Casa si Gradina

Secretul unei peluze de vis, primavara - Descopera produsele Substral pentru un gazon perfect

De Diana Popescu la 18-03-2024

Suntem in luna martie, vremea este din ce in ce mai calda si mai frumoasa, zilele sunt mai lungi, iar razele soarelui strapung norii, semn ca primavara este aici. Asadar, putem incepe curatenia si planificarea lucrarilor in gradina casei.

Iata care sunt cele mai importante actiuni de gradinarit din luna martie si ce anume poti planta si semana in aceasta perioada.

Dupa o iarna blanda, odata cu primele semne ale incalzirii, natura se trezeste la viata, iar gradinarii de pretutindeni se pregatesc de amenajarea gradinii si semanarea gazonului pentru noul sezon de primavara.

LEW_7953

Pentru iubitorii de natura si gradinarit nu este o noutate faptul ca semintele de gazon se pot semana incepand din luna martie si pana in luna noiembrie, insa cele mai potrivite perioade din an sunt primavara si toamna, atunci cand vremea nu este nici prea calda, dar nici prea rece, plantarea gazonului in mijlocul verii nefiind recomandata.

Prin urmare, luna martie este perioada prielnica pentru curatarea, amenajarea si organizarea gradinii pentru primavara si pentru alegerea semnitelor de gazon potrivite.

Peluza din gradina casei este coltul nostru de rai, plin de liniste si frumusete, spatiul in care ne putem retrage pentru a ne relaxa si a ne bucura de frumusetea naturii, dar si de compania familiei si a prietenilor, precum si locul de joaca preferat al copiilor si al animalelor de companie.

91c2BKi4HDL._AC_SL1500_ LEW_0022

Pentru pasionatii de gradinarit, o peluza bogata, sanatoasa si bine intretinuta aduce bucurie si satisfactie, deoarece fiecare fir de iarba ascunde o poveste in care pasiunea este in armonie cu munca, rabdarea, creativitatea si dedicarea.

Pentru pregatirea corecta a zonei de gazon pentru noul sezon cald, dar si a gradinii este important sa evaluezi eventualele greseli anterioare, sa ai in vedere planificarea in avans a actiunilor in ceea ce priveste gradinaritul si sa te gandesti la ceea ce ar trebui sa faci diferit anul acesta pentru a te bucura de o gradina verde, sanatoasa, simetrica si ingrijita.

Pentru inceput, pregateste uneltele de gradinarit, ascute foarfecele pentru taiere, fixeaza manerele uneltelor pentru gradinarit, plantat, insamantat, precum sapaliga si cultivatorul de mana si pregateste manusile de gradinarit, ideale pentru protectia manilor.

Pentru suprafete mari, iti recomandam utilizarea unei semanatoare pentru a obtine o acoperire uniforma a semintelor de gazon.

Acum poti pune mainile la treaba curatand gradina prin indepartarea ramurilor cazute, arbustilor, a plantelor si florilor uscate, precum si a ghivecelor sparte.

339513138_970118337684386_1739245307780868490_n

In aceasta perioada poti toaleta pomii fructiferi de pe langa casa, precum merii si perii, arbustii de fructe de padure, coacazul sau afinul, zmeura de toamna, vita de vie si ramurile degerate sau uscate ale smochinului. De asemenea, in luna martie este momentul potrivit pentru indepartarea daunatorilor de pe trunchiurile si ramurile copacilor si pentru fertilizarea arbustilor si a plantelor cu nutrientii si ingrasamintele potrivite nevoilor specifice ale acestora, pentru achizitionarea diverselor tipuri de seminte, precum seminte de iarba, seminte pentru insamantarea gazonului, seminte pentru legume, fructe si flori pe care doresti sa le plantezi anul acesta.

Desi plantele frumoase si colorate ne bucura privirea, gazonul este elementul vital in majoritatea gradinilor, ce asigura un fundal neutru si evidentiaza alte specii copaci, arbusti, plante sau flori.

Cand vine vorba despre ingrijirea gazonului si a gradinii, alegerea unor produse de calitate este esentiala pentru a ne putea bucura de evolutia roadelor cultivate cu pasiune si dedicare.

348680813_1994863714017353_4250563640992409442_n

Substral este un brand premium cu o experienta de peste 60 de ani in domeniul ingrasamintelor, fiind unul dintre liderii de top la nivel international ce ofera iubitorilor de natura si gradinarit, precum si pasionatilor incepatori o gama larga de produse calitative pentru ingrijirea gazonului, a plantelor, legumelor si fructelor din gradina, precum si a florilor si a plantelor pentru apartament.

Brandul Substral se distinge prin inovatie, fiabilitate si performanta in domeniul hoticulturii si gradinaritului, oferind solutii eficiente, dedicate ingrijirii gazonului si a gradinii.

Fondat pe principii solide de cercetare si dezvoltare, brandul Substral ofera constant produse inovatoare si eficiente, menite sa satisfaca cele mai exigente cerinte ale gradinarilor si iubitorilor de plante.

Una dintre caracteristicile distincte ale brandului Substral este gama sa variata de produse care acopera o arie larga de nevoi de ingrijire a gazonului, pomilor, florilor sau plantelor de apartament.

De la ingrasaminte speciale pentru plantele de exterior si pentru plantele de apartament, la substraturi de inalta calitate si tratamente impotriva buruienilor, muschilor si daunatorilor, Substral ofera tuturor pasionatilor de gradinarit solutii complete pentru a mentine gradina si plantele frumoase si sanatoase.

De asemenea, angajamentul brandului Substral fata de mediul inconjurator se reflecta in dezvoltarea continua a produselor prietenoase cu mediul, ce respecta standardele de sustenabilitate si ecologie, asfel incat, gradinarii pot ingriji si proteja mediul inconjurator, in timp ce se bucura de rezultate excelente pentru orice tip de gradina.

Magazinul Yalco iti ofera o gama complexa de produse marca Substral, de la ingrasaminte si substrat de pamant, pana la seminte de iarba si gazon, solutii inovatoare ce asigura nutrientii esentiali pentru dezvoltarea optima a plantelor, pentru gradini frumoase si sanatoase.

336892532_626377212187617_6211273295060954387_n-1

Pentru gradinari, alegerea semintelor pentru iarba si gazon potrivite este esentiala in vederea obtinerii unui covor verde des si rezistent.

Brandul Substral ofera o gama larga de seminte pentru iarba si gazon calitative, solutii adaptate nevoilor specifice de utilizare ale gazonului, conditiilor de mediu si preferintelor estetice ale gradinarilor. Fie ca este vorba despre un gazon dintr-o zona umbroasa sau un gazon impecabil din fata casei, menit sa incante privirile oaspetilor, gama de produse Substral ofera amestecuri special concepute pentru a satisface orice tip de nevoie.

Calitatea este un aspect fundamental al semintelor de gazon Substral, astfel incat fiecare lot de seminte este supus unor standarde riguroase de control al calitatii pentru a se asigura ca orice gradinar pasionat primeste seminte de cea mai inalta calitate, garantand germinarea uniforma si rezultate excelente in dezvoltarea si intretinerea peluzei. De asemenea, semintele de gazon marca Substral sunt rezistente la diverse conditii de mediu si clima, fiind totodata rezistente la daunatori si presiunea provocata de seceta, caldura sau umbrirea excesiva, asigurand un gazon frumos si sanatos, reprezentand o alegere excelenta pentru cei care doresc varietate si produse de calitate pentru ingrijirea spatiului verde din gradina casei.

Semintele de iarba pentru gazon Substral sunt un amestec special conceput pentru a umple golurile din gazon dupa iarna sau vara, atunci cand iarba cade si se subtiaza. Amestecul mentine si creeaza conditii optime pentru cresterea ierbii si garanteaza o iarba frumoasa si deasa in locurile afectate.

Adaugarea unui ingrasamant de lunga durata favorizeaza rasarirea, inradacinarea si cresterea ierbii.

Le gasesti disponibile aici.

                                               seminte-de-iarba-pentru-gazon-substral-10-l

Semintele de iarba auto-compactare Substral disponibile aici reprezinta un amestec revolutionar de gazon care contine o varietate speciala de iarba perena cu o mare putere de autoregenerare, rezultatul fiind un gazon dens care va arata bine timp de multi ani.

Printre principalele avantaje ale acestui tip de gazon se numara si rezistenta ridicata la calcare si la utilizarea intensiva, datorita retelei naturale de stoloni care se autoregenereaza si care formeaza un strat strans. Prin urmare, acest tip de gazon este capabil sa reziste la o utilizare intensiva, pastrandu-si in acelasi timp aspectul decorativ.

                                                seminte-de-iarba-auto-compactoare-substral-250-g

Seminte de iarba auto-compactare Substral disponibile aici ofera rezistenta mare la calcare si utilizare intensiva datorita unei retele naturale de lastari care se regenereaza si care formeaza un gazon dens.

Atunci cand exista goluri in gazon, rizomii de raigras se raspandesc pe orizontala, umpland si acoperind astfel spatiile goale. Acest lucru face ca acest tip de iarba sa poata rezista la o utilizare intensa, pastrand in acelasi timp un aspect decorativ.

                                                  seminte-de-iarba-auto-compactoare-substral-5-kg-1

Ingrasamantul de gazon de lunga durata 100 de zile pentru insamantarea ierbii Substral este un ingrasamant special care poate fi utilizat impreuna cu semintele de semanat. Nu provoaca arsuri si ajuta cresterea ierbii tinere. De asemenea, acesta mareste statistic numarul de seminte care germineaza. Produsul este disponibil aici.

                                                            ingrasamant-gazon-de-lunga-durata-100-de-zile-pentru-insamantarea-ierbii-substral-10-kg

Un gazon bine ingrijit necesita o fertilizare constanta pe tot parcursul sezonului de crestere, astfel incat ingrasamantul de lunga durata Substral Osmocote pentru gazon este un ingrasamant profesional cu actiune prelungita, care se utilizeaza la infiintarea si intretinerea unui gazon existent.

Ingrasamantul este eliberat treptat in sol sub influenta umiditatii si a temperaturii solului. Acest proces este adaptat la rata de crestere a ierbii.

Ingrasamantul pentru gazon Substral Osmocote disponibil aici asigura un aspect verde al gazonului pe tot parcursul sezonului si hraneste gazonul in fiecare zi, timp de 6 luni, datorita eliberarii zilnice de ingrediente intr-o doza mica.

Minigranulele sunt usor de utilizat si permit o distributie uniforma pe suprafata gazonului. 

                                                 ingrasamant-pentru-gazon-substral-osmocote-15-kg-1

Pentru intretinerea gazonului, pe www.yalco.ro gasesti disponibil aici ingrasamantul pentru gazon de la Substral cu functie dubla, ce la inceputul primaverii, mai exact in lunile martie – aprilie actioneaza ca si ingrasamant de inceput care forteaza cresterea rapida a gazonului, in timp ce la sfarsitul anotimpului, in lunile mai – iunie actioneaza ca regenerator care ingroasa iarba, datorita construirii unui ghem puternic de radacini, pregatind astfel gazonul pentru vara si seceta.

                                                              ingrasamant-regenerator-100-zile-pentru-gazon-substral-5-kg

Muschii de gazon pot sa apara in special in conditii de umiditate si umbrire excesiva si pot afecta aspectul estetic al gazonului. Daca aparitia muschilor de gazon iti cauzeaza numeroase neplaceri, la Yalco gasesti disponibil aici ingrasamantul anti muschi mini granule Substral, care se poate aplica incepand cu lunile de primavara si pana la sfarsitul lunii august, in diverse doze.

                                                      ingrasamant-gazon-anti-muschi-mini-granule-substral-1-kg

Te invit in magazinul online www.yalco.ro unde poti sa descoperi intreaga gama de produse Substral, partenerul de incredere atat pentru gradinarii profesionisti, cat si pentru iubitorii de natura si plante din intreaga lume, ce ofera produse inovatoare de inalta calitate, cu o pasiune autentica pentru ingrjirirea gradinilor, a florilor si plantelor!