute spre interior care aglomereaza planta, pentru a permite circulatia aerului si a luminii, pentru a asigura o inflorire bogata.

11-Apr-12-2024-10-40-57-3998-AM

Hortensiile au o frumusete aparte, asadar incearca sa pastrezi forma naturala a plantei in timpul tunderii si evita taierea excesiva care ar putea afecta inflorirea.

Dupa finalizarea procesului de tundere, hidrateaza planta din abundenta, pentru a ajuta procesul armonios de crestere.
Adesea, hortensiile nu reusesc sa infloreasca sau procesul de crestere al plantei este lent, atunci cand nevoile acestora si conditiile ideale de crestere nu sunt respectate.

Daca hortensiile tale nu infloresc, analizeaza cu atentie conditiile de crestere din gradina, precum lumina, umiditatea si nivelul de fertilitate a solului.

Pentru a stimula procesul bogat de inflorire, in luna aprilie, o data cu incalzirea vremii si reluarea vegetatiei, poti fertiliza hortensiile din gradina.

Magazinul Yalco iti ofera o gama complexa de ingrasaminte speciale pentru hortensii marca Substral, precum si alte produse, de la ingrasaminte si substrat de pamant, pana la seminte de iarba si gazon, solutii inovatoare ce asigura nutrientii esentiali pentru dezvoltarea optima a plantelor, pentru gradini frumoase si sanatoase.

Substral este un brand premium cu o experienta de peste 60 de ani in domeniul ingrasamintelor, fiind unul dintre liderii de top la nivel international ce ofera iubitorilor de natura si gradinarit, precum si pasionatilor incepatori o gama larga de produse calitative pentru ingrijirea gazonului, a plantelor, legumelor si fructelor din gradina, precum si a florilor si a plantelor pentru apartament.

162227487_3777788232270764_2526531608728758186_n

Brandul Substral se distinge prin inovatie, fiabilitate si performanta in domeniul hoticulturii si gradinaritului, oferind solutii eficiente, dedicate ingrijirii gazonului si a gradinii.

Fondat pe principii solide de cercetare si dezvoltare, brandul Substral ofera constant produse inovatoare si eficiente, menite sa satisfaca cele mai exigente cerinte ale gradinarilor si iubitorilor de plante.

Una dintre caracteristicile distincte ale brandului Substral este gama sa variata de produse care acopera o arie larga de nevoi de ingrijire a gazonului, pomilor, florilor sau plantelor de apartament.

De la ingrasaminte speciale pentru plantele de exterior si pentru plantele de apartament, la substraturi de inalta calitate si tratamente impotriva buruienilor, muschilor si daunatorilor, Substral ofera tuturor pasionatilor de gradinarit solutii complete pentru a mentine gradina si plantele frumoase si sanatoase.

De asemenea, angajamentul brandului Substral fata de mediul inconjurator se reflecta in dezvoltarea continua a produselor prietenoase cu mediul, ce respecta standardele de sustenabilitate si ecologie, asfel incat, gradinarii pot ingriji si proteja mediul inconjurator, in timp ce se bucura de rezultate excelente pentru orice tip de gradina.

Picture1-Apr-12-2024-10-43-21-7008-AM

Produsele Substral dedicate ingrijirii hortensiilor sunt menite sa asigure cresterea sanatoasa si inflorirea bogata a plantelor, oferind ingrasaminte special concepute pentru nevoile specifice ale hortensiilor.

Ingrasamintele Substral contin nutrientii esentiali de care plantele au nevoie pentru o crestere sanatoasa, un raport echilibrat de azot, fosfor si potasiu, elementele esentiale pentru dezvoltarea armonioasa si inflorirea abundenta.

De asemenea, produsele Substral ofera o fertilizare graduala, eliberand treptat nutrientii in sol pe o perioada de timp indelungata, acest lucru asigurand hranirea constanta a plantelor, reducand riscul de suprafertilizare.

Produsele Substral contin instructiuni clare de utilizare pentru aplicarea corecta a ingrasamintelor, pentru obtinerea rezultatelor dorite.

In magazinul online www.yalco.ro regasesti disponibil aici ingrasamant pentru hortensii Substral 350 g, ideal pentru fertilizarea hortensiilor.

                                       ingrasamant-pentru-hortensii-substral-350-g

Pentru a obtine o crestere rapida, este recomandat sa dizolvi pulberea intr-o stropitoare sau sa folosesti dozatorul special de la capatul furtunului si sa uzi radacina de 2 ori pe luna, respectand doza de pe ambalaj. Nu pulveriza direct pe bobocii florilor si nu in plin soare, pentru ca poti distruge radacinile plantei.

                                     ingrasamant-de-lunga-durata-100-de-zile-pentru-hortensii-substral-1-kg

De asemenea, la Yalco gasesti disponibil aici ingrasamant de lunga durata 100 de zile pentru hortensii Substral 1 Kg, ce creeaza conditii optime pentru cresterea si inflorirea plantelor acidofile, precum hortensii, rododendroni, azalee, afine si merisoare. Acest tip de ingrasamant mineral echilibrat, in functie de cerintele hortensiei, asigura o inflorire abundenta si indelungata. Este un ingrasamant cu efect prelungit, pana la 100 de zile, astfel incat sunt necesare 1-2 aplicari pe sezon.

Te invit in magazinul online www.yalco.ro unde poti sa descoperi intreaga gama de produse Substral, partenerul de incredere atat pentru gradinarii profesionisti, cat si pentru iubitorii de natura si plante din intreaga lume, ce ofera produse inovatoare de inalta calitate, cu o pasiune autentica pentru ingrjirirea gradinilor, a florilor si plantelor!