Casa si Gradina

Reteta de iarna - Cidru de mere fiert

De Diana Popescu la 13-12-2021

Daca vedeta zilelor de toamna este dovleacul, in luna decembrie ne putem bucura din plin de aroma merelor cu scortisoara, pe care o regasim fie in lumanari parfumate pentru camera, diverse placinte si tarte sau bauturi calde aromate.

Incalzeste-te in serile reci de iarna cu o reteta simpla de cidru de mere fiert, o bautura perfect condimentata de care se poate bucura intreaga familie.

Mirosul de mere, portocale, scortisoara si cuisoare care clocotesc pe foc ne aduce in casa aroma Craciunului. Este mai parfumat decat orice lumanare pe care o regasesti in comert!

In plus, stim cu totii ca merele sunt o sursa excelenta de antioxidanti.

pahar-pasabahce-225ml-irish-coffee-64360-2

Pentru aceasta reteta vei avea nevoie de suc proaspat de la 4 kg de mere, 2 batoane de scortisoara, cuisoare, nucsoara proaspat rasa, cateva boabe de piper negru si coaja de portocale rasa.

Optional, poti sa adaugi si alcool, zahar brun sau sirop de artar, daca doresti ca cidrul de mere sa fie mai dulce.

cantar-electronic-bucatarie-soehnle-page-profi

Spala bine merele si indeparteaza cotorul. La Yalco gasesti o gama variata de cantare performante pentru bucatarie de la Soehnle, ideale pentru masurarea cantitatilor exacte de ingrediente, disponibile aici.

De asemenea, te astept la Yalco cu diverse ustensile pentru bucatarie de la Leifheit, cutite speciale pentru decojirea fructelor si cutite pentru indepartarea cotoarelor de mere din gama Leifheit ComfortLine, disponibile aici.

Adauga merele in storcatorul de fructe pentru a obtine sucul proaspat, natural.

storcator-electric-fructe-si-legume-2-trepte-viteza-blackdecker-12-l-600-w

In magazinul online www.yalco.ro regasesti disponibile aici storcatoare de fructe si citrice marca Black+Decker™ Appliances, concepute pentru a simplifica sarcinile zilnice. Electrocasnicele cu design robust, finisaje elegante din inox premium si functii inovatoare ofera perfectiune la fiecare utilizare.

Intr-o cratita inalta amesteca sucul de mere cu toate condimentele si lasa lichidul la fiert la foc mediu, pana cand bautura devine aromata si iti parfumeaza toata casa!

Pe www.yalco.ro gasesti oale si cratite de tot felul, disponibile aici in diferite forme si dimensiuni.

Fissler_Kategorie_Toepfe_1

Dupa ce sucul de mere incepe sa fiarba, poti reduce flacara, lasand bautura la fiert timp de 15 - 20 de minute. Atunci cand este gata, opreste focul si strecoara bautura aromata printr-o sita, pana vei obtine o licoare fina. Aici gasesti disponibile in stoc diverse site marca Leifheit Proline.

81MNnl7n-nL._AC_SL1500_

Vei obtine cu aproximatie 1 L de cidru delicios, pe care il poti servi in borcane chic sau cani si pahare transparente, termorezistente, de la Bormioli sau Pasabahce, pe care le regasesti disponibile aici.

3c79da39-20e0-49ec-a7be-b13592b214361558937822405-Bormioli-Rocco-Set-of-2-Transparent-Mugs-With-Lids-933155893-1 thumb_christmas-drink-karacsonyi-ital3-8678053738-1

Ulterior, orneaza paharele cu felii de portocale, felii de mere sau batoane de scortisoara.

Aceasta reteta simpla si delicioasa poate fi preparata acasa si servita la intalnirile restranse, alaturi de toti cei dragi.

Nu uita ca in perioada sarbatorilor de iarna te astept cu drag la Yalco cu o gama variata de produse si cadouri dedicate lunii decembrie, disponibile pe www.yalco.ro.

1157

Iti dorim o iarna aromata si Sarbatori de poveste!