Fructele de mare crude, usor trase la tigaie, prajite sau la gratar troneaza in topul preferintelor amatorilor, acestea fiind un deliciu culinar, datorita gustului rafinat. Varietatea preparatelor din fructe de mare este extraordinara. Preparatele cu creveti, midii, calamari sau caracatita sunt intotdeauna o alegere gustoasa si usoara.
Desi denumirea acestora pare sofisticata, preparatele din fructe de mare se pregatesc simplu si rapid.
Atunci cand ne dorim sa evadam din rutina culinara, o delicioasa portie de paste cu fructe de mare sau pur si simplu fructe de mare trase prin tigaie sau la gratar pot surpinde placut membrii familiei sau oaspetii.
Dar cum servim corect si ingenios deliciile marilor?
La gratar, printre paste sau pregatiti la tigaie, crevetii sunt deliciosi si gustul carnii este dulceag.
De regula, crevetii trebuie decorticati. In functie de tipul acestora si de reteta prepararii, pentru degustarea corecta se folosesc tacamurile precum furculita si cutitul pentru antreuri. Daca vei manca crevetii cu mana, lasa coada acestora atasata, pentru a fi usor de manevrat.
La Yalco gasesti tacamuri din inox de calitate, disponibile aici, din diferite colectii, compatibile cu stilul adoptat de catre tine.
Pentru servirea crevetilor, iti recomand farfuriile intinse sau adanci, de culoare alba, precum cele din colectia Mediterraneo de la Ionia, reprezentand stilul mediteranean. Potrivite sunt si farfuriile din colectia Grain de la Bonna disponibile aici, in magazinul nostru online www.yalco.ro .
Printre cele mai delicioase antreuri, amintim cocktailul de creveti. Pentru o servire sofisticata, te sfatuiesc sa folosesti borcanele transparente de la Bormioli Rocco, disponibile aici. Acest mod ingenios de servire va incanta ochii invitatilor de fiecare data.
Midiile sunt considerate unele dintre cele mai renumite delicatese din familia fructelor de mare. Acestea se servesc de cele mai multe ori in cochilie. Daca sunt preparate cu sos, midiile se consuma cu lingura si furculita. Aici gasesti o varietate de linguri si furculite din inox.
Midiile crude se recomanda a fi tinute cu mana, iar cu ajutorul furculitei scurte cu trei dinti se poate sectiona piciorul atasat de cochilie. Pentru servirea midiilor este recomandat sa folosesti recipiente speciale in care se pot adauga cochiliile goale. Furculitele special create pentru peste, cu trei dinti, sunt disponibile aici, in colectia Yalco Venice.
De asemenea, la Yalco gasesti oale pentru midii cu capac emailate, de la APS, de 9 cm sau 12 cm, disponibile aici.
Fript pe gratar, umplut, prajit sau fiert alaturi de legume, calamarul este delicios in toate formele sale. Pentru o cina usoara si gustoasa, poti prepara calamari la gratar. De asemenea, calamarii sunt un aperitiv perfect inainte de un fel principal. La fel de bine calamarii pot fi serviti in salate, paste sau pe platou alaturi de alte tipuri de fructe de mare, dar inelele de calamari prajite sunt un deliciu culinar si unul dintre felurile preferate de mancare, in special vara, insotiti de diverse sosuri gustoase.
Pentru servirea calamarilor, te poti juca cu imaginatia. Poti utiliza farfurii mari cu forme rotunde, platouri clasice ovale sau dreptunghiulare, albe sau din inox, de tip tava sau ii poti servi pe platouri negre, realizate din bazalt. Le gasesti la Yalco!
Calamarii iti amintesc de frumoasele vacante din Grecia?
Disponibile in 3 dimensiuni, platourile cu aer mediteranean de la Ionia sunt disponibile aici, perfecte pentru servirea inelelor de calamari.
De asmenea, farfuriile adanci din aceeasi colectie sunt potrivite pentru servirea pastelor cu calamari. Le gasesti aici.
Deliciul clasic mediteranean, caracatita
Sunt sigura ca stiti ce este caracatita, precum si cum arata. Caracatita transforma orice salada verde intr-o delicatesa culinara. Adesea, caracatita este preparata la gratar, asezonata cu ulei de masline, patrunjel, lamaie si putina sare, tocata si servita in bucati. O regasim si in retetele cu paste.
Pentru servirea salatelor in care presari bucati de caracatita iti vor fi utile bolurile din bazalt de la Revol pe care le gasesti aici, bolurile transparente de diverse dimensiuni de la Bormioli sau Pasabahce disponibile aici sau clasicele boluri albe.
Pentru servirea caracatitei la gratar, iti propun variantele de platouri din lemn sau din bazalt de la APS, Revol sau Acacia, pe care le poti gasi aici.
In ceea ce priveste gatirea carnii de peste, aceasta se prepara in mod sanatos la gratar sau la cuptor. Somonul este unul dintre cele mai indicate sortimente de peste, acesta fiind benefic pentru sanatate.
Pentru dezosarea facila a pestelui, iti recomand penseta din inox de la Arcos, disponibila aici.
Recomand servirea pestelui intreg pe platouri lungi, curatat de piele si oase. De asemenea, somonul se poate servi pe platouri negre, realizate din ardezie sau pe platouri din lemn. La Yalco gasesti platouri realizate din sticla, ardezie, lemn sau portelan, transparente, negre, albe sau colorate, cu forma rotunde, dreptunghiulare sau specifice, precum colectia Pasabahce Marine – disponibila aici.
Pentru consumarea corecta a pestelui sunt necesare tacamurile speciale si anume cutitul cu lama lata si plata si furculita cu trei dinti plati. Cutitul nu taie, ci desparte carnea si ajuta la indepartarea pielii si a oaselor. Tacamurile speciale pentru peste se gasesc la Yalco, realizate din inox de inalta calitate, in diverse colectii.
Farfuria din colectia Ionia GG in forma de scoica, realizata din poretaln de inalta calitate poate reprezenta un element de efect in prezentarea pestelui si a fructelor de mare, la tine acasa. O gasesti disponibila aici.
De asemenea, farfuriile albastre de la Bormioli Rocco, Ionia sau Bonna disponibile aici, se potrivesc perfect in servirea si prezentarea preparatelor din peste si fructe de mare.
Nu uita ca pestele si fructele de mare se servesc impreuna cu vinul potrivit, alb desigur, bine racit.
Paharele ideale pentru servirea vinului alb le poti gasi in showroom-ul Yalco sau aici, in magazinul online www.yalco.ro .
Iti dorim pofta buna si spor la cumparaturi!