Casa si Gradina

Ingrijirea plantelor de apartament

De Diana Popescu la 07-02-2024

Desi suntem la inceputul lunii februarie, simtim ca suntem cu un pas mai aproape de primavara, zilele incep sa fie mai lungi si insorite, iar vremea incepe usor sa se incalzeasca si odata cu schimbarea anotimpurilor, plantele noastre de apartament vor incepe sa iasa din hibernare si se vor pregati sa infloreasca.

Plantele de apartament au rolul de a infrumuseta spatiul locuintei noastre si ii confera note de eleganta, fiind totodata benefice pentru sanatatea noastra, imbunatatind calitatea aerului.

Ingrijirea plantelor de apartament poate fi o activitate relaxanta si plina de satisfactii, insa adesea necesita dedicare, atentie si mici cunostinte de baza.

      340981425_1395466351240535_2165325163805595870_n 407370787_741749527977143_3453714801557804028_n

In primul rand, trebuie sa te asiguri ca plantele beneficiaza de lumina naturala adecvata, deoarece majoritatea florilor si plantelor prefera lumina indirecta. De asemenea, udarea corecta, moderata este esentiala, deoarece surplusul de apa sau absenta apei poate dauna substratului.

Este recomandata rotirea periodica a plantelor pentru a asigura cresterea uniforma a tulpinilor, frunzelor si florilor si pentru a preveni acumularea umiditatii in anumite zone ale ghivecelor sau substratului, evitand astfel dezvoltarea bolilor sau a daunatorilor.

Pentru sanatatea si frumusetea plantelor tale de interior sau de balcon pe tot parcusul anului, te invit in magazinul nostru online www.yalco.ro unde vei regasi o gama larga de produse marca Substral, de la ingrasaminte si substraturi, pana la stimulente ce asigura nutrientii si conditiile optime pentru o cresterea armonioasa, sanatoasa si puternica a plantelor!

Substral este un brand premium ce activeaza in domeniul ingrasamintelor de peste 60 de ani, fiind unul dintre liderii de top la nivel international, datorita produselor special concepute si varietatii acestora.

67565a72-2acc-41ae-8b77-138e13db7540._CR0,0,3543,1096_PT0_SX970__

Produsele marca Substral sunt concepute special pentru a satisface nevoile tuturor tipurilor de plante ce se regasesc in locuinta, precum si in gradina ta, oferind solutii eficiente si usor de utilizat, atat pentru iubitorii de plante ce sunt incepatori, cat si pentru iubitorii de plante si flori experimentati, indiferent de nivelul de experienta in domeniul gradinaritului.

Produsele Substral dedicate florilor si plantelor mici pentru apartament si balcon ofera o gama larga de ingrasaminte, menite sa stimuleze inflorirea abundenta si sa sporeasca rezistenta plantelor la conditiile de mediu, asigurand dezvoltarea sanatoasa a radacinilor plantelor, contribuind astfel la cresterea sanatoasa si frumoasa a tulpinilor, frunzelor si florilor.

417384961_762946059190823_3744083113919599835_n

De la ingrasaminte de pornire pentru radacini, ingrasaminte pentru plante de apartament si de balcon, ingrasaminte tablete pentru plante de interior si de balcon, ingrasaminte tip betisoare pentru plante cu flori, ingrasaminte tip betisoare pentru plante verzi si ingrasaminte tip betisoare pentru orhidee, pana la ingrasaminte pentru plantele acidofile si ingrasaminte pentru conifere, pe www.yalco.ro regasesti o gama variata de ingrasaminte dedicate plantelor verzi si plantelor cu flori de apartament sau de balcon, disponibile aici.

Cu ajutorul produselor Substral poti transforma cu usurinta interiorul balconului, precum si orice incapere a locuintei tale intr-o oaza plina de frumusete si culori vibrante, astfel incat te poti bucura de flori sanatoase pe parcursul intregului sezon.

336892532_626377212187617_6211273295060954387_n

Fertilizarea regulata a solului ajuta la mentinerea sanatatii plantelor, iar eliminarea frunzelor galbene si uscate contribuie la aerisirea plantelor.

La Yalco regasesti o gama variata de fertilizatori marca Substral, produse concepute special pentru a oferi o baza sanatoasa de nutrienti majori NPK, elementari pentru buna dezvoltare a plantelor din locuinta ta, astfel incat azotul sustine sanatatea frunzelor, tulpinii si cresterea vegetativa, fosforul sustine cresterea puternica a radacinilor si dezvoltarea florilor, in timp ce potasiul sustine fructele si randamentul florilor.

De asemenea, la Yalco regasesti substrat de pamant imbogatit cu ingrasamant de baza Osmocote, o gama premium de ingrasaminte a brandului Substral, cu actiune lenta, conceputa special pentru a oferi plantelor tale o nutritie echilibrata si constanta pe o perioada de timp indelungata, astfel incat se poate utiliza o singura data pe sezon.

Acest tip de ingrasamant este incorporat in granule speciale care elibereaza treptat nutrientii in sol, in functie de nevoile specifice ale plantei, precum si conditiilor de mediu.

Gama premium Osmocote de la Substral ofera diferite formule de nutrienti adaptate diverselor tipuri de plante si conditii de crestere ale acestora, asigurandu-se ca plantele primesc toti nutrientii de care au nevoie pentru a creste puternice, frumoase si sanatoase.

285982931_5126965197353054_4503262076717047896_n

De la substrat de pamant universal, pana la substrat de pamant pentru trandafiri, substrat de pamant pentru feriga, substrat de pamant pentru cultivarea cactusilor sau substrat de pamant pentru citrice, regasesti gama disponibila aici.

Pentru indepartarea petelor de pe frunze foloseste spray-ul Substral 200 ml, disponibil aici, in magazinul Yalco online.

Spray-ul Substral ofera cu rapiditate stralucirea frumoasa, naturala si de lunga durata a plantelor de apartament si de balcon, indeparteaza eficient petele de calcar de pe frunze - cauzate de apa dura, previne in mare masura depunerea prafului si reduce transpiratia frunzelor in zonele uscate, fara a inhiba procesul natural de respiratie.

318554432_5641923449190557_3581425715906167504_n

Atunci cand vorbim despre plante de apartament care se intretin cu usurinta, orhideea se numara printre preferatele iubitorilor de flori si plante, incepatori.

71B9kEZiRCL._AC_SL1500_

Orhideele sunt plante elegante, cu anumite specii parfumate si flori mari care rezista perioade indelungate de timp, destinate atat infrumusetarii locuintelor, cat si a spatiilor de la birou, apreciate pentru frumusetea culorilor sale rafinate, precum si pentru delicatetea si forma petalelor, insa sunt foarte sensibile si necesita o ingrijire specifica pentru a se mentine sanatoase si frumoase.

Incepatorii si iubitorii de plante si flori pot invata cu usurinta sa ingrijeasca orice tip de orhidee, odata ce le inteleg particularitatile.

Dat fiind faptul ca perioada de inflorire a orhideelor este din luna februarie pana in luna iunie, mai jos regasesti cateva sfaturi utile pentru ingrijirea optima a orhideelor.

In ceea ce priveste lumina, orhideele prefera lumina indirecta, fiind sensibile la expunerea directa la soare, astfel incat este recomandat sa le plasezi intr-un loc luminos, insa ferit de razele puternice ale soarelui.

Pentru a mentine planta cat mai frumoasa si mai sanatoasa este ideal ca orhideea sa fie udata din abundenta, insa nu prea des, la un interval de 7 - 10 zile, deoarece radacinile orhideelor pot fi sensibile la excesul de apa, astfel incat vei preveni putrezirea acestora.

De asemenea, radacinile orhideelor sunt iubitoare de lumina si apreciaza buna circulatie a aerului, asadar, pentru plantarea orhideelor alege ghivece transparente, cu un sistem de drenaj potrivit, pentru a preveni acumularea excesiva de apa.

Majoritatea orhideelor prefera temperaturile moderate, cu variatii usoare intre zi si noapte, asadar evita expunerea lor la temperaturi extreme.

Orhideele pot fi cultivate in substrat specific pentru orhidee sau intr-un amestec de scoarta de copac, aschii de nuca de cocos si turba. De asemenea, orhideele au nevoie de ingrasaminte speciale, de obicei in perioada de crestere activa, aplicate conform instructiunilor de pe ambalaj.

In magazinul nostru online www.yalco.ro regasesti disponibil aici ingrasamant sub forma de betisoare pentru toate tipurile de orhidee, fiind sursa perfecta de nutrienti esentiali ce actioneaza si fertilizeaza solul timp de 3 luni.

                                                         ingrasamant-betisoare-pentru-orhidee-substral-100-buc-x-6-g

De asemenea, dozatoarele tip betisoare se folosesc foarte usor, astfel incat le poti introduce in ghiveci, intre radacinile plantei.

Utilizarea acestui tip de ingrasamant este ideala pentru persoanele pasionate si iubitoare de plante si flori, insa ocupate, astfel incat vor scapa de evidenta ingrasamintelor cu un minim efort!

                            orchidea_paleczki_podloze.jpg-1

Respectand aceste sfaturi de baza si utilizand produsele potrivite, te vei bucura de frumusetea plantelor verzi, a plantelor cu flori si a orhideelor pentru apartament pentru timp indelungat!

Invitam cu drag toti iubitorii de natura si gradinarit sa viziteze showroom-ul Yalco sau magazinul online www.yalco.ro unde ii asteapta o gama complexa de ingrasaminte si produse premium pentru ingrijirea plantelor, legumelor si fructelor din gradina, precum si a florilor si a plantelor pentru apartament, marca Substral. De asemenea, in magazinul nostru online regasiti o gama variata de ghivece pentru flori de la Keter, ce vor evidentia frumusetea plantelor si a florilor de gradina, de balcon sau de interior.